• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Θριαμβολογεί η Ν. Κεραμέως για την αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης - «Τέσσερα χρόνια έργο για την Παιδεία. Αλλαγή στην πράξη» - Ιδού το έργο της!

February 25, 2023 485

 

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

«Τέσσερα χρόνια έργο για την Παιδεία. Αλλαγή στην πράξη», το βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Νίκης Κεραμέως αναφορικά με τον απολογισμό του Υπουργείου από το 2019. «Στόχος μας, αρχικός και διαχρονικός, τα παιδιά μας να πρωταγωνιστήσουν σε έναν ραγδαία εξελισσόμενο κόσμο», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Στην πραγματικότητα άλλαξε τα … φώτα και της δημόσιας εκπαίδευσης

Η Ν. Κεραμέως εφαρμόζοντας την πολιτική της κυβέρνησης έχει αποδομήσει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση ενισχύοντας την ιδιωτική:

Ενδεικτικά:

- Θέσπισε  ένα θεσμικό για ένα Λύκειο – εξεταστικό κέντρο με τράπεζα θυμάτων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής – PISA ώστε να εξοβελιστεί ένα μεγάλο τμήμα μαθητών που προέρχονται από τις φτωχότερες κοινωνικές τάξεις και στρώματα και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Διαμορφώνει το σχολείο των δεξιοτήτων εξοβελίζοντας μαθήματα και συρρικνώνοντας τη γενική παιδεία.

- Το σχολείο εξακολουθεί να λειτουργεί σαν «βιομηχανία παραμελημένων παιδιών». Χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο εξοστρακίζονται από την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, ενώ φέτος, το 2022, 37.623 υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, περίπου οι τέσσερις στους δέκα έμειναν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για να γεμίσουν τις δεξαμενές της πελατείας των ιδιωτικών ΙΕΚ και Κολλεγίων! Με την Τράπεζα Θεμάτων δρομολογείται η πρόωρη έξοδο ενός τμήματος του μαθητικού πληθυσμού από την «κούρσα» του Λυκείου. Με αριστοτεχνικό τρόπο δημιουργούνται οι όροι που επιβάλλουν «αυτεπαγγέλτως» υψηλά ποσοστά απόρριψης και αποκλεισμού μαθητών. Mε τα «μεταρρυθμιστικά» εξεταστικά μέτρα διαμορφώνεται μια νέα «εκπαιδευτική ηθική». Ή έχει ο μαθητής τις οικονομικές δυνατότητες να σπουδάσει ή δεν τις έχει, οπότε δε χρειάζεται «να προχωρήσει στα γράμματα». Για αυτό:

- Εξίσωσε  τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των κολεγίων με εκείνα των πτυχιούχων των πανεπιστημιακών σχολών.

- Η Υπουργός Παιδείας «συμπεριφέρεται ως εκπρόσωπος του πλέον ακραίου κομματιού των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων. Επιλέγει … την ικανοποίηση κάθε επιθυμίας 150 επιχειρηματιών» (ΟΙΕΛΕ)

- Η υπουργός Παιδείας μπορεί να επαναλαμβάνει ότι έχει διορίσει 25.000 εκπαιδευτικούς την περίοδο 2020-2022, ωστόσο με τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία θα σπάσουν κάθε ρεκόρ αφού θα ξεπεράσουν τις 50.000!

-  Διαμορφώνει ένα ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο για την αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση –χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και κατηγοριοποίηση των σχολείων. Διαμορφώνει ένα πανοπτικό σύστημα με αυστηρή ιεραρχία (Μέντορες – Συντονιστές) ελέγχου των εκπαιδευτικών. Εντατικοποιεί την εργασία των εκαπιδευτικών με γραφειοκρατικές και άλλες διαδικασίες σε βάρος του παιδαγωγικού τους ρόλου.   Επιδιώκοντας και με την υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης να ανοίξει την πόρτα των σχολείων στους χορηγούς στο όνομα της αυτονομίας της σχολικής μονάδας. Το μοντέλο της αξιολόγησης είναι δεμένο με ένα νήμα με τη λεγόμενη αυτονομία της σχολικής μονάδας και την αποκέντρωση και οδηγεί με μεγάλη ένταση στα σχολεία πολλών ταχυτήτων, στην ταξική διαφοροποίηση στο ίδιο το περιεχόμενο του σχολείου όπου εργαλειοποιείται ό,τι είναι μετρήσιμο, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, στην ενίσχυση του ρόλου της γονεϊκής επιλογής, η χημεία των οποίων αποδομεί τον δημόσιο χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος.

- Για τους νεοδιόριστους έχει παγώσει παράνομα και αυθαίρετα η μονιμοποίησή του που εξαρτάται και συνδέεται από την αξιολόγησή τους. Εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε ότι αντίστοιχη σχέση της αξιολόγησης θα υπάρχει και για τους μόνιμους. Χτυπιέται ανοικτά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αμφισβητείται η μονιμότητα τους! Και αυτό «ανοίγει» τον δρόμο και για τους υπόλοιπους.

- Διεκδικεί επάξια αριστείο «πρωκτικού συγκρατητή» και χρυσαυγιτισμού για το «επιμορφωτικό υλικό» που παρέχεται σε περίπου 20.000 νεοδιόριστους καθηγητές, ένα υλικό βάσει του οποίου πρόκειται να αξιολογηθούν δηλαδή για τη μονιμοποίησή τους. Πρόκειται για ένα βαθύτατα σκοταδιστικό και ρατσιστικό πρόγραμμα επιμόρφωσης για το οποίο οι ολετήρες της δημόσιας παιδείας θριαμβολογούν

-Κατάργησε το άσυλο, κατάκτηση και δικαίωμα δεκαετιών με αγώνες και αίμα!

- Δικαίωσε τη μετονομασία της σε Καμερέως μετατρέποντας την εκπαιδευτική διαδικασία σε ριάλιτι σόου, χωρίς να υπολογίζεται την  προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών.

- Εξέδωσε  την κατάπτυστη Υ.Α. υπ’ Αριθμ. 131451/ΓΔ4 του Υπουργείου Παιδείας για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για την καταστολή των μαθητικών καταλήψεων

- Αποδείχτηκε  ιδανική Dealer για τις «δουλειές» που κάνει με την αμερικάνικη πολυεθνική CISCO τα ιδιωτικά σχολεία και άλλα ευαγή ιδρύματα.

- Με τον νόμο της αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά και μάλιστα εν μέσω πανδημίας με βάση το προσωπικό της δόγμα τι 5 τι 25 μαθητές στην τάξη το ίδιο είναι!

- Στοίβαξε  1 εκατομμύριο μαθητές σε υπερπληθή τμήματα. 100.000 παιδιά σε τάξεις από 26 έως και πάνω από 30 μαθητές εν μέσω πανδημίας.

- Με τις νομοθετικές της παρεμβάσεις έχει επιφέρει την απορρύθμιση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.

- Επιχειρεί να βάλει οριστική ταφόπλακα στα συνδικαλιστικά, αλλά και τα ευρύτερα δημοκρατικά δικαιώματα εφαρμόζοντας τον νόμο Χατζηδάκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία για τα υπηρεσιακά συμβούλια

* Ο Γιώργος Κ. Καββαδίας είναι φιλόλογος στο 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, μέλος της ΣΕ του περιοδικού «Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης» του Εκπαιδευτικού Ομίλου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search