• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

28 χρόνια αντί για καντάδες... πέφτουν σοβάδες στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης - Διαμαρτυρία μετά μουσικής

November 16, 2022 182

Μετά μουσικής και συνθημάτων οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης πλημμύρισαν το πρωί της Τρίτης τους δρόμους της Μυτιλήνης

 

Με βιολιά, τύμπανα και τις φωνές τους οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης πλημμύρισαν το πρωί της Τρίτης την αγορά της Μυτιλήνης και την προκυμαία, από την πλατεία Σαπφούς, με στάση στο παλαιό Δημαρχείο και τελικό σταθμό το νέο κτήριο του Δημαρχείου Μυτιλήνης, σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ του nisi.gr που παραθέτουμε. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι οι σοβάδες που έπεσαν σε σχολική τάξη την περασμένη Παρασκευή για τρίτη φορά μέσα σε ένα έτος, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς, αλλά με σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια όλων.

28 χρόνια ζητά στέγη το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και την Τρίτη, σε μία ακόμη διαμαρτυρία βρέθηκαν παλιά μέλη του πάντα δραστήριου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο πρώην διευθυντής κ. Ζαφειρίου, ο Σύλλογος Διδασκόντων , η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου, κ. Φωτοπούλου, αλλά και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Μαρούσα Τσαχάκη. Μάλιστα η κ. Τσαχάκη τόνισε όπου μπόρεσε ότι το νυν κτήριο όπου βεβιασμένα μεταφέρθηκε το Μουσικό Σχολείο στον πρώην ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα είναι ακατάλληλο και προορίζονταν για κοιτώνες εννέα ατόμων όχι 170 παιδιών.

Στο παλαιό Δημαρχείο οι καθηγητές και οι γονείς συνάντησαν τον γραμματέα του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη , ο οποίος απουσίαζε σε παραδίπλα κτήριο για την επικείμενη συνεδρίαση της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου. Μαθητές και γονείς δεν το έβαλαν κάτω και προχώρησαν με πορεία διαμαρτυρίας ως το νέο κτήριο του Δημαρχείου Μυτιλήνης, αφού έπαιξαν τα «ξύλα», αλλά και το Bella Ciao.

Εκεί, η διευθύντρια του σχολείου, με μέλη του Συλλόγου Γονέων, την πρόεδρο και εκπαιδευτικούς συζήτησαν με τον αντιδήμαρχο, Στρατή Τζιμή, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύχρονη πορεία προς εξεύρεση κατάλληλου κτηρίου για το μουσικό. Ενταση προκλήθηκε όταν ο κ. Τζιμής, εσφαλμένα κατά τους παριστάμενους τόνισε ότι δεν υπήρχαν οι προδιαγραφές για ανέγερση κτηρίου στη Βαρειά.

Σε κάθε περίπτωση επανέλαβε ο κ. Τζιμής ότι η λύση που έχει δρομολογηθεί είναι η ανέγερση κτηρίου στον πρώην καταυλισμό της Μόριας, όπου εκεί θα στεγαστούν και τα ειδικά σχολεία, αλλά και χώροι για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Προς το παρόν δεσμεύτηκε ότι έως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επισκευής των οροφών που έπεσαν, ώστε σύντομα να μπουν οι μαθητές για μάθημα.

Από τα ευρηματικά συνθήματα των μαθητών που ακούστηκαν ήταν εκείνο που ανέφερε τα 28 χρόνια ιστορίας του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και ότι το χειροκρότημα ακούγεται στις συναυλίες, αλλά όχι έμπρακτα με την εύρεση κατάλληλων χώρων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search