• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΥΠΑΙΘ: Από τις βλακείες και τη γελοιότητα στον γκαιμπελισμό και τα πανηγύρια για το 66% της αποχής!

November 07, 2022 295
 
Έχουν ξεφύγει στο ΥΠΑΙΘ και πανηγυρίζουν κάνοντας λόγο για «Ρεκόρ ψηφισάντων στις ηλεκτρονικές εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκπαιδευτικών», όταν η αποχή έφτασε -με τα δικά τους στοιχεία- στο 66%!

Κάνοντας όμως σύγκριση με άλλες ηλεκτρονικές εκλογές, άλλων κλάδων, καταλήγουν ότι το 34% των εκπαιδευτικών που τελικά ψήφισε (στο σύνολο, γιατί σε μεμονωμένες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ η αποχή ήταν ακόμα μεγαλύτερη), είναι «ο μεγαλύτερος αριθμός ψηφισάντων σε ηλεκτρονικές εκλογές στην Ελλάδα»

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά αγνοώντας τις πολλές αναφορές εκπαιδευτικών για παρατυπίες στη διαδικασία, μιλάνε για «αμιγώς ηλεκτρονική διαδικασία διασφαλίζει την απρόσκοπτη και αδιάβλητη διεξαγωγή των ψηφοφοριών των εκπαιδευτικών».

Η αλήθεια είναι ότι έχουν υποστεί βαριά ήττα. Τόσο για τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής, όσο και από το γεγονός ότι αυτές οι εκλογές εξελίχθηκαν σε εκλογές βίας και νοθείας που απενομιμοποιήθηκαν. Ηλεκτρονιές εκλογές και δεν έχουν εκδώσει ακόμα αποτελέσματα! Τα μαγειρεύουν;

Η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών πάνω από 2 στους 3 και σε μεγάλα αστικά κέντρα περίπου 8 στους 10 αγνόησαν τις κάθε είδους πιέσεις, κομματικές και άλλες παρεμβάσεις βουλιάζοντας στην καταιγίδα της αποχής:

  • την Κεραμέως  και την αντιεκπαιδευτική πολιτική της (υποχρηματοδότηση, κενά στην εκπαίδευση , αξιολόγηση, μέντορες, pisa, απαξίωση συλ. διδασκόντων ) αλλά στην  πολιτική  φτωχοποίησης,  ακρίβειας,  καταστολής που επιβάλλει η κυβέρνηση
  • τη γραφεικοκρατία της ΟΛΜΕ - ΔΟΕ. Ειδικότερα η γραφειοκράτες - πραξικοπηματίες της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ- ΣΥΚΕΚ - ΠΕΚ) 
  • την προσπάθεια χτυπήματος του ζωντανού μαχητικού εκπαιδευτικού κινήματος και την επιβολή του ν.  Χατζηδάκη

Παράλληλα, όπως καταγγέλλουν μια σειρά Σύλλογοι και ΕΛΜΕ δεν έλειψαν και οι κωμικοτραγικές καταστάσεις στη διαδικασία ως συνέχεια «των απειλών και των εκβιασμών που έχουν εξαπολύσει όλο το προηγούμενο διάστημα διοίκηση και υποψήφιοι παρατάξεων που επέλεξαν να στηρίξουν τις επιλογές της υπουργού Παιδείας για αυτή την απαράδεκτη εκλογική διαδικασία που δε διασφαλίζει το αδιάβλητο και τη μυστικότητα της ψήφου. Έτσι από το πρωί διάφορες Διευθύνσεις σε όλη τη χώρα ήταν κλειστές, οι εφορευτικές επιτροπές δεν ήταν στη θέση τους αλλά στα σπίτια τους(!), ενώ στην Α’ Αθήνας απαγορευόταν η είσοδος στους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Π.Ε. από την αστυνομία και τους security! Μια σειρά διευθύνσεις αρνούνται να δώσουν στοιχεία για τη συμμετοχή ενισχύοντας τις υπόνοιες για εκλογομαγειρέματα».

Αυτή η διαδικασία είναι πλήρως απονομιμοποιημένη, δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα και πρέπει να ακυρωθεί. Κανείς δεν πρέπει να αναλάβει θέση αιρετού.

Η κοινή ανακοίνωση Κεραμέως-Πιερρακάκη

Ο μεγαλύτερος αριθμός ψηφισάντων σε ηλεκτρονικές εκλογές στην Ελλάδα καταγράφηκε στην ψηφοφορία που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ, καθώς και των αντίστοιχων εκπροσώπων των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Ειδικότερα, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, 65.500 εκπαιδευτικοί, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 34% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ψήφισαν σε 380 ψηφιακές κάλπες του πληροφοριακού συστήματος ηλεκτρονικών εκλογών «ΖΕΥΣ», που διαχειρίζεται το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συνολικά, για την ανάδειξη των εκπροσώπων σε όλα τα όργανα, καταμετρήθηκαν περισσότερες από 181.000 ηλεκτρονικές ψήφοι. Πρόκειται για την πιο μαζική - σε απόλυτο αριθμό - συμμετοχή σε ψηφιακή εκλογική διαδικασία στην ιστορία του συστήματος «ΖΕΥΣ».

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχαιρεσίες διεξήχθησαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με τη συνεργασία των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, σε συνέχεια της μεταρρυθμιστικής τομής που συντελέστηκε το 2020, με την πρώτη ψηφιακή εκλογική διαδικασία στα Συμβούλια των εκπαιδευτικών.

Η αμιγώς ηλεκτρονική διαδικασία διασφαλίζει την απρόσκοπτη και αδιάβλητη διεξαγωγή των ψηφοφοριών των εκπαιδευτικών, ενώ επιπλέον, η πραγματοποίηση των εκλογών ημέρα Σάββατο, διευκόλυνε τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν τις ψήφους τους εύκολα και γρήγορα, χωρίς να διασαλευθεί η εκπαιδευτική διαδικασία, αφού δεν χάθηκε ούτε μία ώρα μάθημα.

Οι εκπαιδευτικές και υπηρεσιακές διαδικασίες εκσυγχρονίζονται με σύμμαχο την τεχνολογία, αποτελούν πρότυπο και για άλλους επαγγελματικούς κλάδους, ευνοούν και διευκολύνουν την ευρεία συμμετοχή και, επομένως, την ισχυρή δημοκρατική εκπροσώπηση στα συλλογικά όργανα των εκπαιδευτικών. Συντελείται μία πραγματική αλλαγή παραδείγματος, με την καλλιέργεια μίας νέας κουλτούρας συμμετοχής στα κοινά, με διαφάνεια, ευκολία, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα.

Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της εκλογικής διαδικασίας, αλλά και σε όσους συμμετείχαν σε αυτήν, ως ψηφοφόροι ή υποψήφιοι.

Ορισμένες από τις αντιδράσεις στα social media
 
Πέτρος Φύτρος (από το FACEBOOK) Εκπρόσωπος των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
 
Με τις βλακείες του υπουργείου κανονικά δεν πρέπει να ασχολείται κάποιος, αλλά επειδή οι άνθρωποι κάνουν συστηματικά πολιτική με τα ψέματα και τις εντυπώσεις, καλό είναι να ειπωθούν μερικά πράγματα:
1) Πανηγυρίζουν που πήραν εκλογές με πάνω από 70% συμμετοχή το 2018 και τις πήγαν στο 34% και αυτό το θεωρούν δημοκρατία. Αν ψηφίζουν μόνο οι δικοί τους, θα είναι ακόμα πιο μεγάλη νίκη της δημοκρατίας! Φτάνουν στην απόλυτη γελοιότητα να πολλαπλασιάζουν τις ψήφους επί 3, για να βγάλουν έναν εντυπωσιακό νούμερο. Δε λένε όμως ότι οι κάλπες είναι τρεις και ότι ο καθένας ψηφίζει τρεις φορές.
2) Και μόνο η φράση: "Πρόκειται για την πιο μαζική - σε απόλυτο αριθμό - συμμετοχή σε ψηφιακή εκλογική διαδικασία στην ιστορία του συστήματος «ΖΕΥΣ»", αποδεικνύει ότι η ανακοίνωση γράφτηκε από πριν. Φυσικά και θα είναι η πιο μαζική γιατί η εκπαίδευση είναι ένας τεράστιος χώρος. Όσοι και να ψήφιζαν τα ίδια θα έλεγαν. Παρεμπιπτόντως έχουν κάνει ηλεκτρονικές εκλογές και δεν έχουν βγάλει ακόμα τα αποτελέσματα!
3) Μιλάνε για αδιάβλητες εκλογές λες και πριν -που τις έκανε το κράτος πάλι να υπενθυμίσουμε- ήταν διαβλητές. Ξεχνάνε να πουν ότι φέτος ξεφτίλισαν τη διαδικασία, δίνοντας παρατάσεις για να μαζέψουν τον κόσμο, εμποδίζοντας τα σωματεία να ελέγχουν κλπ. κλπ.
4) Λένε επίσης ότι δε χάθηκε μάθημα (!) λες και είναι κάνα πολύωρο κατόρθωμα να ψηφίσεις ηλεκτρονικά. Ξεχνάνε όμως ότι και έτσι τον κόσμο δεν τον μαζέψαν.
5) Τέλος κάνουν δήλωση προθέσεων: δηλώνουν ότι θα τις φέρουν και στα σωματεία. Για να διαλυθούν οι ΕΛΜΕ επειδή αντιστέκονται, γι' αυτό γίνεται η όλη ιστορία. Τουλάχιστον αυτό το παραδέχονται. Όσοι τους έχουν στηρίξει σε αυτό είναι συνένοχοι, ακόμα και αν λένε ότι το κάνουν για τη δημοκρατία κλπ κλπ. Για τη δημοκρατία άλλωστε τα κάνει όλα και η κυβέρνηση!
Γενικά, εντυπώσεις, γκεμπελισμός και ψέματα. Αυτό είναι το υπουργείο! Όπως τη μέρα που η Κεραμέως βγήκε και είπε ότι δεν υπάρχουν κενά στα σχολεία και άρχισαν αμέσως οι υφιστάμενοι της να μοιράζουν υποχρεωτικές υπερωρίες!
Υ.Γ. Και μόνο επειδή η ηγεσία της εκπαίδευσης φέρεται με τον τρόπο που φέρεται, θα άξιζε να γίνει απεργία. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
 
Ακρίτας Καλούσης μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά (από το FACEBOOK)
 
Τι πίνουν στην κυβέρνηση και στο υπουργείο;
Από το κοινό δελτίου τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Ψηφιακής πολιτικής
"Οι εκπαιδευτικές και υπηρεσιακές διαδικασίες εκσυγχρονίζονται με σύμμαχο την τεχνολογία, αποτελούν πρότυπο και για άλλους επαγγελματικούς κλάδους, ευνοούν και διευκολύνουν την ευρεία συμμετοχή και, επομένως, την ισχυρή δημοκρατική εκπροσώπηση στα συλλογικά όργανα των εκπαιδευτικών. Συντελείται μία πραγματική αλλαγή παραδείγματος, με την καλλιέργεια μίας νέας κουλτούρας συμμετοχής στα κοινά, με διαφάνεια, ευκολία, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα.
Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της εκλογικής διαδικασίας, αλλά και σε όσους συμμετείχαν σε αυτήν, ως ψηφοφόροι ή υποψήφιοι."
Ανάμεσα στα άλλα φαιδρά που αναφέρει περί θριάμβου και μαζικής συμμετοχής και για να μην υπάρχει αμφιβολία για ποιον λόγο επιμένουν στις τηλεεκλογές.
Ο στόχος τα συνδικάτα, τα σωματεία, οι ζωντανές διαδικασίες, η διάλυση τους.
Και μέσα σε όλα συγχαίρουν όπως κάθε εργοδότης στους υποτακτικούς του υπαλλήλους τις παρατάξεις ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ/ΔΙΚΤΥΟ - ΔΗΣΥ /ΠΕΚ, που την βοηθούν σε αυτή την προσπάθεια.
Να τους εξοβελίσουμε ως ρύπους τους εκπαιδευτικού κινήματος.
 
ΥΓ drepani.gr (argyrades.gr) Και για να μην ξεχνιόμαστε το ποσοστό της αποχής είναι πολύ μεγαλύτερο από το 66%. Άλλωστε συνολικά στοιχεία δεν έχουν δημοσιεύσει. Το μαγείρεμα πάει σύννεφο!
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search