• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αποκατάσταση της αλήθειας για τις συνδικαλιστικές άδειες των μελών του ΔΣ της ΟΛΜΕ

October 16, 2022 258
 
Του Αλέκου Μόσχου*
 
Βλέπω αναρτήσεις και σχόλια στο διαδίκτυο σχετικά με την πλήρη απαλλαγή από τα εργασιακά τους καθήκοντα των μελών του ΔΣ της ΟΛΜΕ.
 
Η πλειοψηφία των σχολιαστών επιχαίρει που “... οι συνδικαλιστές θα μπουν επιτέλους στην τάξη”, “...που δεν θυμούνται καν τι μάθημα διδάσκουν” κτλ. Και φυσικά η χαρά τους μεγαλώνει γιατί αυτοί που θα αναγκαστούν να γυρίσουν στις τάξεις είναι οι τεμπέληδες “αριστεριστές – αναρχικοί” που “... έχουν βολευτεί”, “... είναι επαγγελματίες συνδικαλιστές” κτλ .
 
Ως προς το πρώτο κομμάτι θεωρώ πως, οι ίδιες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις όσο και ο κλάδος συνολικά, θα πρέπει να θέσουν τους όρους εκείνους ώστε και η ομοσπονδία να μπορεί να λειτουργεί και να έχει ουσιαστική παρουσία αλλά και τα μέλη του ΔΣ να μην αποξενώνονται από τη βάση. Δε θα ανοίξω όμως εδώ αυτή τη συζήτηση. Θα σταθώ στο δεύτερο κομμάτι.
 
Είναι γνωστό πως στα social media μπορείς να γράψεις ό,τι fake εξυπηρετεί το αφήγημά σου και αυτό να αναπαράγεται σαν δεδομένο, σαν πραγματικότητα και ως τέτοιο να γίνεται αποδεκτό. Ας δούμε λοιπόν την αλήθεια:
 
Τα δύο μέλη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, αυτή τη στιγμή, στο ΔΣ της ΟΛΜΕ εκλέχθηκαν τον Ιούλιο 2022. Πριν την εκλογή τους ήταν καθηγητές της τάξης στα σχολεία τους. Θα παραιτηθούν τον Ιούλιο 2023 και θα επιστρέψουν στις τάξεις τους. Αυτό ίσχυε και για όλους και όλες τους/ τις εκπροσώπους των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ όλα αυτά τα χρόνια. Κι αυτό γιατί οι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ παραμένουν στο ΔΣ της ΟΛΜΕ για μόνο έναν χρόνο και στη συνέχεια υπάρχει εναλλαγή. Δεν χάνουν λοιπόν την επαφή τους με την τάξη και είναι ενεργοί εκπαιδευτικοί.
 
Τι συμβαίνει όμως στους άλλους χώρους; Στο site της ΟΛΜΕ μπορεί να δει κανείς πως οι εκπρόσωποί της ΔΑΚΕ αυτή τη στιγμή έχουν συνεχή παρουσία από 7 ως 13 χρόνια . Των ΣΥΝΕΚ από 2 ως 7. Του ΠΑΜΕ από 3 ως 7 . Της ΠΕΚ 5 χρόνια.
 
Επίσης επειδή πολλοί μπερδεύουν τις έννοιες ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ να ενημερώσω πως τα μέλη των ΔΣ των ΕΛΜΕ δεν απαλλάσσονται από την διδασκαλία.
 
Έτσι για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να μην εκτίθενται οι "καλοθελητές"….
 
*Από το FACEBOOK
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search