• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ψηφίσματα της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

May 27, 2023 285

 

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Αλληλεγγύη στον αγώνα των μεταλλεργατών

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μεταλλεργάτες που νέκρωσαν την Τετάρτη 17/5 τους χώρους δουλειάς, συμμετέχοντας στην απεργία των συνδικάτων μετάλλου και ναυπηγοξυλουργών, διεκδικώντας την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στις επιχειρήσεις ναυπηγοεπισκευής, τους μισθούς και το δικαίωμα στην δουλειά, μέτρα υγείας και ασφάλειας, ίση αμοιβή για την ίδια εργασία ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής.

Η καθολική συμμετοχή στην απεργία, η μαζική περιφρούρησή της από τους εργαζόμενους θορύβησε την εργοδοσία των ναυπηγείων Ελευσίνας, η οποία με τις πλάτες και τη στήριξη της ΔΑΚΕ, προσπάθησε όχι μόνο να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, αλλά και προκλητικές προβοκάτσιες.

Η προσπάθειά τους όμως έπεσε στο κενό με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και με την αποφασιστική περιφρούρησή της. Σημειώνουμε ότι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν μετανάστες σαν απεργοσπαστικό μηχανισμό, αλλά το αρνήθηκαν .

Το παράδειγμα της οργάνωσης του αγώνα από τους μεταλλεργάτες δείχνει πως οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο έχουν ένα δρόμο: τη μαζικοποίηση των σωματείων, την οργάνωση της πάλης τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων

τους.

Να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου Ελένης Παπασταύρου

Καταδικάζουμε ένα ακόμα περιστατικό διοικητικής αυθαιρεσίας, αυταρχισμού και τρομοκράτησης συναδέλφων που έρχεται να προστεθεί στα πάρα πολλά άλλα τέτοιου είδους που έχουν καταγγελθεί και από άλλους εκπαιδευτικούς συλλόγους πανελλαδικά εις βάρος εκπαιδευτικών οι οποίοι τάσσονται με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων και με το συμφέρον του κλάδου.

Μετά την εναντίωση της εκπαιδευτικού, Ελένης Παπασταύρου, που υπηρετεί στο 14ο Δ.Σ. Ηρακλείου Κρήτης, στη συστηματική και αυθαίρετη προσπάθεια της Διευθύντριας του σχολείου να ανατρέπει μονομερώς τις ειλημμένες αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, ακολούθησε αναφορά της διευθύντριας του σχολείου εις βάρος της για «αναξιοπρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά». Ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης προχώρησε τη διαδικασία για την πειθαρχική δίωξη της εκπαιδευτικού επιδεικνύοντας αντίστοιχη αυταρχική συμπεριφορά και προσπάθεια τρομοκράτησης, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του ΣΕΠΕ Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλου» μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που διαψεύδουν όλες τις κατηγορίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εκπαιδευτικός πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση, υποχρηματοδότηση των σχολείων, ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας απαράδεκτης προσπάθειας της κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘ και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, με σκοπό τη φίμωση, τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών για να μην απαντήσουν αγωνιστικά και οργανωμένα στην επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Για να μην αμφισβητείται η πολιτική της παιδείας των πολλών ταχυτήτων και της ημιμάθειας, το σχολείο της «αξιολόγησης», της κατηγοριοποίησης και της ταξικής διαφοροποίησης, που διαμόρφωσαν οι αντιδραστικές νομοθετικές ρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!!

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της συναδέλφου Ελένης Παπασταύρου!

Καλούμε τη ΔΟΕ να συνδράμει στη στήριξη της συναδέλφου με όλα τα μέσα!

 

Ψήφισμα για την άμεση επαναπρόσληψη της απολυμένης στην εταιρεία Harbor Lab

Ένα ακόμα «success story» ελληνικής start up, επιβεβαιώνει ότι τα υπερκέρδη των εργοδοτών βασίζονται στην ολοένα και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Η εταιρεία λογισμικού Harbor Lab θεώρησε σκόπιμο για τις ανάγκες ενός νέου πελάτη να ζητήσει από τους εργαζόμενους να δουλέψουν σε καθεστώς ετοιμότητας (standby) - χωρίς αμοιβή και εκτός του συμφωνηθέντος ωραρίου - και να βάλουν πλάτη γιατί δεν υπάρχει budget!!!

Η απολυμένη συναδέλφισσα, αν και το support είναι εκτός καθηκόντων της, δήλωσε διαθεσιμότητα μόνο εάν και εφόσον αυτό γίνει με τον νόμιμο τρόπο (τροποποίηση σύμβασης, επίδομα καθεστώτος ετοιμότητας και τις νόμιμες προσαυξήσεις σε περίπτωση που κάποιος χρειαστεί όντως να κάνει support). Εν ολίγοις, επέλεξε να βγει μπροστά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της και «τιμωρήθηκε» προς παραδειγματισμό των υπολοίπων για την επιλογή της αυτή. Την κάλεσαν σε έκτακτο και απροειδοποίητο meeting και της ανακοίνωσαν την απόλυση της με πρόφαση την απόδοση της. Η συμμετοχή της στις απεργίες του τελευταίου διαστήματος, αλλά και η έντονη αντίθεση της να δουλέψει χωρίς αποζημίωση και εκτός σύμβασης, φαίνεται ότι είναι αρκετά σημαντικοί λόγοι για μία εκδικητική εργοδοτική στάση.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας με την παρουσία μελών του ΣΕΤΗΠ και εργαζόμενων του κλάδου. Η προσπάθεια της εργοδοσίας να αποκρύψει την κινητοποίηση από όσες και όσους εργάζονται στην εταιρεία, έπεσε στο κενό. Η διοίκηση της Harbor Lab μπορεί να δείχνει αμείλικτο προσωπείο, αλλά εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους!

Καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση της εργαζόμενης από την εταιρεία Harbor Lab. Άμεση επαναπρόσληψη της απολυμένης!

Καταγγέλλουμε το γεγονός, ότι ενώ το ΣΕΤΗΠ έχει ζητήσει επίσημη συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας, οι εκπρόσωποί της είναι άφαντοι.

Καλούμε όσες και όσους εργάζονται στην εταιρεία να απευθυνθούν για όποια προβλήματα έχουν στο χώρο δουλειάς τους στο Συνδικάτο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική - Σ.Ε.ΤΗ.Π - και να συνταχθούν στον αγώνα με το Σωματείο, ενάντια στην εργοδοτική επίθεση.

Καμία εργαζόμενη μόνη της. Με τους αγώνες μας σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία

 

Η συνδικαλιστική δράση και η συναδελφική αλληλεγγύη δεν ποινικοποιούνται,

ούτε στον Άλιμο, ούτε πουθενά!

Η Ε΄ΕΛΜΕ Θ στηρίζει και εκφράζει την αλληλεγγύη του/της στα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, Κατερίνα Γιαννούλια, Βασίλη Γκιτάκο, Μάριο Κατσουρό και Γιάννη Καπράλο οι οποίοι διώχθηκαν ποινικά από τη δημοτική αρχή Αλίμου, γιατί άσκησαν τα νόμιμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, προκειμένου να υπερασπιστούν και να στηρίξουν εργαζόμενη του δήμου Αλίμου, όπως όφειλαν.

Οι 3 εξ αυτών αθωώθηκαν πρωτόδικα, ενώ εκκρεμεί έφεση για άδικη και ανυπόστατη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Βασίλη Γκιτάκου.

Ωστόσο, δέχονται όλοι εκ νέου επίθεση, με έφεση που ασκήθηκε ενάντια στην αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου. Είναι προφανές ότι η πολιτική του Νόμου Χατζηδάκη, ενάντια σε κάθε συνδικαλιστική δράση, βρίσκει υπέρμαχους-ες μέσα στα δικαστήρια. Από τη σκοπιά των εργαζομένων και των αδικημένων δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την απαγόρευση της συναδελφικής αλληλεγγύης και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Στις 25 Ιούνη 2021, η δημοτική αρχή Αλίμου του κ. Ανδρέα Κονδύλη, γνωστή για τις αυθαιρεσίες, τον αυταρχισμό της αλλά και από τα εξώδικα που έχει στείλει σε σειρά σωματείων εργαζομένων, σέρνει στα δικαστήρια τα παραπάνω συνδικαλιστικά στελέχη, γιατί τον Ιούλιο του 2017 τόλμησαν μαζί με πλήθος εργαζόμενων, δημοτών και εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων, να υπερασπιστούν την τότε αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου, η οποία άσκησε τα νόμιμα δικαιώματά της και διεκδίκησε την τήρηση της νομιμότητας στο δήμο Αλίμου, που είχε παραβιαστεί, όπως διαπίστωσε και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.), σε έλεγχο που πραγματοποίησε. Για τον ίδιο λόγο, της δήθεν υπεξαγωγής …του δικού της εγγράφου-καταγγελίας, η συναδέλφισα δικαιώθηκε πρόσφατα και στο εφετείο σε ποινική δίωξη που εκδικητικά είχε προχωρήσει η δημοτική αρχή Αλίμου, με σκοπό την εξόντωση της.

Με ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος των συνδικαλιστικών στελεχών οι οποίες δεν τεκμηριώνονται, ούτε από το ιστορικό, ούτε από το περιεχόμενο και την ουσία της υπόθεσης, καθώς η παρουσία τους είχε αποκλειστικό σκοπό την έκφραση συναδελφικής αλληλεγγύης και την υπεράσπιση της τότε αντιπροέδρου του τοπικού Συλλόγου Εργαζομένων, που άδικα κατηγορήθηκε και επιχειρήθηκε εκδικητικά η απόλυσή της, η δημοτική αρχή Αλίμου προσπαθεί να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση και την συναδελφική αλληλεγγύη και δεν είναι η πρώτη φορά που το πράττει.

Η έκφραση της αλληλεγγύης και η «απελευθέρωση» των συναδέλφων από τη σειρά διώξεων που δέχονται, παρά την πρωτόδικη αθώωσή τους, από τις παραπάνω κατηγορίες και σε επίπεδο έφεσης, έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα, που η κυβέρνηση με τον αντεργατικό Νόμο Χατζηδάκη, ποινικοποιεί ΚΑΘΕ ΑΠΕΡΓΙΑ και ο μόνος τρόπος «αντιμετώπισης» των αιτημάτων των εργαζομένων

είναι τα δικαστήρια, απαγορεύοντας σε πολλές ομοσπονδίες του Δημοσίου και την ίδια την ΑΔΕΔΥ ακόμα και την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. Την ίδια ώρα που η πολιτική της κινδυνεύει να δημιουργήσει παντού «νέα Τέμπη»!

Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίζουμε και να στεκόμαστε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου, κάθε αγωνιστή, που μάχεται ενάντια στην κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, στον αυταρχισμό και στην καταπάτηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.

Καταδικάζουμε την τακτική της δημοτικής αρχής Αλίμου που πάει χέρι – χέρι με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης καιαπαιτούμε την απαλλαγή όλωντων συνδικαλιστικών στελεχών που διώκονται με στόχο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, την τρομοκράτηση και τη φίμωση των εργαζομένων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search