• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Πανελλήνιες 2023: Δείτε τα θέματα στην Ιστορία, τη Φυσική και την Οικονομία και τις απαντήσεις τους

June 12, 2023 437
 

Στην Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) εξετάστηκαν σήμερα, Δευτέρα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.

Για την πλειονότητά τους, η σημερινή ημέρα είναι και η τελευταία των εξετάσεων, αφού οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα τελευταία μαθήματα προσανατολισμού και στη συνέχεια, θα κληθούν να εξεταστούν -όσοι και όσες έχουν δηλώσει- στα ειδικά μαθήματα.

Τα θέματα στην Ιστορία

Στην Ομάδα Α:

Ζητήθηκε από τους μαθητές να δώσουν τον ορισμό των παρακάτω ιστορικών όρων:

α. Κόμμα Γ. Θεοτόκη

β. Διχοτόμηση του χαρτονομίσματος

γ. Επιτροπή Αποκαταστάσεως Προσφύγων (ΕΑΠ)

Να απαντήσουν σε ερωτήσεις κλειστού τύπου (Σωστό – Λάθος) καθώς σε ερωτήσεις ανοικτού που αφορούσαν τη δομή και η οργάνωση του κόμματος των Φιλελευθέρων κατά την περίοδο 1910-1912 και το έργο που επιτέλεσε η πρώτη Κυβέρνηση της Κρητικής Πολιτείας.

Στην Ομάδα Β 

Δόθηκαν στους μαθητές ιστορικές πηγές που αφορούσαν:

α) τη δημιουργία του προσφυγικού συνοικισμού της Ερμούπολης της Σύρου κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης και τους λόγους που οδήγησαν στην ανάδειξη της Σύρου σε ισχυρό ναυτιλιακό κέντρο μετά την Επανάσταση του 1821

καθώς και

β) τον ρόλο του Κ. Κωνσταντινίδη στον αγώνα για τη δημιουργία μιας αυτόνομης Ποντιακής Δημοκρατίας και β. τη στάση του Ελ. Βενιζέλου σχετικά με τις εθνικές διεκδικήσεις των Ποντίων και την αντίθεσή τους σ’ αυτή κατά την περίοδο διεξαγωγής του Συνεδρίου Ειρήνης στο Παρίσι.

Δείτε εδώ τα θέματα της Ιστορίας

Δείτε εδώ τα θέματα της Φυσικής

Δείτε εδώ τα θέματα της Οικονομίας

Συνεχίζουν την Τρίτη οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ έχουν μπροστά τους άλλες τρεις ημέρες Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Αρχικά την Τρίτη 13 Ιουνίου, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ και Ναυτικές Μηχανές. Στη συνέχεια, την Πέμπτη 15 Ιουνίου, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ) και Ψηφιακά Συστήματα. Την Παρασκευή 16 Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας με την εξέταση των εξής μαθημάτων: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Στη συνέχεια, τα Ειδικά Μαθήματα

Τη σκυτάλη των Πανελλαδικών θα έχουν από τις 17 έως και τις 29 Ιουνίου οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων. Αυτή την εβδομάδα, στις 17 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Αγγλικών.

Προς τα τέλη Ιουνίου οι βαθμολογίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βαθμολογίες των μαθημάτων (πλην των ειδικών μαθημάτων), αναμένεται να ανακοινωθούν περί τα τέλη Ιουνίου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search