• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Με κόλπα και εκφοβισμό προσπαθούν οι κολαούζοι του υπουργείου να επιβάλουν την αξιολόγηση. Δεν θα τους περάσει!

April 06, 2023 268

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Με κόλπα και εκφοβισμό προσπαθούν οι κολαούζοι του υπουργείου να επιβάλουν την αξιολόγηση. Δεν θα τους περάσει!

Πέμπτη 6/4, στις 12μ., στο 1ο Γ/Σ Ευόσμου, για να μη μπει αξιολογητής σε τάξη.

Εδώ και μέρες οι εκπαιδευτικοί και η ΕΛΜΕ δίνουμε τη μάχη για να μην περάσει η ατομική αξιολόγηση σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του κλάδου μας. Παρεμβαίνουμε στα σχολεία που οι αξιολογητές επιχειρούν να μπουν στην τάξη και με τις συλλογικές αποφάσεις μας τους σταματάμε.

Με εν κρυπτώ αξιολογήσεις και αξιολογήσεις φιάσκο οι σύμβουλοι αξιολογητές εκπληρώνουν το βρώμικο ρόλο που τους ανέθεσε το υπουργείο. Παραπλανούν, υπόσχονται εύκολη αξιολόγηση, κλειδώνονται σε αίθουσες, αξιολογούν δύο μαζί και με επιλεγμένους μαθητές. Εμφανίζονται ξαφνικά σε σχολεία, κάνουν μυστικές συνεννοήσεις, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν ενημερώνουν ούτε τους διευθυντές, όταν δεν τους έχουν εμπιστοσύνη, τα σχολεία για αυτούς είναι ξέφραγο αμπέλι. Αλλού από κοινού με πρόθυμες διευθύνσεις που τους κάνουν τα χατήρια αλλάζουν το πρόγραμμα χωρίς να ενημερώσουν το σύλλογο. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους να μην επικοινωνούν με την ΕΛΜΕ, απειλούν. Έχουν απεκδυθεί τον εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό τους ρόλο και έχουν μετατραπεί, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, σε κυνηγούς κεφαλών. Κατ’ όνομα πλέον ονομάζονται σύμβουλοι, είναι αξιολογητές - επιθεωρητές.

Έφτασαν στο σημείο, επειδή δεν έχουν επιχειρήματα για τις αντιεκπαιδευτικές πρακτικές που ακολουθούν να αρνηθούν να συζητήσουν με τις ΕΛΜΕ τις ομόφωνες αποφάσεις του κλάδου για την αξιολόγηση, καθώς και το ρόλο του συμβούλου με χαρακτηριστικά παιδαγωγικά, επιστημονικά. Από κοντά και οι πρόθυμοι διευθυντές, αυριανοί αξιολογητές μας, πρόθυμοι να τους διευκολύνουν, να παραβιάσουν τα δικαιώματα του συλλόγου, να εκφοβίσουν συναδέλφους.

Συνάδελφοι, να μην αποδεχθούμε να γίνουμε αριθμοί στα σχέδια της Κεραμέως που επιμένει ότι η αξιολόγηση βελτιώνει το δημόσιο σχολείο! Τολμούν και μιλάνε για βελτίωση του δημόσιου σχολείου αυτοί που το έχουν εγκαταλείψει και κάθε μέρα ταβάνια, περιφράξεις και σωλήνες πέφτουν στα κεφάλια μας, ενώ από τύχη δεν θρηνούμε και άλλα θύματα.

Στάση αξιοπρέπειας είναι να είμαστε με τις ομόφωνες συλλογικές αποφάσεις του κλάδου και όχι με τον ατομικό δρόμο που μας υποδεικνύει η Κεραμέως για να μας υποτάξουν. Να απέχουμε από την υποκρισία, τον ατομικισμό, χωρίς φόβο, ξέροντας πως ό,τι κερδήθηκε για εμάς τους εργαζόμενους κερδήθηκε χάρη σε συλλογικούς αγώνες. Υπογράφουμε όλοι την απεργία αποχή και σταματάμε όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης! Όλοι μαζί θα τους σταματάμε παντού και θα νικήσουμε!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς Πέμπτη 6/4, στις 12μ., στο 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου για να μην μπει αξιολογητής σε τάξη. Να δηλώσουμε στάση εργασίας μονόωρη, δίωρη, τρίωρη, που έχουν κηρύξει η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ για να συμμετέχουμε.

Για το Δ.Σ

 

 

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης Σοφία Στεφανίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search