• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κυριάκος Βελόπουλος: Η Παναγιά η Γκέισα, οι χειρόγραφες επιστολές του Ιησού και ο… προστάτης της θρησκείας!

May 12, 2023 505
Μετά τις αυθεντικές επιστολές του Ιησού Χριστού που ο ίδιος πουλά σε… εξαιρετικές τιμές και είναι ευκαιρία για τους απανταχού Χριστιανούς, ο Κυριάκος Βελόπουλος εμφανίστηκε στο debate και ως προστάτης της «καθαρής» χριστιανικής θρησκείας που κάποιοι θέλουν να μολύνουν, άξιος εκπρόσωπος ακροδεξιών, ψεκασμένων θεωριών για τον Χριστιανισμό και την Ελλάδα που κινδυνεύουν.

Όλα συνέβησαν όταν ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha Αντώνης Σρόιτερ σε δεύτερη ερώτηση του προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης ανέφερε το εξής: «Είστε Χριστιανός Ορθόδοξος -το σέβομαι απόλυτα αυτό- από την άλλη είστε και πολιτικός αρχηγός. Τις πολιτικές σας θέσεις, τις υπαγορεύει η Ορθοδοξία και μόνο;».

Με τον Κυριάκο Βελόπουλο να απαντά : «Τις θέσεις μου τις υπαγορεύουν οι παραδοσιακές αξίες της χώρας μου. Μεγάλωσα με τα ήθη και έθιμα της χώρας μου κι αυτές οι ψευτοπροοδευτικές ιδέες με βρίσκουν απέναντι. Έχετε μπερδέψει την πρόοδο με το παρά φύσιν ζην. Με τα περίεργα κακέκτυπα στερεότυπα που έρχονται απ’ έξω. Εγώ θέλω να διατηρήσω την γλώσσα μου, τον πολιτισμό μου, την παράδοση μου, αυτό θέλω να επιβάλω στη χώρα μου» και στη συνέχεια εμφάνισε τις δύο εικόνες με την Παναγία Ινδιάνα και γκέισα.

«Είναι σε βιβλία 3ης Δημοτικού. Δεν είναι πρόστυχο; Δεν είναι χριστιανοφοβία; Γιατί δεν το καταγγέλλει κανείς; Το βιβλίο της 3ης δημοτικού απεικονίζει την Παναγία ως γκέισα»
, είπε.

Σε δηλώσεις του ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου ο Αντώνης Παναγάκης, θέλησε να δώσει την πραγματική διάσταση για την απεικόνιση της βρεφοκρατούσας Παναγίας ως Ινδιάνα και γκέισα:

«Δεν μιλάμε για κανένα εκκλησιολογικό ή δογματικό σφάλμα, αλλά για την ανάγκη κάθε λαού να απεικονίζει την Παναγία ή τον Χριστό σύμφωνα με την δική του παράδοση. Αυτό και μόνο δίνει στον κάθε λαό την δυνατότητα να απεικονίσει τα Άγια πρόσωπα, σύμφωνα με τα δικά του μορφολογικά στοιχεία» εξηγεί και προσθέτει:

«Βλέποντας το παιδί, τον Χριστό, με μορφή από διάφορες παραδόσεις, αμέσως καταλαβαίνει πως ο Χριστός ήρθε για όλους τους ανθρώπους στη γη κι αυτό είναι το μήνυμα. Ακόμα και η βυζαντινή ζωγραφική που χρησιμοποιούμε εμείς οι ορθόδοξοι δεν έχει ακριβώς τα χαρακτηριστικά του Χριστού όπως ήταν όταν γεννήθηκε. Ο Χρίστος δεν ήρθε να σώσει μόνο τους λευκούς, αλλά όλους τους ανθρώπους είτε λευκούς είτε κίτρινους. Λυπάμαι αλλά πίσω από την αντίληψη του κ. Βελόπουλου κρύβεται μια ρατσιστική διάθεση».

Ποιος είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος

 Το να μπορείς επί χρόνια να πουλάς —κατ' επάγγελμα— «χειρόγραφες επιστολές του Ιησού» και αλοιφές για τη φαλάκρα, ενώ ο ίδιος είσαι καραφλός, είναι ένα μικρό θαύμα. Αλλά ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν πάντα ένας μικρός θαυματοποιός, καθώς κατάφερνε αρκετές φορές να βρεθεί από το περιθώριο, στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι ζήλευε πάντοτε τον Άδωνι. Τηλεπωλήσεις ο ένας, τηλεπωλήσεις και ο άλλος. Πατριώτης ο ένας, πατριώτης και ο άλλος. Κάποτε «συγκάτοικοι» στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη πρόλαβαν να «πηδήξουν» από το ΛΑΟΣ πριν κατεδαφιστεί.

Αλλά ενώ ο Άδωνις πήρε ακριβή μεταγραφή στη Ν.Δ. και έγινε κοτζάμ υπουργός της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Βελόπουλος βρέθηκε να παλεύει μόνος του τους εχθρούς της Ελλάδας, στους οποίους κάποια στιγμή προστέθηκαν κιρσοί, φλεβίτιδες, αρθριτικά, Αλτσχάιμερ και καράφλα...

Ωστόσο, με την επιμονή του, με κεραλοιφές από το Άγιο Όρος, ιδιόχειρες επιστολές του Ιησού Χριστού  και μιλώντας μια σοβαρή χρυσαυγίτικη γλώσσα, ίδρυσε την «Ελληνική Λύση» και κατάφερε να μπει στην Ευρωβουλή και στη Βουλή.

Τώρα λοιπόν, ο κ. «Καθαρά χέρια, Καθαρές ιδέες, Καθαρές λύσεις» (τίτλος του συνδυασμού του στις περιφερειακές εκλογές του 2009 με υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη τον επιχειρηματία Μ. Καραμπέρη που καταδικάστηκε για υποθέσεις εκβιασμών και τοκογλυφίας) ασχολείται με την εκπαίδευση.

Τώρα με τις φωτογραφίες των βιβλίων. Παλιότερα και με τους εκπαιδευτικούς. Να τι έλεγε:

«Αποφασίσατε να καταργήσετε την αργία των Τριών Ιεραρχών. Συμφωνεί λέει και ο Ιερώνυμος. Καλά αυτός είναι απών από παντού. Αν οι δάσκαλοι ήταν καλοί δεν θα είχαμε αυτή την κατάντια. Γιατί ο δάσκαλος είναι πρώτα Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, ΚΚΕ κλπ και μετά δάσκαλος. Πρώτα αποκτά κομματική ταυτότητα. Αν ήμαστε σοβαρή χώρα θα λέγαμε καταργούμε αυτά τα ΕΛΜΕ των δασκάλων. Θα είναι δάσκαλοι, θα πληρώνονται από το Δημόσιο και τέρμα αυτά που ξέρανε.»

Τα παραπάνω και «άλλα πολλά» ανέφερε για τους εκπαιδευτικούς ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σε ομιλία του στη Βουλή. 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search