• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εξώδικο από τις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τη μονιμοποίηση νεοδιόριστων!

May 08, 2023 443

Με  εξώδικο προς τη Διεύθυνση και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ για να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στους συναδέλφους οι οποίοι παράνομα και παράτυπα δεν έχουν μονιμοποιηθεί, αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης στην συνέχιση της αξιολόγησης εν μέσω προεκλογικής περιόδου και την άρνηση της κ.Κεραμέως να μονιμοποιήσει τους νεοδιόριστους.

Το εξώδικο των ΕΛΜΕ θα κατατεθεί από τον δικαστικό επιμελητή την Παρασκευή 12/5 στις 2.30μμ. Η Διεύθυνση και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ οφείλουν να παρευρίσκονται και να το παραλάβουν. Οι ΕΛΜΕ καλούμε όλους τους νεοδιόριστους και τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην κατάθεση του εξώδικου και να απαιτήσουμε όλοι μαζί Διεύθυνση και ΠΥΣΔΕ να βάλουν τώρα τέλος στην ομηρία των συναδέλφων.

«Η Διεύθυνση εκπαίδευσης οφείλει να σταματήσει να δίνει εντολές για συνέχιση της ατομικής αξιολόγησης εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Τους έχει ήδη αποσταλεί σχετική απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ αναφερόμενη στις ευθύνες τους. Το ίδιο οφείλουν να κάνουν οι σύμβουλοι αξιολογητές και να σταματήσουν την επιχείρηση ατομικής αξιολόγησης, όπως έχουν κάνει σε άλλες περιοχές που γνωρίζουμε. Αν δεν το πράξουν, θα βρεθούν προ των ευθυνών τους μετά την κατάθεση εξώδικου από τις ΕΛΜΕ», καταλήγουν οι εκπαιδευτικοί.

Η ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας, εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην οποία υποτίθεται πως σταματούν όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές, δίνουν εντολές για συνέχιση της επιχείρησης ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από τους συμβούλους- αξιολογητές που ανοιχτά προωθούν την αντιεκπαιδευτική πολιτικής τους, με σκοπό τη δημιουργία τετελεσμένων.

Η αξιολόγησή τους είναι φιάσκο, έχουν πλέον αποκαλυφθεί. Οι αξιολογητές εφαρμόζουν απαράδεκτες εν κρυπτώ διαδικασίες και συνεχίζουν την παρενόχληση των συναδέλφων. Διαβεβαιώνουν ότι δεν είναι δύσκολη η αξιολόγηση, αποκρύπτουν όλα τα στάδια αξιολόγησης. Αντιμετωπίζουν τους νεοδιόριστους σαν αριθμούς τους οποίους πρέπει να παρουσιάσουν ότι αξιολόγησαν. Οι σύμβουλοι -αξιολογητές, αντί να αντιδρούν στην κατάργηση κάθε εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού τους ρόλου, αποδέχονται και δεν αρνούνται να αξιολογούν νεοδιόριστους ειδικής αγωγής, ενώ οι ίδιοι είναι σύμβουλοι γενικής παιδείας! Επιχειρούν να αξιολογήσουν νεοδιόριστους που οι ειδικότητές τους δεν έχουν καμία σχέση με τις δικές τους ειδικότητες. Όλα τα περίφημα για συμβούλους σε ρόλο επιστημονικό, παιδαγωγικό, καθοδηγητικό έχουν εγκαταλειφτεί.

Αν τώρα παρουσιάζουν την ατομική αξιολόγηση στρωμένη με ροδοπέταλα για να δημιουργούν προϋποθέσεις συμμετοχής νεοδιόριστων, το βέβαιο είναι πως, αν η αξιολόγηση περάσει, θα προχωρήσει η κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, το χτύπημα των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Θα ανοίξει ο δρόμος στα αντιδραστικά σχέδια που έχουν στα συρτάρια τους, όπως πριμ παραγωγικότητας, κατάργηση της ακώλυτης μισθολογικής και υπηρεσιακής εξέλιξης, διαφοροποιήσεις στους μισθούς, απολύσεις. Καμία εμπιστοσύνη στους αξιολογητές, υπηρετούν τα σχέδια της Κεραμέως! Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί και ο διαγωνισμός PISA ο οποίος επιδιώκει να συνδέσει την αξιολόγηση των σχολείων με τις επιδόσεις των μαθητών, ενώ ετοιμάζουν την επιλογή σχολείου από τους γονείς για να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς.

Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε! Ο κλάδος με τους αγώνες του και τις καθημερινές παρεμβάσεις των ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα τους στέλνει το μήνυμα ότι είναι ανεπιθύμητοι. Οι αξιολογητές σε δεκάδες νεοδιόριστους στα σχολεία της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ δεν κατάφεραν να προχωρήσουν τις διαδικασίες της αξιολόγησης και να μπουν στις τάξεις. Με ισχυρό το όπλο της απεργίας αποχής, συνεχίζουμε τον αγώνα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ, μαζί με τους νεοδιόριστους και συναδέλφουςθα συνεχίσουμε να σταματάμε τους αξιολογητές. Δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει καμία διαδικασία αξιολόγησης, ούτε της προσυνεννόησης, ούτε της παρακολούθησης δειγματικής διδασκαλίας. Καλούμε και όσους νεοδιόριστους μπήκαν στις διαδικασίες της αξιολόγησης, τώρα να τους γυρίσουν την πλάτη και να δηλώσουν την απεργία αποχή της ΟΛΜΕ. Οι νεοδιόριστοι, οι σύλλογοι και οι συνάδελφοι να ενημερώνουν την ΕΛΜΕ για τις συναντήσεις συμβούλων για την αξιολόγηση και από κοινού η ΕΛΜΕ, οι σύλλογοι, οι εκπαιδευτικοί και οι νεοδιόριστοι να τους σταματάμε. Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων να μην αποτελέσουν μέρος της άθλιας επιχείρησης παραπλάνησης και εκφοβισμού.

Τo ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ απαιτούμε από τη Διεύθυνση εκπαίδευσης και το ΠΥΣΔΕ να προχωρήσουν στη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων. Η Ε΄ ΕΛΜΕ και οι άλλες ΕΛΜΕ καταθέτουμε εξώδικο προς τη Διεύθυνση και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ για να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στους συναδέλφους οι οποίοι παράνομα και παράτυπα δεν έχουν μονιμοποιηθεί. Τώρα να μονιμοποιήσουν όλους τους νεοδιόριστους που συμπλήρωσαν και συμπληρώνουν διετία, εφαρμόζοντας την νομοθεσία που προβλέπει αυτή τη διαδικασία. Το εξώδικο των ΕΛΜΕ θα κατατεθεί από τον δικαστικό επιμελητή την Παρασκευή 12/5 στις 2.30μμ. Η Διεύθυνση και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ οφείλουν να παρευρίσκονται και να το παραλάβουν. Οι ΕΛΜΕ καλούμε όλους τους νεοδιόριστους και τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην κατάθεση του εξώδικου και να απαιτήσουμε όλοι μαζί Διεύθυνση και ΠΥΣΔΕ να βάλουν τώρα τέλος στην ομηρία των συναδέλφων.

Η Διεύθυνση εκπαίδευσης οφείλει να σταματήσει να δίνει εντολές για συνέχιση της ατομικής αξιολόγησης εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Τους έχει ήδη αποσταλεί σχετική απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ αναφερόμενη στις ευθύνες τους. Το ίδιο οφείλουν να κάνουν οι σύμβουλοι αξιολογητές και να σταματήσουν την επιχείρηση ατομικής αξιολόγησης, όπως έχουν κάνει σε άλλες περιοχές που γνωρίζουμε. Αν δεν το πράξουν, θα βρεθούν προ των ευθυνών τους μετά την κατάθεση εξώδικου από τις ΕΛΜΕ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ!

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ!

Για το Δ.Σ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search