• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Η Β΄ΕΛΤΕΕ - Θ καλεί σε ηλεκτρονικές εκλογές - εφαρμόζει το νόμο Χατζδάκη και ανοίγει τον δρόμο στην παράδοση των σωματείων μας στο κράτος

December 19, 2022 269

Η Β ΕΛΤΕΕ-Θ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

 Επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Πληροφορηθήκαμε ότι οι εκλογές της Β ΕΛΤΕΕ-Θ θα γίνουν και δια ζώσης και ηλεκτρονικά “μετά από επιθυμία πολλών συναδέλφων” και για τη διευκόλυνσή τους, όπως λέγεται. Πριν μερικές μέρες ο κλάδος των εκπαιδευτικών απείχε με συντριπτικά ποσοστά από τις ηλεκτρονικές εκλογές της κ. Κεραμέως στις εκλογές για υπηρεσιακά συμβούλια γιατί εγείρονται ζητήματα διαβλητότητας, διασφάλισης της μυστικότητας της ψηφοφορίας και γιατί εναντιώθηκαν στον εργατοκτόνο νόμο Χατζηδάκη. Η διοίκηση της ΕΛΤΕΕ, αγνοώντας το μήνυμα του κλάδου των εκπαιδευτικών, υλοποιεί την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει το νόμο Χατζηδάκη στα σωματεία, ηλεκτρονικές εκλογές, ηλεκτρονικά μητρώα μελών και καταγραφή-φακέλωμα των διαδικασιών των σωματείων, με σκοπό την μετατροπή τους σε γραφειοκρατικές σφραγίδες. Πρόσφατα το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ (από όπου η ΟΛΤΕΕ έχει αποκλειστεί και δεν μπορεί να συμμετέχει ως διασπαστικό σωματείο) αποφάσισε να μην εφαρμόσει κανένα σωματείο ηλεκτρονικές εκλογές και το ν. Χατζηδάκη.

Επειδή τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών είναι κοινά και είναι αποτέλεσμα της ίδιας αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, για όλους τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χρειάζεται η ενίσχυση του ενιαίου αγώνα όλων των εκπαιδευτικών. Η δύναμη του οργανωμένου κλάδου αποδείχθηκε στον μεγάλο αγώνα της διαθεσιμότητας, όταν χιλιάδες εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων έδωσαν τη μάχη για να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός μέσα από τα σωματεία τους, τις ΕΛΜΕ.

Η Ε΄ ΕΛΜΕ στον μεγάλο αγώνα του κλάδου ενάντια στο καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης πρωτοστάτησε για να πάρουν πίσω τις απολύσεις και να επιστρέψουν οι συνάδελφοι πίσω στα σχολεία τους. Το δρόμο του αγώνα βαδίζει και ενάντια στην αξιολόγηση της Κεραμέως που κατηγοριοποιεί σχολεία και εκπαιδευτικούς, όταν η ΕΛΤΕΕ ταυτίστηκε με την Κεραμέως χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα για να φοβίσουν τους συναδέλφους. Ήταν οι ΕΛΜΕ που πρωταγωνίστησαν στον αγώνα για τα ολιγομελή, όταν κάποιοι της ΕΛΤΕΕ έκαναν απλά δημόσιες σχέσεις.

Αλήθεια, πόσο θετικό είναι, όπως κάνει η ΕΛΤΕΕ για να συμπαρασύρει να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί στις εκλογές της, να στρέφεσαι κατά των κομμάτων με μια ισοπεδωτική λογική ότι όλα είναι ίδια, τα συμπολιτευόμενα, τα αντιπολιτευόμενα και όσα έχουν διατελέσει στην διακυβέρνηση του τόπου με όσα προτείνουν αγωνιστική στάση; Ποιούς άραγε ευνοούν τέτοιες απόψεις; Και φυσικά ο μανδύας του δήθεν ακομμάτιστου και του ανεξάρτητου που προπαγανδίζουν προεκλογικά είναι απάτη και ξεχνιέται στις εκλογές της ΕΔΟΘ όπου οι αντιπρόσωποι της ΕΛΤΕΕ ψηφίζουν κυβερνητικές παρατάξεις. Ποια ενότητα υπερασπίζονται όταν κάνουν προσκλητήρια διάσπασης και καλούν συναδέλφους των ΕΠΑΛ και ειδικότητες από Γυμνάσια και Λύκεια να διαχωριστούν από τον κλάδο και να εγκαταλείψουν τις ΕΛΜΕ;

Καλούμε τους συναδέλφους των ΕΠΑΛ που μαζί γυρίσαμε την πλάτη στην Κεραμέως απέχοντας μαζικά από τις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία και στείλαμε ισχυρό μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέψουν τα σωματεία μας σε τηλεσωματεία, να αποδοκιμάσουν τις επιλογές της ηγεσίας της ΕΛΤΕΕ. Να συμμετέχουν στις εκλογές των ΕΛΜΕ, στον κοινό αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΜΑΖΙΚΉ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Ε ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 21/12, 12μ έως 7μμ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 2μμ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Η γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης Ειρήνη Σωπιάδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search