• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί Αθήνας: Πέμπτη 15/12 Όλοι -ες στην Απεργία - 12:00 Συγκέντρωση στα Προπύλαια - 14:00 Στα Γραφεία Β/θμιας

December 15, 2022 165

 

ΕΛΜΕ της Αθήνας απευθύνουν κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς για την απεργιακή συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη 15/12 στα Προπύλαια και στη συνέχεια στις 14.00 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ Α΄Αθήνας

Αναλυτικά:

Β΄ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 /12

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Την Τρίτη 13/12/22, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των εκπαιδευτικών (από την Γ΄ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ) με τον με τον Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α' Αθήνας. Θέμα της συνάντησης ήταν η δίωξη τριών συναδελφισσών του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου, μέλη της Γ΄ ΕΛΜΕ, με την κατηγορία της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος. Οι συγκεκριμένες συναδέλφισσες απείχαν από τις αρμοδιότητες που συνοδεύουν τις τοποθετήσεις τους ως Μέντορες/Συντονιστές, ασκώντας το νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας που είχε κηρύξει η το πρωτοβάθμιο σωματείο τους, η Γ΄ ΕΛΜΕ.

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α' Αθήνας, Νικολόπουλος Αθανάσιος, συνέχισε τον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό του κατήφορο αρνούμενος να σταματήσει τη δίωξη. Οι εκπρόσωποι του σωματείου και της ΟΛΜΕ του ξεκαθάρισαν ότι δεν προβλέπεται από πουθενά το δικαίωμά του να κρίνει τη νομιμότητα ή μη μιας απεργίας. Απάντησε χαρακτηριστικά ότι είναι «ατομική μου ευθύνη και ατομική μου επιλογή», ενώ επικαλέστηκε και τον απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη.

Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται και βάζει στο στόχαστρο το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας, το ίδιο το δικαίωμα των πρωτοβάθμιων σωματείων να την κηρύσσουν.

Η Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, ανταποκρινόμενη στην πρόταση της Γ’ ΕΛΜΕ, καλεί τους συνάδελφους και τα υπόλοιπα σωματεία της Α' Αθήνας σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, αύριο Πέμπτη 15/12/22 ημέρα 24ωρης απεργίας της ΟΛΜΕ, στις 14:00 στα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Α' Αθήνας, Χίου 16-18, με σκοπό να υπερασπιστούμε τις συναδέλφισσες και το δικαίωμα στην απεργία.

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

12:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

14:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ, Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

 

Ο.Λ.Μ.Ε.

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ.Δ.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας Α. Νικολόπουλου ο οποίος από την ημέρα που ανέλαβε ως Διευθυντής προσπαθεί να επιβάλλει ένα καθεστώς απειλών και τρομοκράτησης με σκοπό τον εκφοβισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ενδεικτικά:

· Στην αρχή της σχολικής χρονιάς όταν όλα τα ΔΣ των ΕΛΜΕ της Α Αθήνας απαίτησαν να συναντηθούν μαζί του, εκείνος κάλεσε την αστυνομία. Στη μία και μοναδική φορά που συναντήθηκε με τους αντιπροσώπους των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας, αποχώρησε, ενώ τις υπόλοιπες φορές έχει αρνηθεί να δεχτεί τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ.

· Συνεχίζοντας τον εκφοβισμό προς τους εκπαιδευτικούς, με εντολή του στάλθηκαν στα σχολεία της Α΄ Αθήνας υπεύθυνες δηλώσεις προκειμένου οι συνάδελφοι να υπογράφουν τη νόμιμη άσκηση των δικαιωμάτων τους για απεργία, στάση εργασίας και αποχή, εντολή που πάρθηκε πίσω μετά την αντίδραση των ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας.

· Δόθηκε εντολή να επιβληθούν υποχρεωτικές πεντάωρες υπερωρίες σε συναδέλφους προκειμένου να καλυφθούν στα σχολεία τους λειτουργικά κενά που έφταναν ακόμη και τις δέκα ώρες. Ταυτόχρονα, συνάδελφοι αναπληρωτές τοποθετήθηκαν σε 4 και 5 σχολεία με ό,τι αυτό σημαίνει για τις εργασιακές συνθήκες και την εκπαιδευτική διαδικασία.

· Επέβαλε σε συνάδελφο την πειθαρχική ποινή του προστίμου 6 ημερών, επειδή τόλμησε να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του για κενά σε σχολείο που υπηρετεί, κατηγορώντας τον για «κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής που γίνεται δημοσίως, γραπτώς ή προφορικώς».

· Κάλεσε για εξηγήσεις συναδέλφους και συναδέλφισσες που συμμετέχουν σε συνδικαλιστική δράση της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, με στόχο φυσικά τον εκφοβισμό τους.

 

Τέτοιες κινήσεις εντάσσονται στη γενικευμένη επίθεση του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης εναντίον των συνδικάτων, με κάθε μέσο, με πειθαρχικές διώξεις, δικαστικές προσφυγές, απαγόρευση απεργιών και διαδηλώσεων, επιθέσεις των ΜΑΤ και κατασυκοφάντηση των εκπαιδευτικών από τα χειραγωγούμενα ΜΜΕ. Ο στόχος τους είναι προφανής: επιβολή κλίματος τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων!

 

Απαιτούμε ο διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας να αποσύρει άμεσα την ποινή που επέβαλε στον συνάδελφο και να σταματήσει τις απειλές στους συναδέλφους/ισσες που συμμετέχουν στις συνδικαλιστικές δράσεις των ΕΛΜΕ. Τον καλούμε να ασκήσει το διοικητικό του έργο χωρίς εκφοβισμούς και απειλές, με συμπεριφορά που αρμόζει στη θέση του, σεβόμενος τους αγώνες και τις κατακτήσεις των εκπαιδευτικών!

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

Την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη απεργούμε στην εκπαίδευση σε όλη τη χώρα και κατεβαίνουμε στους δρόμους!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και ΠΟΡΕΙΑ στη ΒΟΥΛΗ

Όταν ο πληθωρισμός ξεπερνάει το 10%, εξαφανίζοντας τους εδώ και μια δεκαετία παγωμένους μισθούς των εργαζομένων και η κυβέρνηση αρνείται κάθε συζήτηση για αυξήσεις, για να μην χαθεί το «κεκτημένο» των παγωμένων μισθών που επιβλήθηκε την εποχή των μνημονίων, είναι η ώρα να κατέβουμε σε απεργία! Όπως σε όλη την Ευρώπη οι εργαζόμενοι έχουν αντιληφθεί ότι η ακρίβεια αντιμετωπίζεται μόνο με κινητοποιήσεις, έτσι και εδώ ήρθε η ώρα να συνεχίσουμε αυτό που άρχισε την 9η του Νοέμβρη και να δείξουμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.

Όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά έχουν έναν κοινό στόχο: να πιστέψουν οι εργαζόμενοι ότι δεν μπορούν να διεκδικήσουν ποτέ ξανά αυξήσεις, να δεχτούν να δουλεύουν όλο και περισσότερο για όλα και λιγότερα. Να πιστέψουμε ότι τη στιγμή που οι ιδιωτικές επιχειρήσεις επιδοτούνται από το κράτος με εκατομμύρια, οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπεται να αποκτήσουν ούτε ένα μικρό τμήμα από τον πλούτο που παράγεται.

Όμως δεν είναι μόνο ο μισθός. Το σχολείο, τα εργασιακά δικαιώματα των καθηγητών και τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας βάλλονται. Η άρνηση της κυβέρνησης να μονιμοποιήσει τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς του 2020 χωρίς αξιολόγηση, δείχνει πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών στην εποχή της αξιολόγησης.

Η εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης στο σχολείο με την επιβολή της αυτοαξιολόγησης, του θεσμού του μέντορα και του ενδοσχολικού συντονιστή, της Τράπεζας Θεμάτων και των πολλαπλών εξετάσεων δημιουργεί ένα γραφειοκρατικό, ταξικό και κατηγοριοποιημένο σχολείο για όλο και λιγότερους. Οι διώξεις των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται είναι οι περισσότερες που έχουν καταγραφεί εδώ και δεκαετίες και δείχνουν ότι ο αυταρχισμός θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλουν να διοικήσουν και την εκπαίδευση από εδώ και εμπρός.

 

Για όλα αυτά καλούμε στην πανεκπαιδευτική απεργία της 15ης Δεκέμβρη!!!

Γιατί μόνο με τους αγώνες των εργαζομένων μπορεί να αλλάξει η κατάσταση που ζούμε. Με αγώνες όμως που θα έχουν συνέχεια και διάρκεια, θα είναι πολύμορφοι και θα έχουν στόχο την κλιμάκωση. Τέτοιοι αγώνες δεν μπορούν να γίνουν από την ηγεσία της ΟΛΜΕ, καθώς ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ έχουν συγκροτήσει μια συμμαχία κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η ΔΑΚΕ έφτασε να χαρακτηρίσει την απεργία «συμβολική», αλλά καθόλου συμβολικό δεν θα είναι, όμως, το οικονομικό κόστος της απεργίας για τον απεργό! Γι΄ αυτό οι απεργίες πρέπει να εντάσσονται σε

έναν αγωνιστικό σχεδιασμό, που να εμπνέει και να δίνει αυτοπεποίθηση στους/στις εργαζόμενους/ες.

Αγωνιζόμαστε η απεργία να πάρει ουσιαστικό διεκδικητικό περιεχόμενο και θα παλέψουμε για να αποτελέσει αφετηρία αγωνιστικής αφύπνισης με νέες Γενικές Συνελεύσεις και πραγματιική ΓΣ προέδρων το Γενάρη και κλιμάκωση του αγώνα με οργάνωση 48ωρης απεργίας.

 

Διεκδικούμε:

· Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις για την κάλυψη όλων των απωλειών των μνημονίων και της ανόδου του πληθωρισμού. Κανείς κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά! Επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού και σύνταξης. Να δοθεί το κομμένο Μ.Κ. του 2016-17.

· Να μονιμοποιηθούν άμεσα οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι της Ειδικής Αγωγής του 2020.

· Να μειωθούν οι τιμές στα βασικά είδη και στην ενέργεια. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια για τους εργαζόμενους. Να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας.

· Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Υγεία, Παιδεία, Ρεύμα και Νερό ΑΝΗΚΟΥΝ στον ΛΑΟ!!!

· Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Πλήρη σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς και χωρίς όριο ηλικίας.

· Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα – μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία– πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές. Όχι στο προσοντολόγιο και σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

· Όχι στο νέο σχολείο – εξεταστικό κέντρο. Να καταργηθούν οι εξεταστικοί κόφτες (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, PISA).

· Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Κατάργηση των νόμων 4692/2020 & 4823/2021 και των υπ. αποφάσεων για μέντορες, ενδοσχολικούς συντονιστές και εκπαιδευτικούς ομίλους.

· Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.

· Μέτρα προστασίας (15 μαθητές στο τμήμα, καθαρίστριες, απαραίτητα υλικά, κ.ά.).

· Όχι στην καταστολή και την άγρια επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία. Τα σωματεία μας δεν θα εφαρμόσουν τον νόμο Χατζηδάκη – Παλεύουμε για την ανατροπή του!

· Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ – Κεφαλαίου.

· Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία! Να σταματήσει τώρα η εισβολή της Ρωσίας και κάθε επέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Καμία εμπλοκή της χώρας μας! Να κλείσουν όλες οι βάσεις! Έξω από ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ειρήνη και Φιλία των Λαών!

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search