• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: Να παύσει τώρα η πειθαρχική δίωξη της Αντωνίας Λεγάκη!

October 16, 2022 218

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Να παύσει τώρα η πειθαρχική δίωξη της Αντωνίας Λεγάκη!

Καλούμε το ΔΣΑ να πάρει θέση ενάντια σε τέτοιου είδους πρακτικές απέναντι σε συνηγόρους υπερασπιστές δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/αλληλέγγυες δίπλα της ως ασπίδα στο άδικο που ενώνει τις φωνές μας!

Συλλογικά θα δώσουμε και αυτή τη μάχη!

Με μια "fast-track" διαδικασία ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, καλεί τη δικηγόρο Αντωνία Λεγάκη, σε επείγουσα πειθαρχική διαδικασία για «απρεπή συμπεριφορά» διότι υπερασπίστηκε τους εντολείς της. Η πειθαρχική διαδικασία ορίζεται πολύ νωρίτερα από το σύνηθες. Οι καταγγελίες της A. Λεγάκη δεν διερευνώνται, ενώ αφορούν την διαπλοκή κράτους και επιχειρηματικών συμφερόντων με ενδιάμεσο πάντα κάποιον/α νομικό σύμβουλο. Αντίθετα «απειλείται» αυτή, ακόμα και με αφαίρεση της άδειας άσκησης της δικηγορίας. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Λεγάκη ασκεί μάχιμη δικηγορία στο πλευρό των κινημάτων και των συλλογικοτήτων.

Σύντομα τα γεγονότα:

Οι εντολείς της Α. Λεγάκη κατήγγειλαν ότι εξαναγκάζονταν να κλείσουν το συνεταιριστικό τους φροντιστήριο (ΚΟΙΝΣΕΠ) εάν δεν υπάκουαν στην καταχρηστική και παράνομη προσταγή να μετατραπούν σε εμπορική εταιρία.

Πιο συγκεκριμένα, οι εντολείς της την ενημέρωσαν, ότι ενώ λειτουργούσαν νόμιμα και είχαν καταθέσει όλα τους τα έγγραφα για ανανέωση αδείας, η νομική σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού), τους τηλεφωνούσε και τους απειλούσε πως δεν θα επιτρέψει να ανανεωθεί η άδειά τους αν δεν μετατραπούν σε εμπορική εταιρία, διότι ως ΚΟΙΝΣΕΠ έχουν λιγότερα έξοδα και κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό στα άλλα φροντιστήρια! Κάτι τέτοιο θα σήμαινε δεκαπέντε άνθρωποι θα έμεναν άνεργοι για να βοηθηθούν τα μεγάλα εμπορικά φροντιστήρια και μεγαλύτερα δίδακτρα για τους μαθητές! Επί δύο χρόνια (2019-2021), λοιπόν, ο ΕΟΠΠΕΠ δεν εξέδιδε απόφαση!

Οι προφανείς άμεσοι στόχοι που εξυπηρετούνται με αυτή την πειθαρχική διαδικασία:

Πρώτα απ’ όλα δεν ξεχνάμε ότι αυτή η δίωξη γίνεται σε μια χρονική συγκυρία που μια άλλη υπόθεση της αυτή της δίκης του trafficking στην Ηλιούπολη είναι εν εξελίξει με την ίδια δικηγόρο, να κατακεραυνώνει τις δικαστικές αρχές για εξόφθαλμη κωλυσιεργία και επισημαίνει δημόσια τον κίνδυνο αποφυλάκισης των κατηγορουμένων.

Και δεύτερον μέσα από αυτή την διαδικασία θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα σε όλους εμάς: ότι θα πρέπει να υπομένουμε ακόμη και την παρανομία στη διαπλοκή κράτους και επιχειρηματικών συμφερόντων, κι αν πάμε σε δικηγόρο, θα διωχθεί και ο δικηγόρος! Άρα ούτε δικηγόρο δεν θα μπορούμε να έχουμε!

Έχει σημασία για τον κόσμο της εργασίας, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης, ότι τέτοιου είδους πρακτικές και "συμπτώσεις" ποινικοποιούν στην ουσία το δικαίωμα μας στη δικαστική προστασία, στο βαθμό που οι συνήγοροι μας γίνονται στόχοι εκφοβιστικής πειθαρχικής και ποινικής δίωξης ιδιαίτερα όταν αποκαλύπτουν τη στενή σχέση κρατικών φορέων με επιχειρηματικά συμφέροντα ή όταν εκθέτουν στη δημοσιότητα την απροθυμία των δικαστικών αρχών να προστατεύσουν θύματα της εγκληματικής δράσης αστυνομικών.

Καλούμε το ΔΣΑ να πάρει θέση ενάντια σε τέτοιου είδους πρακτικές απέναντι σε συνηγόρους υπερασπιστές δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Να παύσει τώρα η πειθαρχική της δίωξη της Αντωνίας Λεγάκη!

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/αλληλέγγυες δίπλα της ως ασπίδα στο άδικο που ενώνει τις φωνές μας!

Συλλογικά θα δώσουμε και αυτή τη μάχη!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search