• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η Δια-μαρτυρία μιας ΑΣΕΠίτισσας του 2008 - Πέτυχε, αλλά 15 χρόνια είναι εκτός δημόσιας εκπαίδευσης!

April 10, 2023 1212

Την τελευταία περίοδο, μέσα από την κινητοποίηση των αδιόριστων επιτυχόντων εκπαιδευτικών του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008 αναδεικνύεται και γνωστοποιείται η αδικία που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια, καθώς μένουν εκτός προσλήψεων στη δημόσια εκπαίδευση τόσο ως μόνιμοι όσο και ως αναπληρωτές.

Η Καλλιόπη Γυρίκη συμμετείχε στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008,στον κλάδο ΠΕ04.05 των Γεωλόγων και ήταν μια εκ των ελάχιστων επιτυχόντων του διαγωνισμού. Σήμερα, 15 χρόνια μετά βρίσκεται εκτός δημόσιας εκπαίδευσης και είναι μια από τους #Ασεπιτες2008, που επιζητούν τη δικαίωση και την αποκατάσταση τους.

Ακολουθεί η προσωπική της μαρτυρία:

«Έδωσα εξετάσεις σε 6 ενότητες, εκ των οποίων 4 σε γνωστικά αντικείμενα (Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Γεωλογία) και σε 2 ακόμη (Παιδαγωγικά και Διδακτική του γνωστικού αντικειμένου).

Ύλη άπειρη, αχανής, ατελείωτη! Στη Φυσική μάλιστα, χωρίς να είναι το γνωστικό μου αντικείμενο, έγραψα 100/100.

(Εδώ να σημειώσω ότι στο γραπτό διαγωνισμό εκπαιδευτικών ίσχυε αρνητική βαθμολόγηση και για κάθε λανθασμένη απάντηση ο εξεταζόμενος έχανε τα μόρια όχι μόνο της λανθασμένης απάντησης αλλά και το 25% μιας σωστής. Αυτό αποδεικνύει ότι οι υψηλές βαθμολογίες σήμαιναν πολύ κόπο και μελέτη).

Μπήκα σε πίνακα μόλις 140 επιτυχόντων (περίπου 1:6 η αναλογία των επιτυχόντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες). Παρόλη την επιτυχία μου στο γραπτό διαγωνισμό έβλεπα να αποκτούν προϋπηρεσία στους πίνακες αναπληρωτών άτομα με μηδενικά μόρια στο πεδίο: μόρια ΑΣΕΠ2008 κ αργότερα βέβαια αυτά τα άτομα να διορίζονται με το προσοντολογιο. Είδα όλα τα χρόνια να με προσπερνούν στους πίνακες άλλοι εκπαιδευτικοί είτε γιατί έκαναν ένα σεμινάριο είτε γιατί έπαιρναν ώρες ΠΔΣ(Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης) είτε γιατί ευνοούνταν από ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων(μεταβατικό στάδιο 60%-40%, τριτεκνίες επί Καραμανλή ,36μηνα κτλ.)

Είδα το 2019 να διορίζεται συνάδερφος 21 θέσεις κάτω από εμένα στον πίνακα (τουλάχιστον αυτός είχε επιτυχία επίσης).

Είδα να μου καταργούν την επιτυχία στον γραπτό, αλλά να ενσωματώνουν όλες αυτές τις προϋπηρεσίες, αν και το καθεστώς απόκτησης τους κρίθηκε «ανεκτό» από το ΣτΕ.

Είδα εν μια νυκτί το 2020 να κατρακυλώ στον πίνακα της ειδικότητας μου και να μην μπορώ να δουλέψω ούτε αναπληρώτρια, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια αφού δεν μου δόθηκε κανένα μεταβατικό στάδιο προς το νέο σύστημα.

Εξηγήστε μου όλοι εσείς γιατί για μένα η όποια ρύθμιση είναι δύσκολη νομικά, ενώ για ορδές άλλων όχι; Γιατί στην τελική πήγα και έδωσα εξετάσεις;

Απαντώ μόνη μου!

Γιατί ήμουν η χρήσιμη ηλίθια …

 

Γυρίκη Καλλιόπη

Εκπαιδευτικός Γεωλόγος

Επιτυχούσα ΑΣΕΠ 2005 και 2008

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search