• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Πανηγυρίζει και η γραφειοκρατία της ΔΟΕ με την Κεραμέως για τα υψηλά ποσοστά αποχής!

November 08, 2022 539

Δε μας εκπλήσσουν πια οι γραφειοκράτες των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών. Έχοντας διαρρήξει τους στοιχειώδεις δεσμούς με τη βάση έχουν ταχθεί απέναντί της συμμαχώντας με την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και στηρίζοντας την κυβερνητική πολιτική. Ενδιαφερόμενοι μόνο για τις καρέκλες θριαμβολογούν μετά της Κεραμέως και κάνοντας το άσπρο διατυμπανίζουν ότι «ο κλάδος έχει και πάλι γνήσιους αιρετούς εκπροσώπους» Γνήσιοι αιρετοί αυτοί που εκλέχτηκαν σε εκλογές που απείχαν οι δυο στους τρεις εκπαιδευτικούς  και σε ορισμένες περιοχές οι οκτώ στους δέκα!

Ζαλισμένοι από το δυνατό χαστούκι της βάσης των εκπαιδευτικών άργησαν, μετά από πέντε μέρες, να εκδώσουν μια κατάπτυση και γεμάτη ψέματα ανακοίνωση. Οι κυβερνητικές πιέσεις εκμαυλισμού συνειδήσεων, οι βομβαρδισμοί mail και τηλεφώνων, οι περιοδείες υποψηφίων των ΔΑΚΕ-ΠΕΚ/ΔΗΣΥ-ΣΥΝΕΚ/Δίκτυο (που ήταν απέναντι σε κάθε προσπάθεια κινητοποίησης και αγώνα), οι εξευτελιστικές τρίωρες παρατάσεις της «εκλογικής» διαδικασίας, όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να οδηγήσουν την πλειοψηφία του κλάδου στην ηλεκτρονική παρωδία. Παρά την κινητοποίηση όλων των μηχανισμών, το κράτος θα συνεχίσει με δοτούς – «αιρετούς» ενός ηλεκτρονικού 30%, όταν απαιτεί τεράστιες πλειοψηφίες για να αποφασιστεί μια απεργία από τα σωματεία!

Ενδεικτικά να αναφέρουμε:

Για ΚΥΣΠΕ

Το 2022 η συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές έφτασε περίπου στο 34% 

Το 2018 η συμμετοχή στις δια ζώσης έφτασε στο 90% (ψήφισαν 70.721)

Η ήττα των παρατάξεων που συμμετείχαν τότε και τώρα είναι ακόμα πιο ηχηρή αν συγκριθούν με τον εαυτό τους το 2018

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι! ΔΙΚΤΥΟ και ΔΑΚΕ χάνουν το 50% των ψήφων τους και η ΔΗΣΥ το 10%!  Και ακόμα τα αποτελέσματα είναι στο …μαγειρείο!

αποτελέσματα εκλογών

Η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών πάνω από 2 στους 3 και σε μεγάλα αστικά κέντρα περίπου 8 στους 10 αγνόησαν τις κάθε είδους πιέσεις, κομματικές και άλλες παρεμβάσεις βουλιάζοντας στην καταιγίδα της αποχής:

  • την Κεραμέως  και την αντιεκπαιδευτική πολιτική της (υποχρηματοδότηση, κενά στην εκπαίδευση , αξιολόγηση, μέντορες, pisa, απαξίωση συλ. διδασκόντων ) αλλά στην  πολιτική  φτωχοποίησης,  ακρίβειας,  καταστολής που επιβάλλει η κυβέρνηση
  • τη γραφεικοκρατία της ΟΛΜΕ - ΔΟΕ. Ειδικότερα η γραφειοκράτες - πραξικοπηματίες της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ- ΣΥΚΕΚ - ΠΕΚ) 
  • την προσπάθεια χτυπήματος του ζωντανού μαχητικού εκπαιδευτικού κινήματος και την επιβολή του ν.  Χατζηδάκη

Παράλληλα, όπως καταγγέλλουν μια σειρά Σύλλογοι και ΕΛΜΕ δεν έλειψαν και οι κωμικοτραγικές καταστάσεις στη διαδικασία ως συνέχεια «των απειλών και των εκβιασμών που έχουν εξαπολύσει όλο το προηγούμενο διάστημα διοίκηση και υποψήφιοι παρατάξεων που επέλεξαν να στηρίξουν τις επιλογές της υπουργού Παιδείας για αυτή την απαράδεκτη εκλογική διαδικασία που δε διασφαλίζει το αδιάβλητο και τη μυστικότητα της ψήφου. Έτσι από το πρωί διάφορες Διευθύνσεις σε όλη τη χώρα ήταν κλειστές, οι εφορευτικές επιτροπές δεν ήταν στη θέση τους αλλά στα σπίτια τους(!), ενώ στην Α’ Αθήνας απαγορευόταν η είσοδος στους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Π.Ε. από την αστυνομία και τους security! Μια σειρά διευθύνσεις αρνούνται να δώσουν στοιχεία για τη συμμετοχή ενισχύοντας τις υπόνοιες για εκλογομαγειρέματα».

Αυτή η διαδικασία είναι πλήρως απονομιμοποιημένη, δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα και πρέπει να ακυρωθεί. Κανείς δεν πρέπει να αναλάβει θέση αιρετού.

Η κατάπτυστη ανακοίνωση της ΔΟΕ

5 Νοεμβρίου 2022: ο κλάδος έχει και πάλι γνήσιους αιρετούς εκπροσώπους σε Π.Υ.Σ.Π.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Κ.Υ.Σ.Π.Ε.

 

5 Νοεμβρίου 2022. Έπειτα από δύο χρόνια όπου η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. επέλεξε να «εξαφανίσει» τους αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών από τα υπηρεσιακά συμβούλια, τοποθετώντας δοτούς στη θέση τους, ο κλάδος με υπευθυνότητα και με οδηγό την ανάγκη για διαφάνεια και έλεγχο στην άσκηση της διοίκησης, αποκτά και πάλι αιρετούς.

Το μήνυμα του κλάδου προς την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι σαφές. «Τέρμα στην ασυδοσία, την αδιαφάνεια, τις εξυπηρετήσεις των ημετέρων και την καταταλαιπώρηση των εκπαιδευτικών». Με την ψήφο τους οι συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα, στις περισσότερες περιοχές με ποσοστά συμμετοχής μεγαλύτερα αυτών που καταγράφονταν την περίοδο που οι εκλογές γίνονταν Σάββατο χωρίς άδεια, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις των εκλογών αντιπροσώπων Δ.Ο.Ε. (Μάιος - Ιούνιος 2022), έδωσαν ηχηρό μήνυμα αγωνιστικής παρουσίας και ενότητας του κλάδου προς την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και την Κυβέρνηση. Έδωσαν, όμως, μήνυμα «επιβεβλημένης ανάγκης για ενότητα και ευθύνη» και προς εκείνους που, εμφανίζονται να “πανηγυρίζουν” (για ποιο πράγμα άραγε;) και προσπαθούν να στοιχειοθετήσουν ένα αφήγημα, που δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές αιτίες, παρουσιάζοντας, μάλιστα, πίνακες αποχής ιδιαίτερα στην Αττική, αλλά όχι της υπόλοιπης χώρας…

Προς όλους αυτούς που μοιραία, συνέδραμαν με τη στάση τους (εκούσια ή ακούσια) τις επιδιώξεις της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για εκπαιδευτικούς χωρίς εκπροσώπηση στα υπηρεσιακά συμβούλια, εκεί που αποφασίζονται όλα τα θέματα που αφορούν την υπηρεσιακή τους κατάσταση, αλλά και στην ίδια την πολιτική της Κυβέρνησης, δόθηκε ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα ανάκτησης και υπεράσπισης του θεσμού του αιρετού.

Από εδώ κι έπειτα, ο μόνος δρόμος θα είναι αυτός του αγώνα του κλάδου για δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων που τον αφορούν μέσα στα υπηρεσιακά συμβούλια. Ουσιαστικός αγώνας υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου, προάσπιση και διεκδίκηση διεύρυνσης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και υπηρέτησης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. Δρόμος στον οποίο δεν έχουν θέση απειλές και διχαστικές κραυγές. Οι αιρετοί είναι κατάκτηση του κλάδου και δε θα γίνουν θυσία στον βωμό μικροπολιτικών τακτικών που με ψέματα και εκφοβισμό απέτρεψαν, δυστυχώς, πολλούς συναδέλφους από τη συμμετοχή στη μεγάλη μάχη του κλάδου.

Δεν χαρίζουμε τους αιρετούς του κλάδου σε κανέναν

Αγωνιζόμαστε για:

  • ενδυνάμωση του θεσμού του αιρετού καθώς και τη θέση τρίτου αιρετού στα υπηρεσιακά συμβούλια
  • κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης που καταστρατηγούν το Π.Δ. 1/2003
  • προάσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών

 

Γιώργος Κ. Καββαδίας – drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search