• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Άνω - κάτω ΣΥΝΕΚ & ΣΥΡΙΖΑ από τις διαγραφές μελών στη Λάρισα

December 30, 2022 367

 

Άνω - κάτω ΣΥΝΕΚ & ΣΥΡΙΖΑ από τις διαγραφές μελών στη Λάρισα

Από τη γραμματεία των ΣΥΝΕΚ έφτασε τις τελευταίες μέρες στα σχολεία Β/βαθμιας εκπαίδευσης Λάρισας έγγραφο το οποίο γνωστοποιεί ότι είναι εκτός παράταξης οι δύο Λαρισαίοι συνδικαλιστές Ερμίνα Μαγαλιού και Γιάννης Τσακνάκης. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στηρίζει Ερμ. Μαγαλιού και Γιανν. Τσακνάκη. «Στηρίζουμε απόλυτα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. που έχουν κι αναλαμβάνουν συνδικαλιστική δράση κι ευχόμαστε καλή επιτυχία στη μάχη που δίνει η παράταξη ενάντια σε έναν συστημικό πόλεμο μηχανισμών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Θεματική Εργατικής Πολιτικής της Ν.Ε. 

 
 

Η επιστολή της Γραμματείας των ΣΥΝΕΚ αναφέρονται τα παρακάτω:

 

«Συνάδελφοί, συναδέλφισσες,
σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την από 13.11.22 ομόφωνη απόφαση της Γραμματείας των ΣΥΝΕΚ οι συνάδελφοι Τσακνάκης Γιάννης και Μαγαλιού Ερμίνα δεν αποτελούν πλέον μέλη της παράταξής μας.
Ως εκ τούτου, ψηφοδέλτιο που εμπεριέχει τα δύο αυτά ονόματα δεν μπορεί να φέρει την επωνυμία «ΣΥΝΕΚ». Δηλώνουμε ότι το ψηφοδέλτιο που κατατέθηκε για τις εκλογές της ΕΛΜΕ Λάρισας με τίτλο «ΣΥΝΕΚ Λάρισας» δεν αναγνωρίζεται από την Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ ως μέλος των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων και σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπεί την παράταξή μας, εφόσον εμπεριέχει ως υποψηφίους τους δύο παραπάνω συναδέλφους»

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ Η ΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ως κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σέβεται απόλυτα το δικαίωμα των συνδικαλιστικών παρατάξεων να αποφασίζουν για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους και για τους εκπροσώπους τους στα συνδικαλιστικά όργανα. Είναι αποκλειστικό δικαίωμά τους και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. έχουν υποχρέωση να συμμετέχουν στα σωματεία τους με βασικό σκοπό την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς, καλύτερων αποδοχών για τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων. Ως εκ τούτου, όλη η παραφιλολογία σε σχέση με την παράταξη των ΣΥΝΕΚ Λάρισας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και για μέλη και στελέχη του που δραστηριοποιούνται σε αυτή, δεν έχει καμία βάση αλήθειας.
Οι προσπάθειες των κάθε λογής «καλοθελητών» να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να δημιουργήσουν προβλήματα θα πέσουν στο κενό. Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε. Η συνέπεια στις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες προφανώς ενοχλεί. Η φημολογία περί αμφισβήτησης της νόμιμης εκπροσώπησης των ΣΥΝΕΚ στη Λάρισα είναι άλλη μία απόπειρα στοχοποίησης προσώπων, ανατροφοδότησης του αντιΣυνεκ μένους και εν τέλει βλάβης του συνδικαλιστικού κινήματος, με την απογοήτευση που επιδιώκει να διασπείρει.
Είναι μέθοδες άγνωστες για τη Ριζοσπαστική Αριστερά και τις αρχές της, το κείμενο που διακινήθηκε δύο μέρες πριν τις εκλογές του σωματείου των εκπαιδευτικών. Είναι σκοπιμότητες και νοοτροπίες άλλων κομμάτων, αστικών και δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές και να τις υπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. με την πολιτική του κουλτούρα.
Στηρίζουμε απόλυτα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. που έχουν κι αναλαμβάνουν συνδικαλιστική δράση κι ευχόμαστε καλή επιτυχία στη μάχη που δίνει η παράταξη ενάντια σε έναν συστημικό πόλεμο μηχανισμών. Είμαστε πεισμένοι πως τελικά θα βγει πιο δυνατή, να δίνει από καλύτερη θέση το δημοκρατικό της αγώνα. Σε ό,τι μας αφορά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε εξωγενείς παράγοντες να παρέμβουν και να επηρεάσουν τις με δημοκρατικές διαδικασίες αποφάσεις μιας παράταξης που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Είναι προφανές πως θα υπερασπίσουμε και θα προστατέψουμε από αήθεις επιθέσεις τα μέλη και τα στελέχη μας που δραστηριοποιούνται σε αυτή. Κι αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι».

Αποτελέσματα εκλογών

Να θυμίσουμε ότι στις εκλογές για ΔΣ στην ΕΛΜΕ Λάρισας της 21ης Δεκέμβρη ψήφισαν 828 εκπαιδευτικοί, ενώ βρέθηκαν 810 έγκυρα ψηφοδέλτια. Αναλυτικά οι παρατάξεις έλαβαν: ΔΑΚΕ: 354 ψήφους και 4 έδρες Παρεμβάσεις: 223 ψήφους και 3 έδρες ΣΥΝΕΚ: 113 ψήφους και 1 έδρα ΑΣΕ: 66 ψήφους και 1 έδρα ΠΕΚ: 46 ψήφους και 0 έδρες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search