• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ποιοι μαθητές είναι οι αποκλεισμένοι των πανελλαδικών σε μάθημα που δε διδάσκεται στα Γενικά Λύκεια

June 29, 2023 813

«Ως επιτηρητές και βαθμολογητές των πανελληνίων εξετάσεων στο μάθημα του Ελευθέρου Σχεδίου, εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στο γεγονός ότι το μάθημα αυτό δεν διδάσκεται στα Γενικά Λύκεια εδώ και τρία χρόνια» επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί των Εικαστικών Μαθημάτων.

Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν τη βαθιά τους ανησυχία για τους μαθητές που εξετάζονται σε ένα μάθημα που όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στο ανταγωνιστικό πλαίσιο των εξετάσεων, είναι ήδη αποκλεισμένοι.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων αναπαράγει αυτούσιο το κείμενο Διαμαρτυρίας το οποίο έλαβε από Εικαστικούς Εκπαιδευτικούς που διατελούν Επιτηρητές - Βαθμολογητές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Σχεδίου.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους μαθητές μας που κατάφωρα αδικούνται εξεταζόμενοι σε ένα μάθημα που δεν διδάσκεται στο Γενικό Λύκειο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος. Ενώνουμε τις φωνές μας με τις οικογένειές τους που παλεύουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά για να προσφέρουν στα παιδιά τους τη δυνατότητα να διδαχθούν το αναγκαίο μάθημα του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου.

Όχι επειδή είναι αντισυνταγματικό να εξετάζεται κανείς σε μάθημα το οποίο πρακτικώς δεν προσφέρεται στην δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όχι επειδή τέτοια είναι η απόφαση του ΣτΕ, που καλεί το Υπουργείο Παιδείας να επαναφέρει στα ωρολόγια προγράμματα τα μαθήματα που κατήργησε, αλλά επειδή είναι ουσιαστική και αναγκαία στη διαμόρφωση της προσωπικότητας όλων των μαθητών, όπως εξάλλου το ίδιο το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής αναγνωρίζει, απαιτούμε την άμεση επαναφορά της διδασκαλίας του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου στα Λύκεια της χώρας.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΠΙΤΗΡΗΤΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟΥ

Ως επιτηρητές και βαθμολογητές των πανελληνίων εξετάσεων στο μάθημα του Ελευθέρου Σχεδίου, εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στο γεγονός ότι το μάθημα αυτό δεν διδάσκεται στα Γενικά Λύκεια εδώ και τρία χρόνια.

Εκφράζουμε επίσης τη βαθιά μας ανησυχία για τους μαθητές που εξετάζονται σε ένα μάθημα που όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στο ανταγωνιστικό πλαίσιο των εξετάσεων, είναι ήδη αποκλεισμένοι.

Όσοι εμπλεκόμαστε στη διδακτική διαδικασία γνωρίζουμε και είμαστε σε θέση να βεβαιώσουμε πως η ενισχυτική διδασκαλία δεν λειτουργεί ουσιαστικά.

Συνεπώς δηλώνουμε με κάθε τρόπο τη βεβαιότητά μας ότι είναι απόλυτα αναγκαίο τα μαθήματα του Ελευθέρου και Γραμμικού Σχεδίου να επανέλθουν άμεσα από φέτος στο ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των ΓΕΛ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search