Η Κεραμέως είναι η πιο μισητή υπουργός Παιδείας (η Διαμαντοπούλου πρωτοείχε αυτό το «προνόμιο») και οι εκπαιδευτικοί σιχτιρίζουν από το πρωί ως το βράδυ την πολιτική Μητσοτάκη-Κεραμέως στην Παιδεία.

Βλέποντας, λοιπόν, τα σκούρα η υπουργός της Αμάθειας (που τόλμησε να ισχυριστεί ότι οι μαθητές δεν μαθαίνουν γράμματα γιατί εδώ και 40 χρόνια δεν υπάρχει επιθεωρητής και δεν έχουν πάρει «πόδι» οι «άχρηστοι») εξήγγειλε, προφανώς μετά από συνεννόηση με τον μέντορά της, το Κούλη τον Α΄Μητσοτάκη τον Γ’, ότι φέτος θα πραγματοποιηθούν 3.700 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών.

Ο αριθμός είναι σταγόνα στον ωκεανό μόνο αν αναλογιστούμε ότι την φετινή σχολική χρονιά προσελήφθησαν στη δημόσια εκπαίδευση πάνω από 48.000 αναπληρωτές!

Το ίδιο το υπουργείο Παιδείας δίνοντας τους πίνακες με τα οργανικά κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μετά την πραγματοποίηση των μεταθέσεων και πριν την πραγματοποίηση των μετατάξεων, ανέφερε ότι αυτά ανέρχονται σε 5.774. Δηλαδή οι διορισμοί (3.700) υπολείπονται κατά 2.074 των οργανικών κενών, που δόθηκαν από το ίδιο το υπουργείο με σφιχτούς υπολογισμούς.

Τα πολυπηθέστερα κενά στην Πρωτοβάθμια καταγράφονται στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Φθιώτιδα, την Κέρκυρα, την Αιτωλοακαρνανία, τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, κ.λπ. Στη Δευτεροβάθμια, τα πρωτεία κατέχουν η Αττική, η Κορινθία, η Αιτωλοακαρνανία, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες κ.ά.

Βέβαια, τα οργανικά κενά, ακόμη και αν τα υπολογίσουμε πάνω στην κλίνη του Προκρούστη, είναι πολύ περισσότερα (περίπου 8.000), καθώς  πρέπει να προστεθούν τα τουλάχιστον 500 οργανικά κενά σε ΣΜΕΑΕ (Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής) που δεν καλύφτηκαν πέρσι καθώς και άλλα τουλάχιστον 1.500 στην Πρωτοβάθμια από Νηπιαγωγούς (υπήρξε γενίκευση της διετούς προσχολικής αγωγής) και ειδικότητες.

Και δεν ξεχνάμε τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και τμημάτων, την αύξηση του διδακτικού ωραρίου, την επιβολή ενός και μόνου δάσκαλου στο ολοήμερο, τα 25άρια και 27άρια τμήματα κ.λπ.