• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ακόμα μια παρανομία της Κεραμέως - ακόμα ένα πλήγμα στο δημόσιο σχολείο: 28 μαθητές σε τμήμα Προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου

October 16, 2022 458
Μπορεί η υπουργός παιδείας Ν. Κεραμέως να σέρνει κάθε λίγο και λιγάκι τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια βάζοντας στο στόχαστρο το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, όμως το ίδιο το ΥΠΑΙΘ παρανομεί συστηματικά πλήττοντας το δημόσιο σχολείο με υπεράριθμα τμήματα ( άρθρο 116 του νόμου 4610/2019). Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση - καταγγελία για το 17ο Λύκειο Αθήνας – λειτουργεί προσανατολισμού (κατεύθυνσης)  στην Γ` λυκείου με 28 μαθητές

Αναλυτικά

Το ΔΣ της ΣΤ` ΕΛΜΕ Αθήνας, καταγγέλλει την υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου αριθμού μαθητών σε τμήμα κατεύθυνσης Οικονομίας – Πληροφορικής στο 17ο Λύκειο Αθήνας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ αφού ενημερώθηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων και τη Διεύθυνση του σχολείου, ζήτησε από τον ΔΔΕ Α` Αθήνας κ. Αθανάσιο Νικολόπουλο να προχωρήσει άμεσα στη λειτουργία δύο τμημάτων, της συγκεκριμένης πλεονάζουσας κατεύθυνσης,  με τους 28 μαθητές.  

 

Η Διεύθυνση του σχολείου έχει ήδη 3 φορές κοινοποιήσει το πρόβλημα με σχετικά έγγραφα προς την ΔΔΕ Α΄ Αθήνας και ο Προϊστάμενος είναι ενήμερος για τον συγκεκριμένο αριθμό μαθητών σε τμήμα κατεύθυνσης Οικονομίας- Πληροφορικής, από την 15η Σεπτεμβρίου,  ημερομηνία συνάντησής του με τους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ της Α` Αθήνας.

 

Ωστόσο, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα παρότι ολοκληρώθηκε και η Β` φάση πρόσληψης των αναπληρωτών!!!!!

Ο αριθμός τόσων μαθητών μέσα στο τμήμα καθιστά εξαιρετικά δυσχερές το παιδαγωγικό έργο και απέχει πολύ από τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

Οι συνθήκες που διαμορφώνονται είναι ιδιαίτερα δυσμενείς ειδικά για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου,  οι οποίοι δίνουν τον αγώνα τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις,  όταν μάλιστα από φέτος εξετάζονται και με τράπεζα θεμάτων ενδοσχολικά.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι τα σχολεία άνοιξαν χωρίς κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας, ενώ η πανδημία καλά κρατεί

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search