• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αξιολογητές για κλάματα: Παρενοχλούν νεοδιόριστους συναδέλφους - Φαινόμενα ¨”εισβολών” σε σχολεία ξημερώματα...

May 07, 2023 596

Για την λεγόμενη «ατομική» αξιολόγηση και την στάση Σχολικών Συμβούλων

Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει τις προσπάθειες μερίδας προσφάτως τοποθετημένων Σχολικών Συμβούλων, οι οποίοι απ’ ό,τι φαίνεται έχουν πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο τους ως αξιολογητές/επιθεωρητές.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον Σχολικό Σύμβουλο ως εντολοδόχο επιθεωρητή, με αποκλειστική στην ουσία αποστολή να επιβάλλει την αντιδημοκρατική και αντιεπιστημονική ατομική αξιολόγηση “εδώ και τώρα”, δηλαδή την τρομοκράτηση και την υποταγή των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών σε πρώτη φάση. Ορισμένοι/ες εξ αυτών, “βασιλικότεροι του βασιλέως”, φαίνεται να παρενοχλούν συστηματικά νεοδιόριστους συναδέλφους μας (κυρίως μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, αλλά και τηλεφωνημάτων ή SMS) προκειμένου να τους δεχτούν ως αξιολογητές. Έχουμε φαινόμενα ¨”εισβολών” σε σχολεία (και μάλιστα χωρίς την άδεια των διευθύνσεων) σε απίθανες ώρες (πχ 7.30 το πρωί), εμφανίζονται σε Ειδικα σχολεία παρουσία μαθητών με αναπηρία, απόπειρα διαδικτυακών συναντήσεων, κ.α. ανάλογα.

Γενικά επιδεικνύεται μια συνολικά αντισυναδελφική, αντιπαιδαγωγική και αντιεπιστημονική συμπεριφορά, η οποία εν τέλει όχι μόνο καταρρακώνει το όποιο επιστημονικό κύρος του καθενός/καθεμιάς, αλλά ευτελίζει και την ουσία των διδασκομένων μαθημάτων, τους διδάσκοντες των οποίων υποτίθεται ότι “θα κρίνουν”.

Είναι σαφές ότι παρόμοια συμπεριφορά δεν συνάδει ούτε με τον ρόλο  του “συμβούλου παιδαγωγικής ευθύνης” στα σχολεία.

Καλέσματα, επίσης, ατομικής “γνωριμίας” με συναδέλφους και όχι με το σύνολο των εκπαιδευτικών μιας σχολικής μονάδας, ουσιαστικά δεν είναι παρά καλυμμένη πρώτη φάση έναρξης της αξιολόγησης.

Δηλώνουμε ότι όσες/όσοι Σχολικοί Σύμβουλοι ακολουθούν τέτοιους απαράδεκτους δρόμους επιβολής της αξιολόγησης, διάλεξαν έναν ολισθηρό και αδιέξοδο δρόμο αντιπαράθεσης με την σχολική κοινότητα και με το σύνολό του εκπαιδευτικού κινήματος, και ως εκ τούτου θα κηρυχθούν ανεπιθύμητοι στα σχολεία της Γ’ Αθήνας.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ως ΕΛΜΕ, θα εμποδίζουμε κάθε προσπάθεια κατηγοριοποίησης των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Επιφυλασσόμαστε ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ, καταγγέλλοντας και ονομαστικά, αν χρειαστεί, παρόμοιες πρακτικές ΤΙΣ ΕΠΌΜΕΝΕΣ ΗΜΈΡΕΣ.

Κανένας μόνος/καμία μόνη!

Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Φατούρου Αγγελική Κρανάς Αθανάσιος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search