• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η περιπέτεια της "αύξησης των μισθών" των εκπαιδευτικών στις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας

April 07, 2023 217
Νίκη Κεραμέως: Οι εκπαιδευτικοί είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της μεγάλης προσπάθειας για αύξηση των αποδοχών τους
Η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στις εκλογές της 21ης Μαΐου καθώς και σε δράσεις και έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται από το υπουργείο Παιδείας τα τελευταία 4 χρόνια.

“Έχουμε αυξήσει τις απαιτήσεις στο σχολείο. Το έχουμε κάνει πιο απαιτητικό για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αυτό που δεν έχουμε κάνει, αλλά οφείλουμε να κάνουμε, είναι να αμείβουμε καλύτερα τους εκπαιδευτικούς”, υποσχέθηκε η Υπουργός Παιδείας στους εκπαιδευτικούς.

“Η πρώτη τετραετία ήταν εστιασμένη στη μείωση των φόρων, η επόμενη τετραετία θα είναι εστιασμένη στις υψηλότερες απολαβές και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι εκπαιδευτικοί είναι στην πρώτη γραμμή για αύξηση των αποδοχών τους”, είπε η Ν. Κεραμέως. (Δείτε προς το τέλος το video από 19:00 και μετά)
 

Στο τέλος της συνέντευξης, η Υπουργός Παιδείας  είπε ότι: “Είναι σαφές ότι πρέπει να γίνει μια σημαντική προσπάθεια και είναι προτεραιότητά μας, όπως είπα, να αυξηθούν και να εξορθολογιστούν συνολικά οι απολαβές των εκπαιδευτικών μας”

Ας δούμε όμως τώρα την πορεία των εξαγγελιών της υπουργού Παιδείας αναφορικά με την αύξηση των απολαβών των εκπαιδευτικών

Αν γυρίσουμε λίγα χρόνια πίσω την περίοδο των προεκλογικών εξαγγελιών του 2018/19 (πριν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ και υπουργός Παιδείας η Νίκη Κεραμέως θα δούμε μια άλλη "προσέγγιση". Τι έλεγε τότε η σημερινή υπουργός Παιδείας;

Παρακολουθήστε  την προεκλογική υπόσχεση για ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη, ως επιβράβευση των αρίστων  εκπαιδευτικών (10.15 και μετά)

Λίγο αργότερα η υπόσχεση για “ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη” για τους εκπαιδευτικούς μετατράπηκε σε “μόρια” για εκείνους που θέλουν να γίνουν στελέχη εκπαίδευσης: «Όποιος αξιολογείται θετικά θα παίρνει μόρια» έλεγε η κ. Κεραμέως το 2021 και αυτό, σύμφωνα με την ίδια σήμαινε μισθολογική εξέλιξη!

Πράγματι αν ψάξει κανείς τις δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας από τον Ιούλιο του 2019 που ανέλαβε την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία μέχρι και τις αρχές του φθινοπώρου που μας πέρασε, το μόνο που θα βρει αναφορικά με την ανάγκη αυξήσεων στους μισθούς των εκπαιδευτικών είναι …τα μόρια.

Συγκεκριμένα η υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξή της στο Mega (Σεπτέμβριος 2022) και σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με τους μισθούς των εκπαιδευτικών πρόσφερε αντί για μισθό μόρια (ναι μόρια!).  Σε υψηλότερη μισθοδοσία οδηγεί η ανέλιξη των εκπαιδευτικών, μέσω των μορίων που θα παίρνουν από τον διορισμό τους σε δυσπρόσιτες περιοχές, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Δημοσιογράφος: Θυμάμαι στα παλιά χρόνια όταν ερχόταν εκπαιδευτικός στην Ξάνθη στην Καβάλα ο μισθός τους ήταν μιάμιση φορά μεγαλύτερος.

Νίκη ΚεραμέωςΕπί της ουσίας σε εμάς αυτή τη στιγμή υπάρχουν παραπάνω μόρια, το οποίο μεταφράζεται σε πιο γρήγορη ανέλιξη και άρα πιο υψηλή μισθοδοσία εντέλει με την ανέλιξη.»

Το υπουργείο Παιδείας ξαφνικά "βλέπει" αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών αλλά μετά τις εκλογές!

Ωστόσο όσο πλησιάζουμε στις εκλογές πληθαίνουν οι κυβερνητικές υποσχέσεις  για  αυξήσεις στις αποδοχές των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων οι οποίοι αποτελούν και τον μεγαλύτερο κλάδο των δημοσίων υπαλλήλων.

“Προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας είναι η αύξηση των απολαβών των εκπαιδευτικών“, διαβεβαίωσε η  υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή, σε συνέντευξη που έδωσε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στην εφημερίδα Παρασκήνιο.

“Προς την κατεύθυνση της στήριξης των εκπαιδευτικών και της έμπρακτης αναγνώρισης του έργου τους, η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας θα θέσουν, κατά προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία, τόσο την αύξηση των απολαβών τους, μέσα από τον εξορθολογισμό των μισθών των Δημοσίων υπαλλήλων, όσο και την επίλυση  βασικών θεμάτων που τους απασχολούν, όπως του ζητήματος της στέγασης.”

Αυξήσεις μισθών των εκπαιδευτικών υποσχέθηκε το Νοέμβριο που μας πέρασε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsbomb.gr και την εκπομπή Meeting Point με την Όλγα Τρέμη.

Συγκεκριμένα η υπουργός Παιδείας ανέφερε:  «Προτεραιότητα της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία είναι ο εξορθολογισμός των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, με έμφαση στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Για πρώτη φορά στην Ιστορία της χώρας δόθηκε, οριζοντίως, επίδομα στους εκπαιδευτικούς για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Είναι μια έμπρακτη στήριξη στο έργο του εκπαιδευτικού, ωστόσο, είναι σημαντικό να αυξηθούν οι απολαβές τους, γι’ αυτό και θα αποτελέσει προτεραιότητά μας την επόμενη τετραετία».

Η κ. Νίκη Κεραμέως επισήμανε πως βασικός στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η στήριξη των εκπαιδευτικών, όχι μόνο με την αύξηση των απολαβών τους, αλλά και με πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της στέγασής τους. «Προτεραιότητα της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία είναι ο εξορθολογισμός των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, με έμφαση στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Για πρώτη φορά στην Ιστορία της χώρας δόθηκε, οριζοντίως, επίδομα στους εκπαιδευτικούς για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Είναι μια έμπρακτη στήριξη στο έργο του εκπαιδευτικού, ωστόσο, είναι σημαντικό να αυξηθούν οι απολαβές τους, γι’ αυτό και θα αποτελέσει προτεραιότητά μας την επόμενη τετραετία».

Το 2023 όμως είναι αν μη τι άλλο ύβρης να  μιλάς για αυξήσεις εάν και όταν εκλεγείς, ενώ υπάρχουν μισθοί από 730 ευρώ (την ίδια ώρα που λόγω πληθωρισμού χάνουν ένα 16% της αγοραστικής τους αξίας) και ένας νεοδιοριζόμενος εκπαιδευτικός αμείβεται με μισθό χαμηλότερο του βασικού του ιδιωτικού τομέα, λόγω της κατάργησης στο δημόσιο του 13ου και 14ου μισθού.

ΠΗΓΗ: alfavita.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search