• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο πλευρό των κρατούμενων φοιτητών του και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών της Κέρκυρας

June 27, 2023 2599

Επίσκεψη στο σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης της Κέρκυρας πραγματοποίησε την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος. Η επίσκεψη έγινε κατόπιν σχετικού αιτήματος της Πρυτανείας, με στόχο την συνάντηση με κρατούμενους φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν σε προπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Ιδρύματος.

Τον Πρύτανη υποδέχθηκε στους χώρους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας της φυλακής Κέρκυρας, η Διευθύντρια του καταστήματος κράτησης κα Λίτσα Σταύρου και ο διευθυντής του σχολείου κ. Κυριάκος Κωλέσης, οι οποίοι αρχικά παρουσίασαν το πλαίσιο λειτουργίας και τις ποικίλες δράσεις του Σχολείου. Ακολούθησε συζήτηση παρουσία και εκπροσώπου των διδασκόντων του σχολείου με αντικείμενο τις πιθανές συνεργασίες που μπορούν να καλλιεργηθούν μεταξύ του Σχολείου και του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπως η διοργάνωση εκπαιδευτικών και ενημερωτικών δράσεων, ο σχεδιασμός προγραμμάτων σπουδών κατάρτισης / επιμόρφωσης κρατουμένων αλλά και σωφρονιστικών υπαλλήλων, η αξιοποίηση και διάθεση στο ευρύ κοινό του αρχείου των δράσεων και των δραστηριοτήτων του Σχολείου κ.ά. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εξειδικεύσουν το πλαίσιο των δράσεων συνεργασίας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο να συμμετέχει ενεργά στην στήριξη της λειτουργίας του Σχολείου.

Της συνάντησης αυτής ακολούθησε η συζήτηση με τους κρατούμενους που σπουδάζουν σε προπτυχιακά προγράμματα σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Η συζήτηση, η οποία διήρκησε περίπου μισή ώρα, εστίασε στην πρόοδο τους, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που σχετίζονται με το διαθέσιμο χρόνο μελέτης, την εξ αποστάσεως συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία και τις εξετάσεις, καθώς και σε πιθανές πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να πάρει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο προς την κατεύθυνση μερικής ή ολικής αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών.

Μετά το πέρας της συζήτησης, η διευθύντρια των φυλακών ξενάγησε τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου σε χώρους του καταστήματος κράτησης, μεταξύ των οποίων και στα ιστορικά κελιά των πολιτικών κρατουμένων.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου δήλωσε: «Η σημερινή επίσκεψη στο χώρο του καταστήματος κράτησης ήταν πραγματικά εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα. Κατά τη συνάντηση με τους κρατούμενους φοιτητές συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα των σπουδών τους, πολύ περισσότερο όμως, αποτυπώθηκε η εξαιρετική πρόοδός τους, η οποία συντελείται υπό δύσκολες συνθήκες και περιορισμούς. Πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε περαιτέρω την προσπάθεια που καταβάλουν οι φοιτητές, απόρροια ενός πηγαίου κινήτρου ελπίδας για μια καλύτερη ζωή. Παράλληλα, ως Ιόνιο Πανεπιστήμιο δεσμευόμαστε επίσης να στηρίξουμε την σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται από το Σχολείο Δεύτερη Ευκαιρίας των φυλακών, εντός ενός πλαισίου συνέργειας και συνεργασίας που οριοθετήθηκε κατά τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν».


Κεντρική φωτογραφία: Από αριστερά ο διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών της Κέρκυρας Κυριάκος Κωλέσης, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος και η Διευθύντρια του καταστήματος κράτησης Λίτσα Σταύρου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search