• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: Καταγγέλλουμε τις χωρίς τέλος πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές πρακτικές της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ

November 27, 2022 209

 

"Καταγγέλλουμε τον εκφυλισμό και τις ακραίες, αντιδημοκρατικές και διαλυτικές πρακτικές της ηγεσίας της ΟΛΜΕ που μετατρέπουν μια ιστορική Ομοσπονδία σε μια άλλη…. ΓΣΕΕ!, σε άνευρο γραφειοκρατικό σωματείο – χειροκροτητή της κυβερνητικής πολιτικής που βάζει πλάτη σε κάθε επιλογή του ΥΠΑΙΘ αντί να σεβαστεί την επιλογή του κλάδου, να εξυψώσει την αγωνιστική του διάθεση και να οργανώσει την συλλογική του αντίσταση. Θέλουν μια Ομοσπονδία που απλά θα παρακαλεί να κάτσει σε μια καρέκλα διαλόγου για να διαπραγματευτεί πόσα τελικά θα χάσουμε.

Οι αποφάσεις της δεν εναρμονίζονται με τις αγωνίες της βάσης του κλάδου, δεν έχουν την έγκριση του. Είναι φανερό ότι καμία πρόθεση δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ για να υπάρξει οργανωμένη απάντηση του κλάδου. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχουν δώσει καμία συνδικαλιστική κάλυψη στον αγώνα των συναδέλφων κατά της αξιολόγησης, με τη συμμετοχή τους στις ηλ. εκλογές εφαρμόζουν το ν. Χατζηδάκη που διαλύει τα σωματεία και η 24ωρη απεργία που πρότειναν μέσα στο Δεκέμβρη δεν έχει ούτε ένα αίτημα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου (χρηματοδότηση, διορισμοί, μαθητές στο τμήμα, αξιολόγηση, σκληρά εξεταστικά πλέγματα -ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις PISA-,κ.ά.), δεν είναι ενταγμένη σε ένα αγωνιστικό σχέδιο συνέχισης-κλιμάκωσης και αποφασιστικής σύγκρουσης."
 

Τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε τις χωρίς τέλος πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές πρακτικές της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έστειλε Τετάρτη βράδυ στις 16/11 κάλεσμα για Γ.Σ. των Προέδρων το Σάββατο 19/11 κι ενώ μεσολαβούσε το Πολυτεχνείο! Παρά τις διαμαρτυρίες δεκάδων ΕΛΜΕ ότι δεν προλάβαιναν να κάνουν όχι Γενικές Συνελεύσεις, αλλά ούτε καν να συνεδριάσουν σε απαρτία τα Διοικητικά τους Συμβούλια (υπήρξαν Δ.Σ. που συνεδρίασαν με ελλιπή σύνθεση και πήραν απόφαση στήριξη της πρότασης της ΟΛΜΕ με ψήφους 3-1 στους 7!), και αποκλείοντας σκόπιμα – κυρίως νησιωτικές – ΕΛΜΕ που είχαν πάρει θέση κατά των ηλεκτρονικών εκλογών – παρωδία της Κεραμέως και οι οποίες λόγω της μακρινής απόστασης από την Αθήνα δεν μπορούσαν να συμμετέχουν, προχώρησαν σε μια συνέλευση παρωδία.

Οι ηγεσίες των ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΠΕΚ απέκρυψαν συνειδητά τον πραγματικό σκοπό που συγκάλεσαν Γεν. Συν. Προέδρων και προχώρησαν σε μια fast – track διαδικασία για να «υποκλέψουν» μια απόφαση στήριξης των «κάλπικων» αιρετών και να νομιμοποιήσουν τη συμμετοχή τους στις ηλεκτρονικές εκλογές κόντρα στην πλειοψηφία του κλάδου.

Μετά το ηχηρό χαστούκι της αποχής του 66% από τις ηλεκτρονικές εκλογές στις οποίες καλούσαν, που σε μεγάλες περιοχές ξεπέρασε το 80%, θέλησαν να παρουσιάσουν ως μεγάλη επιτυχία τους ότι η αποχή ήταν μόνο …66% και τις απόψεις τους ως απόψεις του κλάδου, αφαιρώντας το δικαίωμα από τη βάση του κλάδου να εκφραστεί στις Γενικές Συνελεύσεις.

Καταγγέλλουμε τον εκφυλισμό και τις ακραίες, αντιδημοκρατικές και διαλυτικές πρακτικές της ηγεσίας της ΟΛΜΕ που μετατρέπουν μια ιστορική Ομοσπονδία σε μια άλλη…. ΓΣΕΕ!, σε άνευρο γραφειοκρατικό σωματείο – χειροκροτητή της κυβερνητικής πολιτικής που βάζει πλάτη σε κάθε επιλογή του ΥΠΑΙΘ αντί να σεβαστεί την επιλογή του κλάδου, να εξυψώσει την αγωνιστική του διάθεση και να οργανώσει την συλλογική του αντίσταση. Θέλουν μια Ομοσπονδία που απλά θα παρακαλεί να κάτσει σε μια καρέκλα διαλόγου για να διαπραγματευτεί πόσα τελικά θα χάσουμε.

Οι αποφάσεις της δεν εναρμονίζονται με τις αγωνίες της βάσης του κλάδου, δεν έχουν την έγκριση του. Είναι φανερό ότι καμία πρόθεση δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ για να υπάρξει οργανωμένη απάντηση του κλάδου. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχουν δώσει καμία συνδικαλιστική κάλυψη στον αγώνα των συναδέλφων κατά της αξιολόγησης, με τη συμμετοχή τους στις ηλ. εκλογές εφαρμόζουν το ν. Χατζηδάκη που διαλύει τα σωματεία και η 24ωρη απεργία που πρότειναν μέσα στο Δεκέμβρη δεν έχει ούτε ένα αίτημα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου (χρηματοδότηση, διορισμοί, μαθητές στο τμήμα, αξιολόγηση, σκληρά εξεταστικά πλέγματα -ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις PISA-,κ.ά.), δεν είναι ενταγμένη σε ένα αγωνιστικό σχέδιο συνέχισης-κλιμάκωσης και αποφασιστικής σύγκρουσης. Σε αγαστή συνεργασία μεθόδευσαν και οργάνωσαν τη Γ.Σ. των προέδρων με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει στον κλάδο σε όλη την μεταπολιτευτική περίοδο!

 

· Καμία ΕΛΜΕ δεν πρόλαβε να κάνει ΓΣ ώστε η βάση του κλάδου να εκφράσει τη γνώμη της.

· Απέκλεισαν σκόπιμα ΕΛΜΕ που δεν προλάβαιναν να φτάσουν (ΕΛΜΕ Σάμου, Χανίων, Β΄ΕΛΜΕ Έβρου, Λήμνου, κ.ά.), ενώ άλλες δεν συμμετείχαν διαμαρτυρόμενες για την αντιδημοκρατική στάση τους (ΕΛΜΕ Εύβοιας, Ρεθύμνου, κ.ά.).

· Παραβίασαν το καταστατικό της ΟΛΜΕ αφού συγκάλεσαν εξ αναβολής ΓΣ των προέδρων, 28 ημέρες μετά την ΓΣ προέδρων που ματαίωσαν στις 22/10, αντί 20 ημερών που ορίζει το καταστατικό.

· Ενώ καθόρισαν μοναδικό θέμα της ΓΣ την εν λευκώ εξουσιοδότηση κήρυξης απεργίας από το ΔΣ της ΟΛΜΕ, μεθόδευσαν στη ΓΣ οι δικοί τους πρόεδροι να καταθέτουν προτάσεις αναγνώρισης των εκλογών παρωδία και των ψευτοαιρετών επικαλούμενοι ως απόφασή τους τη συμμετοχή τους σε αυτές τις εκλογές, αγνοώντας το αποτελέσματα του 66% αποχής.

· Προχώρησαν σε ψηφοφορία αναγνώρισης των ψευτοαιρετών χωρίς να υπάρχει απαρτία στη ΓΣ και δεν αποδέχθηκαν την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία, όπως όφειλαν να κάνουν όταν αμφισβητείται η απαρτία της ΓΣ, καθώς πολλές ΕΛΜΕ αποχώρησαν αφού κατήγγειλαν τις αντικαταστατικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές της πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ!

· Αρνήθηκαν και δεν επέτρεψαν να μπει σε ψηφοφορία , όπως ζητήθηκε από πολλές ΕΛΜΕ, η πρόταση: η Γ.Σ. να καθορίσει νέα ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 3/12 για να δοθεί η δυνατότητα στη βάση του κλάδου, μέσα από ΓΣ των ΕΛΜΕ, να αποφασίσει.

 

Η πλειοψηφία αυτή δεν μπορεί να εμπνεύσει τον κλάδο, έχει χάσει την εμπιστοσύνη του, απαξιώνει την ίδια την ομοσπονδία, τον ρόλο των ΕΛΜΕ, εφαρμόζει το ν. Χατζηδάκη «διαγράφοντας» από μόνη της τα πρωτοβάθμια σωματεία της, τις ΕΛΜΕ.

Οι ΕΛΜΕ να μην αφήσουν αναπάντητες τις πραξικοπηματικές ενέργειες τους.

• να καταγγείλουν την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, να απαιτήσουν την παραίτησή της από την ηγεσία της ΟΛΜΕ, ο κλάδος, με ΓΣ των ΕΛΜΕ, να εκφραστεί για την απαράδεκτη στάση τους και

• απαιτούμε νέα ΓΣ των προέδρων αφού προηγηθούν ΓΣ των ΕΛΜΕ. Προτείνουμε ΓΣ προέδρων στις 3/12 που να αποφασίσει αγωνιστικό πρόγραμμα διαρκείας μέχρι το τέλος της χρονιάς (ενδεικτικά 24ωρη απεργία το πρώτο 15νθήμερο του Δεκέμβρη (προτεινόμενη ημερομηνία 9/12) και αμέσως μετά ΓΣ κλιμάκωσης του αγώνα και 48ωρη απεργία το δεύτερο 15νθήμερο του Γενάρη του 2023 με πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα -προτεινόμενη ημερομηνία 19 και 20/11 ). Νέες ΓΣ.

• Η επιλογή της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ να ταυτιστεί με τα σχέδια Κεραμέως δεν έχει την έγκριση του κλάδου ο οποίος ξεκάθαρα την απέρριψε απέχοντας μαζικά από τις ψευτοεκλογές τους. Κανείς δεν δικαιούται να αναλάβει θέση αιρετού. Αν έχουν την στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθούν τώρα! Οι ΕΛΜΕ δεν θα νομιμοποιήσουν κανέναν ψευτοαιρετό και θα πάρουν κοινές πρωτοβουλίες ενάντια στη στάση των ψευτοαιρετών.

• Θα συνεχίσουμε ως ΕΛΜΕ τις παρεμβάσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς και αποφασίζονται στα Υ.Σ. (κενά, τοποθετήσεις, τμήματα, ειδική αγωγή, μονιμοποίηση νεοδιόριστων, κ.ά.).

Η ρωγμή που δημιούργησαν οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΟΛΜΕ μπορεί να κλείσει μόνο από τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις ΕΛΜΕ που βαδίζουν αγωνιστικό δρόμο. Οι 38 ΕΛΜΕ που συνέβαλαν να γυρίσει ο κλάδος την πλάτη στην Κεραμέως και το ΥΠΑΙΘ με την αποχή στις ηλεκτρονικές εκλογές πρέπει να συνεχίσουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες κρατώντας τη δυναμική και το αγωνιστικό φρόνημα του κλάδου.

Η Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

 

ΠΟΛΥΖΩΗ ΝΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search