• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Συνεδρίασε το ΔΣ της ΟΛΜΕ για να σηκώσει «λευκή σημαία»! Όμως οι εκπαιδευτικοί δε θα σκύψουν το κεφάλι!

February 28, 2023 377

 

Τελικά συνεδρίασε το ΔΣ της ΟΛΜΕ για σηκώσει «λευκή σημαία» στην επίθεση κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ με αιχμή του δόρατος την «αξιολόγηση» και την «εισαγωγική επιμόρφωση» των νεοδιόριστων.

Να θυμίσουμε ότι η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ την Πέμπτη 23/2 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας!  Προσήλθαν μόλις 3 – 4 μέλη!

Έχουν περάσει δυο βδομάδες μετά τη μαζική απεργία και το μεγαλειώδες, το πιο μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της τελευταίας 15ετίας και η γραφειοκρατία της ΟΛΜΕ σηκώνει «λευκή σημαία», αντί να οργανώσει και να κλιμακώσει τον αγώνα, σύμφωνα με τη θέληση της βάσης και τις ανάγκες της συγκυρίας. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ- ΣΥΝΕΚ – ΠΑΜΕ – ΠΕΚ) απέρριψε την πρόταση που κατέθεσαν οι Αγ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ να καλέσει η ΟΛΜΕ σε αποχή τους νεοδιόριστους  από την επιμόρφωση – παρωδία που προσβάλλει κάθε έννοια ανθρώπινης και παιδαγωγικής αξιοπρέπειας. Η εισήγηση για τις ΓΣ αποφασίστηκε με ψήφους ΔΑΚΕ -ΠΕΚ -ΣΥΝΕΚ με πρόταση για 24ωρη απεργία μαζί με τη ΔΟΕ το δεύτερο δεκαήμερο του Μάρτη, αν δεν προκηρυχθούν εκλογές. Αν προκηρυχθούν θα γίνει κάποιο συλλαλητήριο. Προφανώς πρόκειται για αποκλιμάκωση, άδειασμα της βάσης των εκπαιδευτικών και στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής.

Για να δικαιολογήσει τον ρόλο της το ΔΣ της ΟΛΜΕ σήμερα αποφάσισε:

α) Συμμετοχή στην κινητοποίηση των καλλιτεχνών την Πέμπτη 02/03.

β) Συμμετοχή στην κινητοποίηση στο ΙΕΠ για την επιμόρφωση με δίωρη διευκολυντική στάση τη Δευτέρα 06/03.

γ) Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ για την 08/03.

δ) Δυο διακτυακές ενημερώσεις. Μια για Μακεδονία -Θράκη την Πέμπτη και μια για τη Δυτική Ελλάδα τη Δευτέρα.

Όμως για να μπλοκαριστεί η αξιολόγηση πρέπει να σημαίνει συναγερμός στην εκπαίδευση, βάζοντας ως πρώτο στόχο την απόρριψη και, τελικά, την κατάρρευση της αξιολόγησης στο σύνολό της (αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας, μέντορες – συντονιστές, ατομική αξιολόγηση, αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων – ελληνική “PISA”).

Για αυτό και στις γενικές συνελεύσεις είναι μονόδρομος ένας πολύμορφος αγώνας διαρκείας με απεργιακές επιτροπές, με απεργιακά ταμεία για την απόκρουση της επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση. όλες - οι οι εκπαιδευτικοί να δώσουν αυτή την ιστορική μάχη με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση! Μα μην ξεχάσουν  αυτό που θυμίζει συνεχώς το ΥΠΑΙΘ: ότι στόχος είναι η άλωση της εκπαίδευσης αι ότι μέχρι τώρα, χάρη στην δυναμική αντίδραση του εκπαιδευτικού κινήματος, δεν έχει επιτευχθεί. 

Μπροστά στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους με απεργιακές επιτροπές αξιοποιώντας κάθε διαδικασία και μέσο για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην «αξιολόγηση» - «επιμόρφωση» και την πολιτική αποδόμησης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Οι αγώνες που απαιτούνται θα γίνουν. Θα γίνουν γιατί είναι αναγκαίοι. Θα γίνουν γιατί είναι μονόδρομος.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search