• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αναπάντητη δε θα μείνει η πραξικοπηματική αναβολή - Η Γενική Συνέλευση των προέδρων πρέπει να γίνει!

October 21, 2022 364

 

Περίπου 30 ΕΛΜΕ μέχρι τώρα έχουν καταγγείλει την πραξικοπηματική αναβολή της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚΑ - ΠΕΚ) και ζητούν να πραγματοποιηθεί η διαδικασία το Σάββατο, στο αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου Αγ. Δημητρίου (Στρογγυλό), στις 12.

Χαρακτηριστικά η Γενική Συνέλευση της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης τονίζει μεταξύ άλλων: "Να τελειώνουμε με την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ των αντιδημοκρατικών πρακτικών και πραξικοπημάτων απέναντι στις αγωνιστικές αποφάσεις της βάσης του κλάδου. Το παρελθόν της είναι πολύ βαρύ και μάλιστα η πλειοψηφία αυτή εκφράζεται πάντοτε από τις ίδιες συνδικαλιστικές δυνάμεις. Να θυμίσουμε ότι πέρσι με την πραξικοπηματική στάση προέδρων που ανήκουν στις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, προσπάθησαν να ανακόψουν την αγωνιστική πορεία του κλάδου κατά της αξιολόγησης, αλλάζοντας τις αποφάσεις των Γ.Σ. των ΕΛΜΕ τους! Φέτος, αρνήθηκαν να προκηρύξουν ΓΣ των ΕΛΜΕ και ΓΣ προέδρων έγκαιρα μέσα στο Σεπτέμβριο για να χαράξει ο κλάδος πραγματική αγωνιστική πορεία, όπως ζήτησαν 25 ΕΛΜΕ. Τις προκήρυξαν με μεγάλη καθυστέρηση, ένα μήνα μετά αφού στοιχήθηκαν πίσω από τις γνωστές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και τώρα αναβάλλουν και την ΓΣ των προέδρων που οι ίδιοι αποφασίσανε!

Τώρα είναι η ώρα να μιλήσει η βάση του κλάδου, να βάλει ένα τέλος στα πραξικοπήματα της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, να αποφασίσει αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης με κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην εφ’ όλης της ύλης επίθεση που δέχονται το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί. Το βάρος πέφτει στις πλάτες των ίδιων των ΕΛΜΕ! Με αποφάσεις τους να προωθήσουμε τον συντονισμό των ΕΛΜΕ για κοινές αποφάσεις, δράσεις και κινητοποιήσεις."

Για «απαράδεκτη και διαλυτική ενέργεια που στόχο έχει να μη βγουν αποφάσεις του κλάδου σε μια σειρά ζητήματα που μας απασχολούν (μισθολογικά αιτήματα, αντιεκπαιδευτική – αντεργατική πολιτική, πλαίσιο "αξιολόγησης", ηλεκτρονικές εκλογές, κλπ)» κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας.
«Πραξικοπηματική ακύρωση» της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας και επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Αναρωτιόμαστε πραγματικά πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ, αφού η ίδια πλειοψηφία είναι αυτή που έβαλε τέλος στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση, που δεν ψέλλισε κουβέντα για μέντορες και συντονιστές, που μπαίνει με τα μπούνια στις ηλεκτρονικές εκλογές για να καπαρώσουν τις θέσεις των αιρετών και απειλούν με καταστατικές κυρώσεις τα σωματεία που καλούν σε αποχή, δίνοντας ένα πολύ μακρύ χέρι βοηθείας σε μια κυβέρνηση που έχει φάει πολλές φορές τα μούτρα της στην εκπαίδευση».

Από την πλευρά της, η ΕΛΜΕ Αρκαδίας «θεωρεί σκόπιμη και προσχηματική την αναβολή από την ηγεσία της ΟΛΜΕ της συνελεύσεως των προέδρων». «Είναι ξεκάθαρο ότι η ηγεσία της ΟΛΜΕ, όπως και η κα Κεραμέως φοβάται τις συλλογικές διαδικασίες γιατί όπως είναι γνωστό πάνω από 35 ΕΛΜΕ προσυπογράφουν την ΑΠΟΧΗ από τις ηλεκτρονικές εκλογές του Υπουργείου Παιδείας και αυτό ακριβώς θέλουν να αποφύγουν», τονίζει το σωματείο.

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο λόγος τώρα στις ΕΛΜΕ!

Με μια αστεία δικαιολογία, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ «ανέβαλε» την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των προέδρων, τη στιγμή που η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματά μας συνεχώς εντείνεται.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη και διαλυτική ενέργεια που στόχο έχει να μη βγουν αποφάσεις του κλάδου σε μια σειρά ζητήματα που μας απασχολούν (μισθολογικά αιτήματα, αντιεκπαιδευτική – αντεργατική πολιτική, πλαίσιο «αξιολόγησης», ηλεκτρονικές εκλογές, κ.λπ.).

Η μεθόδευση αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Η Γενική Συνέλευση των προέδρων πρέπει να γίνει! Ο κλάδος πρέπει να αποφασίσει! Καλούμε τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ της χώρας το Σάββατο, 22/10/22, στις 12:00, στο 1ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου (Στρογγυλό), Στρ. Αλέξανδρου Παπάγου 23, Άγιος Δημήτριος (Σταθμός Μετρό Αγ. Δημήτριος) για να γίνει η Γενική Συνέλευση των προέδρων!

Υ.Γ. Είναι χαρακτηριστικό ότι, εκτός από το αμφιθέατρο στο 1ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου, διαθέσιμο ήταν και το αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Αν η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ήθελε πραγματικά να γίνει η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, θα μπορούσε να είχε ζητήσει τη συνδρομή της ΕΛΜΕ Πειραιά, για τη χρησιμοποίηση του χώρου.

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Καταγγελία της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ για την πραξικοπηματική αναβολή της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ

Με το συντονισμό των ΕΛΜΕ να χαράξουμε αγωνιστική πορεία του κλάδου

Η Γ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ–Θ που πραγματοποιήθηκε στις 20/10 καταγγέλλει την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ) που με πραξικοπηματικό τρόπο ανέβαλλε τη Γ.Σ. των προέδρων που η ίδια είχε προγραμματίσει να γίνει το Σάββατο 22/10, μπροστά στον κίνδυνο που διέβλεψε οι ΕΛΜΕ με τις αποφάσεις τους να σταματήσουν τον κατήφορο της αδράνειας και της υποταγής που προσπαθούν να επιβάλλουν στον κλάδο.

Με άλλο ένα πραξικόπημα η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ, όπως το συνηθίζει στις πιο κρίσιμες στιγμές του κλάδου, επιχειρεί να ανακόψει τη δυναμική που αναπτύσσεται «από τα κάτω», από τις ίδιες τις ΕΛΜΕ που αποφασίζουν να σηκώσει τώρα ο κλάδος ανάστημα στην πρωτοφανή και συνεχή επίθεση που υφίστανται το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί από την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Ήδη 34 ΕΛΜΕ και μάλιστα μεταξύ αυτών και οι πιο μεγάλες (Α΄ Αχαΐας, Ηρακλείου, Λάρισας, Ε΄ Θεσσαλονίκης, κ.ά.) που στις ψηφοφορίες στις ΓΣ των προέδρων έχουν τις περισσότερες ψήφους, αρνούνται να παραδώσουμε τα σωματεία μας στην κ. Κεραμέως και αποφάσισαν αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Το ίδιο και για τη μεγάλη μάχη που δίνει ο κλάδος για το σταμάτημα της αξιολόγησης με ισχυρό όπλο την απεργία αποχή, ήδη οι ΕΛΜΕ που πήραν αποφάσεις είναι περισσότερες από 27. Πολλές ΕΛΜΕ αποφασίζουν κλιμάκωση του αγώνα μετά την 24ωρη απεργία.

Οι αποφάσεις αυτές των πρωτοβάθμιων σωματείων, των ΕΛΜΕ, είναι που τρομάζουν την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ που σταθερά πλέον κινείται στον αστερισμό συγκάλυψης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Για αυτό και αφήνει τον κλάδο χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη στη μάχη κατά της αξιολόγησης, γιατί εδώ και πολύ καιρό έχει ξεκοπεί από τις αγωνίες της βάσης των εκπαιδευτικών με τελευταία δείγματα γραφής που το επιβεβαιώνουν τις αποφάσεις τους στο πρόσφατο 20ο συνέδριο της ΟΛΜΕ όπου τάχθηκαν υπέρ μιας καλής αξιολόγησης! Συναινούν στις επιδιώξεις της Κεραμέως να αλώσει τα σωματεία μας γιατί βολεύονται να συμμετέχουν στα ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ των εξυπηρετήσεων και της συνδιαλλαγής και έχουν πάρει από καιρό παραιτηθεί από την αγωνιστική δράση. Οι δυνάμεις που συναποτελούν την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ συμμετέχουν στις εκλογές της βίας και της νοθείας, όπως η ίδιες τις αποκαλούσαν το 2020 και ας μην έχει αλλάξει τίποτα από τότε μέχρι σήμερα στην απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά της Κεραμέως απέναντι στον κλάδο.

Να τελειώνουμε με την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ των αντιδημοκρατικών πρακτικών και πραξικοπημάτων απέναντι στις αγωνιστικές αποφάσεις της βάσης του κλάδου. Το παρελθόν της είναι πολύ βαρύ και μάλιστα η πλειοψηφία αυτή εκφράζεται πάντοτε από τις ίδιες συνδικαλιστικές δυνάμεις. Να θυμίσουμε ότι πέρσι με την πραξικοπηματική στάση προέδρων που ανήκουν στις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, προσπάθησαν να ανακόψουν την αγωνιστική πορεία του κλάδου κατά της αξιολόγησης, αλλάζοντας τις αποφάσεις των Γ.Σ. των ΕΛΜΕ τους! Φέτος, αρνήθηκαν να προκηρύξουν ΓΣ των ΕΛΜΕ και ΓΣ προέδρων έγκαιρα μέσα στο Σεπτέμβριο για να χαράξει ο κλάδος πραγματική αγωνιστική πορεία, όπως ζήτησαν 25 ΕΛΜΕ. Τις προκήρυξαν με μεγάλη καθυστέρηση, ένα μήνα μετά αφού στοιχήθηκαν πίσω από τις γνωστές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και τώρα αναβάλλουν και την ΓΣ των προέδρων που οι ίδιοι αποφασίσανε!

Τώρα είναι η ώρα να μιλήσει η βάση του κλάδου, να βάλει ένα τέλος στα πραξικοπήματα της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, να αποφασίσει αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης με κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην εφ’ όλης της ύλης επίθεση που δέχονται το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί. Το βάρος πέφτει στις πλάτες των ίδιων των ΕΛΜΕ! Με αποφάσεις τους να προωθήσουμε τον συντονισμό των ΕΛΜΕ για κοινές αποφάσεις, δράσεις και κινητοποιήσεις.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση προτείνουμε:

• Όλοι οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ να συμμετέχουν στην προγραμματισμένη ΓΣ των προέδρων στις 22/10, στις 12:00, στο αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου Αγ. Δημητρίου (Στρογγυλό), Στρ. Αλεξανδρου Παπάγου 23, Άγιος Δημήτριος (Σταθμός Μετρό: Αγ. Δημήτριος) για να γίνει η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ.

• Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας να πάρουν μέρος στην προγραμματισμένη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ και να καταθέσουν τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων. Να συμβάλλουν στην ενίσχυση των δημοκρατικών παραδόσεων της ΟΛΜΕ, οι αποφάσεις του κλάδου να είναι αποτέλεσμα της δικής του συμμετοχής. Ως Ε΄ΕΛΜΕ θα καταθέσουμε τις αποφάσεις μας.

• Να πάρουμε αποφάσεις ενίσχυσης της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην 24ωρη απεργία στις 9/11, όπως έκδοση κοινής ανακοίνωσης και αφίσας των ΕΛΜΕ, ανάρτησης πανό στα σχολεία, συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα, οργάνωση συνέντευξης τύπου των ΕΛΜΕ, οργανωμένες περιοδείες στα σχολεία. Πολύ περισσότερο θα ενισχυθεί η απεργία με απόφαση κλιμάκωσης του αγώνα. Προτείνουμε 24ωρη κλαδική – πανεκπαιδευτική απεργία στις 25 Νοεμβρίου, καθώς και άλλες κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια, για ένα αγωνιστικό τριήμερο κινητοποιήσεων και δράσεων τις ημέρες του Πολυτεχνείου. Το αγωνιστικό πρόγραμμα να υλοποιηθεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, Φοιτητικούς Συλλόγους, γονείς και μαθητές.

• Να πάρουμε αποφάσεις συνέχισης του αγώνα για το σταμάτημα της αξιολόγησης με αποφάσεις απεργίας αποχής από την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και από αναθέσεις ρόλου μέντορα και συντονιστή.

• Να πάρουμε απόφαση ότι δεν θα παραδώσουμε τα σωματεία μας στην Κεραμέως. Να συγκεντρώσουμε την πλειοψηφία των ΕΛΜΕ με την αποχή και να απαιτήσουμε από την ΟΛΜΕ να αλλάξει την απόφαση συμμετοχής στις ηλεκτρονικές εκλογές στα Υ.Σ.

• Οι ΕΛΜΕ να καλέσουμε τον κλάδο σε μαζική αποχή και να πάρουμε μια σειρά πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την αποχή, όπως έκδοση κοινής ανακοίνωσης και αφίσας των ΕΛΜΕ, καθώς και συνέντευξη τύπου.

• Στη Γ.Σ. του Σαββάτου οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με βάση της αποφάσεις που θα πάρουν να οργανώσουν άμεση συνάντηση των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης με κάλεσμα συμμετοχής των συναδέλφων για να οργανώσουν τη δράση και την απάντηση των σωματείων μας.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ (20/10/2022)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search