• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η Υπουργός Παιδείας δηλώνει ψευδώς ότι δεν υπάρχουν κενά, αλλά την ίδια ώρα πιέζει τις ΔΔΕ να καλύψουν τα κενά με υποχρεωτικές υπερωρίες!

January 13, 2023 254

Αντιφάσεις Κεραμέως: "Δηλώνει ψευδώς σε πλείστες συνεντεύξεις της ότι δεν υπάρχουν εναπομείναντα κενά εκπαιδευτικών, αλλά την ίδια ώρα το ΥΠΑΙΘ πιέζει τις ΔΔΕ να καλύψουν τα κενά που υφίστανται με υποχρεωτικές υπερωρίες. Αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να λειτουργήσουν επαρκώς επιτέλους τα σχολεία μας, προχωρά σε συστηματική και μεθοδευμένη έμμεση αύξηση ωραρίου των ήδη εξουθενωμένων εργασιακά εκπαιδευτικών, ανατρέποντας τα προγράμματα και τη λειτουργία των σχολείων και δυσχεραίνοντας έτι περισσότερο το εκπαιδευτικό έργο των συναδέλφων μας."

Επισημαίνει μεταξύ άλλων η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της

Αναλυτικά:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών

Το ΥΠΑΙΘ, αξιοποιώντας τον ν.4823/21, που ψήφισε παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, επιχειρεί να καλύψει τα χιλιάδες κενά της εκπαίδευσης επιβάλλοντας υποχρεωτικές υπερωρίες σε εκπαιδευτικούς σε πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Η Υπουργός Παιδείας δηλώνει ψευδώς σε πλείστες συνεντεύξεις της ότι δεν υπάρχουν εναπομείναντα κενά εκπαιδευτικών, αλλά την ίδια ώρα το ΥΠΑΙΘ πιέζει τις ΔΔΕ να καλύψουν τα κενά που υφίστανται με υποχρεωτικές υπερωρίες. Αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να λειτουργήσουν επαρκώς επιτέλους τα σχολεία μας, προχωρά σε συστηματική και μεθοδευμένη έμμεση αύξηση ωραρίου των ήδη εξουθενωμένων εργασιακά εκπαιδευτικών, ανατρέποντας τα προγράμματα και τη λειτουργία των σχολείων και δυσχεραίνοντας έτι περισσότερο το εκπαιδευτικό έργο των συναδέλφων μας. Μάλιστα σε κάποιες διευθύνσεις (όπως στην ΔΔΕ Α Αθήνας) αποστέλλονται έγγραφα που διατάσσουν τους/τις διευθυντές/ντριες των σχολείων να καλύψουν άμεσα τα κενά των σχολείων τους με υποχρεωτικές υπερωρίες και τους καλούν σε έγγραφες εξηγήσεις αν δεν το κάνουν.

Το ΥΠΑΙΘ δείχνει για μία ακόμα φορά την πλήρη αδιαφορία του για την ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και αντιμετωπίζει την δημόσια εκπαίδευση με καθαρά λογιστικούς όρους. Επιβάλλει, άκρως αντιπαιδαγωγικά, την ψευδεπίγραφη κάλυψη των κενών με υπερωρίες για να υποστηρίξει προεκλογικά το αφήγημά του περί δήθεν επαρκούς στελέχωσης των σχολείων.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αναλογιστεί επιτέλους τις ευθύνες του, που συστηματικά μετατοπίζει στις πλάτες των εκπαιδευτικών και απαιτούμε:

  • Μόνιμους διορισμούς σε όλα τα πάγια κενά
  • Πρόσληψη αναπληρωτών/τριών μόνο σε έκτακτα κενά
  • Καμία υποχρεωτική υπερωρία στους/στις εκπαιδευτικούς
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search