• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Στους δρόμους να καταδικάσουμε το έγκλημα στα Τέμπη - Να μην περάσει η αξιολόγηση! - Πρόταση στη ΓΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά (Τρίτη 7/3)

March 07, 2023 255

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Στους δρόμους να καταδικάσουμε το έγκλημα στα Τέμπη - Να μην περάσει η αξιολόγηση!

Προεπισκόπηση εικόνας

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ!

ΑΜΕΣΑ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η αξιολόγηση να μην περάσει!

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πειραιά αποφασίζει και καταθέτει πρόταση γενικευμένου, πανελλαδικού και πανεκπαιδευτικού αγώνα διαρκείας.

Όλος ο λαός βιώνει με θλίψη και οργή αυτές τις μέρες το έγκλημα στα Τέμπη. Παράλληλα οι κυβερνητικοί παράγοντες χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες της σύγκρουσης των δύο σιδηροδρομικών αμαξοστοιχιών.

Είναι οι ίδιοι που τα βάζουν με τους εργαζομένους που «δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους». Είναι οι ίδιοι που έχουν εγκαταλείψει όλες τις δημόσιες υποδομές, που έχουν διαλύσει την υγεία και την περίθαλψη, που έχουν οδηγήσει στην παράδοση στο κεφάλαιο των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Πρόκειται για μια δολοφονική τραγωδία που δεν οφείλεται σε κάποιο τυχαίο γεγονός ή στην κακιά στιγμή και ώρα. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Και η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ με τη διεύρυνση της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ και η προηγούμενη των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι κυβερνήσεις σε όλες τις εκφάνσεις τους κι όλων των συστημικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ…) υπηρετούν με μεγάλη προσήλωση αυτήν την πολιτική.

Η σύγκρουση των τρένων έχει αιτία. Είναι το κύμα ιδιωτικοποιήσεων όλων των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών. Είναι η εγκατάλειψη και η διάλυση όλων των δημόσιων υποδομών και υπηρεσιών που αφορούν κοινωνικές ανάγκες και η ενίσχυση αποκλειστικά των μηχανισμών και ψηφιακών υπηρεσιών αρπαγής φόρων, πρώτων κατοικιών και διάλυσης δικαιωμάτων (π.χ. ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, τηλε-«εκπαίδευση» κ.λπ.). Είναι οι ιδιωτικοποιήσεις της ενέργειας, του νερού, των δημόσιων συγκοινωνιών, των λιμανιών και με στόχευση δημόσια νοσοκομεία, υγεία και δημόσια εκπαίδευση, όπου ενισχύεται η λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Η άμεση επίτευξη του μέγιστου κέρδους των καπιταλιστών με όσο το δυνατόν  λιγότερο κόστος οδήγησε σε μειώσεις προσωπικού και σε ελλιπή συντήρηση των δικτύων. Είναι η επιβολή των μνημονίων και της πολιτικής της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ και η εκμετάλλευση - εξαθλίωση των εργαζομένων, που αποτελεί προτεραιότητα όλων αυτών των κυβερνήσεων.

Προσπαθούν να στήσουν -ξανά- το αφήγημα της ατομικής ευθύνης. Εμείς γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ότι συνένοχοι στο έγκλημα που βιώνουμε είναι όλες οι κυβερνητικές πολιτικές, το κράτος και το κεφάλαιο.

·      Που μπροστά στα κέρδη τους δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή.

·      Που έχουν μετατρέψει το δικαίωμα του λαού στην συγκοινωνία σε πανάκριβο εμπόρευμα!

Χαρακτηριστικές και αποκαλυπτικές είναι όλες οι καταγγελίες των εργαζομένων που βγαίνουν αυτές τις μέρες για την παντελή έλλειψη μέτρων και συστημάτων ασφαλείας, τα προβλήματα με τις συνεχείς καθυστερήσεις και τα ατυχήματα όλα αυτά τα χρόνια. Μιλάμε για προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

   Το σύστημα και τα παπαγαλάκια του προσπάθησαν να μας πείσουν να σιωπήσουμε μπροστά στο έγκλημα, ότι αυτές οι ώρες είναι ώρες σιωπηρής θλίψης. ΔΕΝ μας έπεισαν! Σχεδόν κάθε μέρα χιλιάδες διαδηλωτές βγαίνουμε στους δρόμους για να καταγγείλουμε το έγκλημα στα Τέμπη, με τις πορείες να χτυπιούνται άγρια από τις δυνάμεις καταστολής και συγκάλυψης του εγκλήματος. Δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη! Να ανατραπούν όλες αυτές οι πολιτικές που διαλύουν τις ζωές μας.

Η μαχητική διαδήλωση των μαθητών μας που γέμισε τους δρόμους του Πειραιά μετά τη μεγάλη συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο το πρωί της 6ης Μάρτη, οι καταλήψεις και οι αποχές σε πολλά σχολεία, δείχνουν ότι η οργή της νεολαίας, όπως και όλου του λαού, δεν θα  πνιγεί στη σιωπή που το σύστημα θέλει να επιβάλει. Οι προσπάθειες όσων επιχειρούν να τη μετατρέψουν σε βουβό πένθος θα πέσουν στο κενό, γιατί είναι μια οργή δίκαιη και έχει ξεχειλίσει. Το ποτάμι των μαθητών ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους, ακούστηκε πολύ δυνατά: Όταν η πολιτική του συστήματος δολοφονεί, οι μαθητές δεν σωπαίνουν, ούτε γονατίζουν. Βγαίνουν στους δρόμους, αγωνίζονται και διεκδικούν.

Παράλληλα με το έγκλημα στα Τέμπη οι εκπαιδευτικοί βιώνουμε μια -επιπλέον- διπλή επίθεση αξιολόγησης - εισαγωγικής επιμόρφωσης!

Κυβέρνηση και υπουργείο παιδείας δεν πτοούνται από το κλίμα των ημερών, τη σιδηροδρομική τραγωδία και το έγκλημα. Πιέζουν για να ξεκινήσει η ατομική αξιολόγηση, αρχικά στις περιοχές που έχει ορίσει (Πελοπόννησος, Δωδεκάνησα, Κρήτη κτλ). Ο Κόπτσης στέλνει συνεχώς αυστηρά χρονοδιαγράμματα για να εκβιάσει σε ραντεβού αξιολογούμενων - αξιολογητών! Η ΝΔ φαίνεται να βιάζεται να δώσει ώθηση στη διαδικασία της αξιολόγησης. Διαμορφώνει, υπηρετεί και προωθεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό και απευθύνεται στα κέντρα εξουσίας που ζητάνε καθυπόταξη των εργαζομένων και σε ένα συντηρητικό ακροατήριο που «διψάει» για αξιολόγηση ή και απόλυση εκπαιδευτικών. Υπηρετεί και προωθεί μια πολιτική με βάση τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Σύμμαχοί της η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι υποταγμένες δυνάμεις του εργοδοτικού - κρατικού συνδικαλισμού, που όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο δεν αντιπαρατέθηκαν σε αυτόν τον κοινωνικό κανιβαλισμό, αλλά υπερασπίστηκαν και προώθησαν την περίφημη «κουλτούρα αξιολόγησης».

Την ίδια στιγμή προχωράει σε ένα νέο «καψόνι» επίθεσης στους νεοδιόριστους! Τη λεγόμενη «εισαγωγική επιμόρφωση»! Μέσω viber, με πιεστικά τηλέφωνα όλες τις ώρες της ημέρας, οι… επιμορφωτές προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους νεοδιόριστους για να παρακολουθήσουν την εισαγωγική επιμόρφωση. Με όχημα αυτή ζητάνε από τους νεοδιόριστους συναδέλφους να... επιμορφωθούν, γιατί «είναι παιδαγωγικά ανεπαρκείς». Απογεύματα, Σαββατοκύριακα, Μεγάλη εβδομάδα είναι οι ώρες και οι μέρες στις οποίες επιβάλλονται αυτές οι επιμορφώσεις. Εισάγεται δηλαδή, η κατάργηση κάθε αργίας, εργασιακού ωραρίου, διακοπών κ.τ.λ.!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Όλη η... «μόρφωση» της επιμόρφωσης - συμμόρφωσης αποτελεί την πιο μαύρη συστημική προπαγάνδα. Μιλάει για σχολεία που «καταλήγουν να είναι σταυροδρόμια πολιτισμών και καταυλισμοί στιγματισμένων» (!), για μαθητές «απείθαρχους μέχρι και...αναρχικούς» (!). Πάνω σε τέτοιου είδους θέματα, καλούνται οι συνάδελφοι να συμμορφωθούν, δηλαδή, με όλες τις αντιδραστικές αξίες του συστήματος. Έχουν λοιπόν κάθε δίκιο που αγανακτούν και οργίζονται.

Πρέπει να είναι σαφές ότι με την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης, με την επίθεση της «εισαγωγικής επιμόρφωσης» δεν βάλλονται οι νεοδιόριστοι, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ, Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ!

Αξιολόγηση = πολυεργαλείο επίθεσης: τρομοκράτηση, κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, λειτουργία της παιδείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια

Σε αυτήν την τελική (;) φάση της προώθησης της αξιολόγησης (οι προηγούμενες φάσεις ήταν η αυτοαξιολόγηση - αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και το προσοντολόγιο Γαβρόγλου για τους διορισμούς) πέφτει στις πλάτες των εκπαιδευτικών το καθήκον της αντιπαράθεσης και της αντίστασης στην ουσία της, που δεν είναι άλλη από το χτύπημα στα λαϊκά δικαιώματα της δημόσιας και δωρεάν μόρφωσης για όλα τα παιδιά και στην εργασία με αξιοπρέπεια για τους εκπαιδευτικούς. Η Κεραμέως μιλάει για την αξιολόγηση και για το πόσο αυτονόητη είναι και ότι εφαρμόζεται στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν λέει όμως ότι η αξιολόγηση είναι αυτή που ευθύνεται για τα πιο σημαντικά αδιέξοδα σε διάφορα εκπαιδευτικά συστήματα.

Δεν επενδύουμε την οργή μας σε «σωτήρες» στις κάλπες! Μόνη ελπίδα οι αγώνες των εργαζομένων! Το ζήτημα αυτό αφορά ΟΛΟ τον κλάδο

Πρέπει να απαντήσουμε τώρα στην πολλαπλή επίθεση! Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση ούτε μπορεί, ούτε πρέπει να δοθεί μόνο από τους νεοδιόριστους. Οφείλει να δοθεί από όλο τον κλάδο! Όπως και όλος ο κλάδος σαν κομμάτι του λαού οφείλει να παλέψει μαζικά ενάντια στις πολιτικές που οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη!

Δεν θα αφήσουμε την οργή μας να εκτονωθεί σε ψεύτικες προεκλογικές ελπίδες! Μόνο οι εργαζόμενοι, η νεολαία, με τους αγώνες τους, μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα και να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις.

Παλλαϊκός ξεσηκωμός! Δεν θα αφήσουμε το έγκλημα στα Τέμπη αναπάντητο. Δεν θα αφήσουμε κυβέρνηση και υπουργείο να διαλύσουν κάθε εργασιακό μας δικαίωμα, να διαλύσουν τα δικαιώματα των μαθητών μας στη μόρφωση. Με αγώνες πολύμορφους, διαρκείας, αποφασιστικούς, θα οδηγήσουμε την κυβέρνηση και το υπουργείο σε υποχώρηση και θα δώσουμε ηχηρό μήνυμα σε οποιονδήποτε επόμενο κυβερνητικό διαχειριστή.

·       Στους δρόμους να καταδικαστεί η πολιτική που αδιαφορεί για τις ανθρώπινες ζωές και τελικά δολοφονεί.

·       Ασφαλείς δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες για τον λαό!

·       Πάρτε πίσω την αξιολόγηση - Αυξήσεις στους μισθούς!

·       Να σταματήσει τώρα η εισαγωγική επιμόρφωση.

·       Άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

·       Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά!

·       Κάτω τα χέρια από τη μόνιμη και σταθερή εργασία.

·       Να καταργηθεί το προσοντολόγιο Γαβρόγλου.

Για το πρόγραμμα δράσης

·        Όλοι στους δρόμους και στις διαδηλώσεις για να δώσει ο λαός την απάντησή του στο έγκλημα στα Τέμπη

·        Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, Τετάρτη 8/3, Χαυτεία, 12 μ.

·        48ωρη Απεργία (προτείνεται 16/17-3-2023), τη δεύτερη μέρα πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

·        Νέες γενικές συνελεύσεις και νέα ολομέλεια προέδρων για συνέχιση και κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα αμέσως μετά.

·        Συμμετέχουμε στην Απεργία - αποχή και στις στάσεις εργασίας (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες) από την ατομική αξιολόγηση, που άμεσα θα επιχειρήσουν να εφαρμόσουν. Δεν αφορούν μόνο τους νεοδιόριστους, αλλά όλα τα μέλη της ΕΛΜΕ, που θα παρεμβαίνουν οργανωμένα, με τη μαζική τους παρουσία, για τη συλλογική αποτροπή της όποιας απόπειρας αξιολογητή - επιθεωρητή να ξεκινήσει την διαδικασία. Κανείς μόνος του απέναντι σε κάθε αξιολογητή - επιθεωρητή.

·        Η ΕΛΜΕ Πειραιά αποφασίζει Απεργία - Αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης όπως προβλέπονται από τον ν. 4823/21 (αυτοαξιολόγηση - ατομική αξιολόγηση) και συντάσσεται και συντονίζεται με τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ που έχουν πάρει ανάλογες αποφάσεις.

·        Αν η Γενική Συνέλευση Προέδρων δεν αποφασίσει κανένα πρόγραμμα δράσης, οι ΕΛΜΕ, με βάση την εμπειρία του συντονισμού των ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ, να προωθήσουμε άμεσα και να υλοποιήσουμε πρόγραμμα αγώνα για την ανατροπή της αξιολόγησης, ορίζοντας μέρα απεργιακής κινητοποίησης, την Παρασκευή 17/3/2023.

·        Πολύπλευρες κινητοποιήσεις - Διαδηλώσεις - Καταλήψεις - Συνελεύσεις - Επιτροπές αγώνα - Απεργιακά ταμεία - ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ με στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ν.4823/21 - ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ.

·        Κεντρική απεργιακή επιτροπή και Επιτροπές Αγώνα ανά σχολείο ή ομάδα σχολείων ή δήμο στην ΕΛΜΕ Πειραιά.

·        Η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να μη συμμετάσχουν στην επιμόρφωση - συμμόρφωση.

Σε κάθε περίπτωση καλούμε -και θα παλέψουμε γι’ αυτό- να πάρει τον λόγο η βάση των συναδέλφων μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις.

Η πείρα από τη μάχη για την ανατροπή της αξιολόγησης με όλα τα μέσα (Απεργία, διαδηλώσεις, Απεργία - Αποχή κ.τ.λ.) μας καταδεικνύει ότι δεν πρέπει να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στον κρατικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό της  συνδικαλιστικής πλειοψηφικής γραφειοκρατίας.

Ξέρουμε ότι ο αγώνας είναι δύσκολος και ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε παράλληλα και τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις, που είναι είτε υποταγμένες στο σύστημα είτε κοιτάνε τα δικαιώματά μας μέσα από την… κάλπη, είτε και τα δύο. Όμως αν δεν αντισταθούμε τώρα σε αυτήν την τελική φάση της αξιολόγησης, το δικαίωμα στη μόρφωση και το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία θα υποστούν μεγάλη υποχώρηση! Να μην το επιτρέψουμε!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search