• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Υπηρεσιακά συμβούλια: Είναι ζήτημα δημοκρατίας, λοιπόν!

November 07, 2022 316
Η Υπουργός Παιδείας, η πιο αντιδραστική φιγούρα σε αυτό το πόστο την εποχή της μεταπολίτευσης, που μέχρι χθες έκανε πως δεν κατάλαβε ότι η οργή στους εκπαιδευτικούς για τα έργα και τις ημέρες της δεν ξεθυμαίνει, βλέπει σήμερα εφιάλτες

Στις σημαδεμένες εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών στις 5 Νοέμβρη του 2022 παίχτηκε ένα αριθμητικό και πολιτικό στοίχημα, της αποχής ή της συμμετοχής:

 

Αν η Κεραμέως, με όλον τον υποταγμένο κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό μαζί της, θα κατίσχυε του αγωνιστικού φρονήματος των εκπαιδευτικών που αντιστέκονται εδώ και καιρό απέναντι στην άθλια πολιτική των κυβερνώντων.

 

Αν η Κεραμέως με τη χρήση μεθόδων πρωτοφανούς αδιαφάνειας και νοθείας, αξιοποιώντας τη συναίνεση της πλειοψηφίας σε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και τους ανυπόμονους να καταλάβουν καρέκλες στα νόθα συμβούλια της ντροπής, θα κατήγαγε μια επιτέλους-νίκη, ταπεινώνοντας τη ζωντανή εκπαίδευση.

Αν η Κεραμέως κι οι πρόθυμοι συνοδοιπόροι της θα έκαναν το μεγάλο βήμα για την ακύρωση των συλλογικών διαδικασιών και την άλωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, την ατμομηχανή της αντίστασης του εκπαιδευτικού κινήματος.

Τα 100 εκπαιδευτικά σωματεία, Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ που ενωμένα και συντονισμένα βρέθηκαν απέναντι σ' αυτά τα σχέδια, θα αρκούνταν και σε ένα 51% πολιτικής αποχής πανελλαδικά, αφού θα ήταν μεγάλη νίκη και σοβαρή παρακαταθήκη για τους αγώνες της επόμενης μέρας.

Όμως, με 85% αποχή στην Αττική και με 70% σε ολόκληρη τη χώρα, ακόμα και με τα δικά τους αποτελέσματα που αντί να βγουν αυτόματα στις 5:οο μμ, μαγειρεύονταν ένα μερόνυχτο στα άδυτα των Διευθύνσεων κάτω από την ένοχη σιωπή της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ,  η νίκη της ζωντανής εκπαίδευσης είναι τεράστια!

 

Η Υπουργός Παιδείας, η πιο αντιδραστική φιγούρα σε αυτό το πόστο την εποχή της μεταπολίτευσης, που μέχρι χθες έκανε πως δεν κατάλαβε ότι η οργή στους εκπαιδευτικούς για τα έργα και τις ημέρες της δεν ξεθυμαίνει, βλέπει σήμερα εφιάλτες: Οι συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες θα αποκατασταθούν. Η αντίσταση των εκπαιδευτικών απέναντι στο επιχειρηματικό σχολείο και την αξιολόγηση θα γιγαντωθεί, με τα πρωτοβάθμια σωματεία στην πρώτη γραμμή.

Η ανατροπή θα έρθει μέσα από τους αγώνες μας. Στις 9 Νοέμβρη στην απεργία και στις 17 Νοέμβρη και πάλι για ψωμί-παιδεία-ελευθερία, ανεβάζουμε στροφές.

Όσο για τους φερόμενους ως εκλεγέντες του 15% ύστερα από όλα τα μαγειρέματα, τώρα που η Κεραμέως τους συνεχάρη, ας παραιτηθούν χωρίς καθυστέρηση. Οι εκπαιδευτικοί δεν τους νομιμοποιούν και δεν τους αναγνωρίζουν. Όπως λέγανε κι οι ίδιοι: Είναι ζήτημα δημοκρατίας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search