• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Με ονοματεπώνυμο οι ευθύνες για τον θλιβερό ρόλο του ΙΕΠ – Τα ονόματα των μελών του ΔΣ

April 17, 2023 1214

 Γράφει ο Δραπανι-φόρος

Θλιβερός βαστάζος της εκπαιδευτικής πολιτικής που συρρικνώνει διαρκώς της δημόσια εκπαίδευση και τη μετατρέπει σε θεραπαινίδα του κεφαλαίου πριμοδοτώντας την ιδιωτική εκπαίδευση προς όφελος των μεγαλοσχολαρχών το ΙΕΠ (Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής  Πολιτικής).

Πρόσφατα συγκροτήθηκε το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής  Πολιτικής (ΙΕΠ)  ως εξής: 

Α. 1. Παρατείνεται από τη λήξη της η θητεία του Αντωνίου Ιωάννη του Βασιλείου,  εκπαιδευτικού, Διδάκτορος ΕΜΠ/ΕΚΠΑ,  ως Προέδρου του  Διοικητικού Συμβουλίου.  

Ο γνωστός «αίλουρος» των κομμάτων εξουσίας

Γνωστός στους εκπαιδευτικούς κύκλους καθώς ξεκίνησε από το ΚΚΕ για να βρεθεί στην Ελληνική Αριστερά (ΕΑΡ) του Λεωνίδα Κύρκου, κάνοντας ένα σύντομο πέρασμα από τον Συνασπισμό, για να προσχωρήσει στη ΔΗΜΑΡ και αργότερα στο ΠΑΣΟΚ. Επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου έδινε τα φώτα του για το «νέο Λύκειο», μεταρρύθμιση που δεν προχώρησε, ωστόσο οι ιδέες του τον οδήγησαν στον... απόλυτα φυσικό του χώρο, αυτόν της Ν.Δ.. Στις 7 Ιουλίου του 2019 πανηγύρισε την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ. με τον στίχο του σπουδαίου Πάνου Τζαβέλα «Της λευτεριάς καμπάνα χτυπάει να σηκωθούν και όλοι οι σκλαβωμένοι να λευτερωθούν». 

Τον Σεπτέμβριο του 2021, δεν πρόλαβε να βγει το ΦΕΚ με την απόφαση της υφυπουργού Παιδείας για την υλοποίηση της αξιολόγησης των σχολείων και το ΙΕΠ, σαν έτοιμο από καιρό, έβγαλε έναν οδηγό για τα βήματα που πρέπει να κάνουν Διευθυντές και εκπαιδευτικοί για να υλοποιήσουν την απόφαση του ΥΠΑΙΘ για την αξιολόγηση. 

Παρατείνεται από τη λήξη της η θητεία του Μπαραλή Γεωργίου του Ηλία, Ομότιμου  Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  ως Αντιπροέδρου του  Διοικητικού Συμβουλίου.  

Β. Ανανεώνεται από τη λήξη της η θητεία των παρακάτω μελών του Διοικητικού  Συμβουλίου του Ι.Ε.Π. ως ακολούθως:  

Σοφιανοπούλου Χρυσούλα του Γρηγορίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα  Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,  ως μέλος. 

Εμβαλωτής Αναστάσιος του Χρήστου, Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος  Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  ως μέλος.   

Γείτονα Ζωή του Χρήστου, εκπαιδευτικός ιδιωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  ως μέλος. 

Μαρίνης Νικόλαος του Αναστασίου, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου,  ως μέλος. 

Γ. Ορίζεται ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Ε.Π. η Νίκα Μαρία του Βασιλείου,  Σύμβουλος Α΄ του Ι.Ε.Π.,  

Οίκος ικανοποίησης πελατών το ΙΕΠ εκπορνεύει τη δημόσια εκπαίδευση!

Μετά  τα όσα έγιναν στην πρώτη φάση της επιμόρφωσης του «πρωκτικού συγκρατητή» με τους  «προβληματικούς μαθητές», τα «πνεύματα αντιλογίας», τους «αναρχικούς»,  τα σχολεία ως  «καταυλισμοί στιγματισμένων» τώρα έχουμε τους τους «πελάτες» και την «ικανοποίησή» τους. Προφανώς και με όλα «αυτοικανοποιούνται» διαρκώς νυχθημερόν οι ένοικοι του ΥΠΑΙΘ και του ΙΕΠ!

Στην νέα σοδειά της εισαγωγικής επιμόρφωσης διαβάζουμε μεταξύ άλλων: «Οι ενέργειες που απαιτούνται για να ανταποκρίνεται η εκπαίδευση στην ικανοποίηση των «πελατών» είναι τα καθημερινά καθήκοντα των εκπαιδευτικών, έτσι ώστε ο «πελάτης» να τυγχάνει υψηλής ποιότητας υπηρεσιών γι αυτό και το σχολείο ως οργανισμός πρέπει να αλλάζει συνεχώς και να βελτιώνεται». Με άλλα λόγια επιδιώκουν να μετατρέψουν το σχολείο σε οίκο ικανοποίησης των «πελατών» και τους εκπαιδευτικούς να έχουν ως καθήκον την παροχή «υψηλής ποιότητας» υπηρεσιών. Εκπόρνευση των εκπαιδευτικών και της δημόσιας εκπαίδευσης για τις ανάγκες της «ελεύθερης αγοράς» Δεν έχουν ιερό και όσιο, λειτουργούν σαν «νταβατζήδες» οι βαστάζοι της εκπαιδευτικής πολιτικής.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search