• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μαθητές κυνηγούσαν καθηγητή - 'Aναψαν καπνογόνα στις τάξεις!

January 13, 2023 479

 Όταν η βία επελαύνει σε όλη την κοινωνία, τότε η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη και στα σχολεία.

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε χθες, Πέμπτη12 Ιανουαρίου, στο 2ο Επαγγελματικό Λύκειο της Πάτρας, στο σχολικό συγκρότημα της Αγίας Σοφίας.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα pelop.grπερισσότεροι από δέκα μαθητές της Γ’ Λυκείου του ΕΠΑΛ έφθασαν στο σημείο να κυνηγούν καθηγητή στο σχολείο.

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα έντρομα μάτια συμμαθητών τους – μεταξύ αυτών και μικρότερων τάξεων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι χτύπησαν τον εκπαιδευτικό.

Επίσης, μαθητές άναψαν καπνογόνα μέσα στις τάξεις, με το σχολείο να… «κατακοκκινίζει» και η ατμόσφαιρα να μοιάζει «πολεμική».

Μάλιστα, κάποιο μαθητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

ΑΠΑΝΩΤΑ ΤΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Οι γονείς έχουν αναστατωθεί από τα απανωτά παρόμοια ή παρεμφερή περιστατικά:

1. Πυρκαγιά στο σχολείο από καπνογόνα και επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής.

 

2. Μαθητές είχαν βάλει φωτιά σε καρέκλες και θρανία και μάλιστα εντός του κτιρίου.

3. Δύο φορές είχαν προκληθεί σοβαρά επεισόδια με ξυλοδαρμούς μεταξύ μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ και του συστεγαζόμενου 6ου ΕΠΑΛ.

4. Μαθητής είχε δεχθεί χτύπημα από κατσαβίδι και είχε τραυματιστεί ακριβώς έξω από το σχολείο. Η Διεύθυνση εκείνη την ημέρα προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός, καίτοι στο σημείο βρέθηκε περιπολικό της ΕΛΑΣ. άνδρες της οποίας αναζητούσαν τον δράστη!

Τι ισχυρίζεται η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» απευθύνθηκε στη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή, η οποία είχε ενημερωθεί για το συμβάν, από τις διευθύνσεις των σχολείων. «Οι δύο διευθυντές με ενημέρωσαν ότι ακούστηκε ένας κρότος. Αμέσως έλαβαν τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και ενήργησαν σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα ενημέρωσαν την Αστυνομία», είπε.

Στο ερώτημα εάν υπήρξαν τραυματισμοί, η κυρία Πιερρή απάντησε «δεν μου αναφέρθηκε κάτι τέτοιο από τις διευθύνσεις των σχολείων» και πρόσθεσε: «Η Αστυνομία θα κάνει την εργασία της κι εμείς τη δική μας. Θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται τέτοια πράγματα μέσα σε σχολικές κοινότητες. Οσοι δεν θέλουν να πάνε σχολείο, να μην πάνε. Οσοι όμως πάνε, θα σέβονται τον χώρο. Το σχολείο είναι ιερό και θα το προστατεύσουμε με κάθε τρόπο και μέσο». 

Εμείς να προσθέσουμε ότι όσο κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ θα στρουθοκαμηλίζουν και ακόμα χειρότερα θα ασκούν πολιτικές παραπέρα φτωχοποίησης των εργαζομένων και αποδόμησης της δημόσιας εκπαίδευσης τόσο τα φαινόμενα κοινωνικής και ενδοσχολικής βίας θα οξύνονται!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search