• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Πανεκπαιδευτική - παναττική κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή στις 11 πμ στη ΔΔΕ Πειραιά για τις διώξεις εκπαιδευτικών

July 07, 2023 538

Τι έχει συμβεί

Μετά από όλες τις διώξεις που επιχειρήθηκαν από την αρχή της χρονιάς, την τελευταία (!) ημέρα των σχολείων 7 εκπαιδευτικοί έλαβαν τηλεφώνημα από το πειθαρχικό τμήμα της ΔΔΕ για να παρουσιαστούν και να παραλάβουν την κλήση τους. Όλοι παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το παράπτωμα «της αναξιοπρεπούς ή της ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς», που περιλαμβάνεται στον αντιδραστικό Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα:

  • Τέσσερα μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά (Γιώργος Καββαδίας –μέλος Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, Ακρίτας Καλούσης-μέλος Δ.Σ. ΟΛΜΕ, Δημήτρης Μητρόπουλος, Σακιώτη Νάση) διώκονται για την συμμετοχή τους σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις εξετάσεις Pisa που κατηγοριοποιούν ταξικά ακόμα περισσότερο μαθητές και σχολεία, έξω από το 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου. Αποτελεί συνέχεια της προκαταρκτικής ΕΔΕ που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ΔΙΔΕ Πειραιά τον τελευταίο μήνα. Σχεδόν ένας ολόκληρος σύλλογος διδασκόντων, αυτός του 1ου Γυμνασίου Κερατσινίου κλήθηκε σε κατάθεση κατά τη διαδικασία της προκαταρκτικής ΕΔΕ, που διήρκησε πάνω από ένα μήνα, γιατί προφανώς… κάπου έπρεπε να βγάλει!

  • Δύο μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά (Ζήσης Γκέρτσος, Παναγιώτης Χουντής) αντιμετωπίζουν πειθαρχικά την ίδια κατηγορία, επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση το 2020 για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου (όπου και τούς συνέλαβαν μαζί με άλλους 62, με πρόφαση τις απαγορεύσεις λόγω covid-19). Ενώ η υπόθεση έχει πάει στο δικαστήριο και η δίκη παίρνει εδώ και 3 χρόνια συνεχείς αναβολές, παρατείνοντας τη δικαστική ομηρία των συναδέλφων, τώρα, ως διά μαγείας, οι συνάδελφοι παραπέμπονται και πειθαρχικά. 3 χρόνια μετά!!!

  • Ένα μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά (Νεκτάριος Χατζηανδρέου) πέρα από ...«ανάρμοστη συμπεριφορά» κατηγορείται και για «κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής» γιατί σε ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τους συναδέλφους του σχολείου του σχολίασε την εγκύκλιο του-πρώην- ΓΓ του Υπουργείου Κόπτση, μία μέρα μετά την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων κι ενώ η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ είχαν βγάλει σχετική ανακοίνωση-καταγγελία. Απαγορεύεται διά να ομιλείς!

  • Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΜΕ, διεξάγεται και νέα προκαταρκτική ΕΔΕ, αυτή τη φορά για το ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας. Σημειώνουμε πως, πρόκειται για το σχολείο εκείνο, όπου, χάρη στην παρέμβαση-κινητοποίηση της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αποτράπηκε μετακίνηση 13 μαθητών στα Άνω Λιοσια (βλέπε και ενημερωτικό ΕΛΜΕ με αρ. Πρωτ. 99/27-6-2023).

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά διώξεις που έχουν γίνει αυτή τη χρονιά στον Πειραιά αλλά και διώξεις που έχουν στηθεί το τελευταίο διάστημα σε εκπαιδευτικούς στην υπόλοιπη Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Από παραπομπές σε Πειθαρχικό Συμβούλιο 2 Διευθυντών επειδή συμμετείχαν στη νόμιμα προκηρυγμένη απεργία-αποχή από το θεσμό των Μεντόρων-Συντονιστών, σε συνεχείς οχλήσεις σε συναδέλφους ζητώντας «διευκρινήσεις» με κάθε αφορμή, μέχρι και σε κλήση σε απολογία εκπαιδευτικού από τη Δυτική Αττική, γιατί τόλμησε να ασκήσει κριτική στην δράση του Διευθυντή Δ.Ε. Πειραιά ενάντια στην ΕΛΜΕ Πειραιά. Αυτά αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στον Πειραιά την ίδια στιγμή που ο ΔΔΕ βρίσκεται σε… εξωτερικές δουλειές κάθε φορά που η ΕΛΜΕ ή άλλοι φορείς, καλούν σε κινητοποίηση! Φυσικά διώξεις εκπαιδευτικών πραγματοποιούνται στη ΔΙΔΕ Α’ Αθήνας και στη ΔΙΠΕ Β’ Αθήνας, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Είναι προφανές ότι είμαστε σε μια περίοδο όπου τα σωματεία, η δράση τους και όλες οι φωνές που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα, στοχοποιούνται από το κράτος και τους μηχανισμούς του, την κυβέρνηση και τη Διοίκηση. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της ΕΛΜΕ Πειραιά και των μελών της που έχουν στοχοποιηθεί.

Όλα αυτά αποτελούν υλοποίηση του δόγματος «νόμος και τάξη», παίρνοντας δύναμη από τις πολιτικές τρομοκρατίας και καταστολής, χτυπήματος των σωματείων, τους νόμους που χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, τα δικαστήρια που βγάζουν τις απεργίες «παράνομες», τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων. Θέλουν να φιμώσουν και να καταστείλουν τις φωνές που αντιστέκονται στην αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα δικαιώματά μας.

Η κυβέρνηση, το υπουργείο και τα όργανά της, όπως ο προϊστάμενος των σχολείων του Πειραιά, οξύνουν την τρομοκρατία και την καταστολή, την ίδια στιγμή που γιγαντώνονται εκρηκτικά τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης (υποχρηματοδότηση, απειλές για διακοπές ρεύματος, ακατάλληλα σχολικά κτίρια, αξιολόγηση εκπαιδευτικών και κατηγοριοποίηση σχολείων, εκατοντάδες κενά μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς, ομηρία νεοδιόριστων). Συγκεκριμένα:

Αντί να ασχοληθεί με τα παραπάνω, η ΔΙΔΕ κόπτεται να διοργανώσει ημερίδες με θέμα την προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση! Και ταυτόχρονα, επιχειρεί με κάθε τρόπο να μάς κλείσει το στόμα!

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη!

Στηρίζουμε την κινητοποίηση που οργανώνει η Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά, την Παρασκευή 7 Ιουλίου στις 11:00 π.μ. στην Δ.Δ.Ε. Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 35)

 

Καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και τις διώξεις  7 εκπαιδευτικών που παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το παράπτωμα «της αναξιοπρεπούς ή της ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς» από την Δ.Δ.Ε. Πειραιά.

Οι παραπάνω διώξεις έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά διώξεων που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα. Στόχος τους είναι να κάμψουν κάθε προοπτική αντίστασης στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του ΥΠΑΙΘ!

Καταγγέλλουμε τις διώξεις και δηλώνουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που διώκονται!

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει την κινητοποίηση της Παρασκευής 7 Ιουλίου στις 11:00 π.μ. στην Δ.Δ.Ε. Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 35).

Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη!

Εκπαιδευτικός Όμιλος: Όλες/οι στην πανεκπαιδευτική – παναττική κινητοποίηση στη ΔΙΔΕ Πειραιά την Παρασκευή 7/7 – 11 πμ

Η αντίσταση στις διώξεις και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης καθήκον όλων μας!

Η τρομοκρατία των διώξεων και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης εντείνεται μετά τις εκλογές σε όλη την εκπαίδευση. Στον Πειραιά έχει στηθεί μια βιομηχανία διώξεων και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης με ενορχηστρωτή τον ΔΙΔΕ Πειραιά και  τη ΔΑΚΕ στον βρώμικο ρόλο αποτελώντας «το αυτί, το μάτι και το στόμα» της διοίκησης και της κυβέρνησης. Σκευωρίες στήνονται. Αγωνιστές εκπαιδευτικοί με ψεύτικες κατηγορίες και νομοθετικό πλαίσιο των πιο μαύρων εποχών παραπέμπονται στο πειθαρχικό ακόμα και για έκφραση άποψης!

Την τελευταία (!) ημέρα των σχολείων επτά εκπαιδευτικοί κλήθηκαν από το πειθαρχικό τμήμα της ΔΔΕ για να παρουσιαστούν και να παραλάβουν την κλήση τους. Όλοι παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το παράπτωμα «της αναξιοπρεπούς ή της ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς», που περιλαμβάνεται στον αντιδραστικό Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα:

  • Τέσσερα μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά (Γιώργος Καββαδίας –μέλος Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, Ακρίτας Καλούσης-μέλος Δ.Σ. ΟΛΜΕ, Δημήτρης Μητρόπουλος, Σακιώτη Νάση) διώκονται για την συμμετοχή τους σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις εξετάσεις Pisa που κατηγοριοποιούν ταξικά ακόμα περισσότερο μαθητές και σχολεία, έξω από το 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου. Αποτελεί συνέχεια της προκαταρκτικής ΕΔΕ που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ΔΙΔΕ Πειραιά τον τελευταίο μήνα. Σχεδόν ένας ολόκληρος σύλλογος διδασκόντων, αυτός του 1ου Γυμνασίου Κερατσινίου κλήθηκε σε κατάθεση κατά τη διαδικασία της προκαταρκτικής ΕΔΕ, που διήρκησε πάνω από ένα μήνα, γιατί προφανώς… κάπου έπρεπε να βγάλει!
  • Δύο μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά (Ζήσης Γκέρτσος, Παναγιώτης Χουντής) αντιμετωπίζουν πειθαρχικά την ίδια κατηγορία, επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση το 2020 για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου (όπου και τούς συνέλαβαν μαζί με άλλους 62, με πρόφαση τις απαγορεύσεις λόγω covid-19). Ενώ η υπόθεση έχει πάει στο δικαστήριο και η δίκη παίρνει εδώ και 3 χρόνια συνεχείς αναβολές, παρατείνοντας τη δικαστική ομηρία των συναδέλφων, τώρα, ως διά μαγείας, οι συνάδελφοι παραπέμπονται και πειθαρχικά. 3 χρόνια μετά!!!
  • Ένα μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά (Νεκτάριος Χατζηανδρέου) πέρα από …«ανάρμοστη συμπεριφορά» κατηγορείται και για «κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής» γιατί σε ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τους συναδέλφους του σχολείου του σχολίασε την εγκύκλιο του -πρώην- ΓΓ του Υπουργείου Κόπτση, μία μέρα μετά την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων κι ενώ η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ Πειραιά είχαν βγάλει σχετική ανακοίνωση-καταγγελία. Απαγορεύεται διά να ομιλείς!
  • Επίσης διεξάγεται και νέα προκαταρκτική ΕΔΕ, αυτή τη φορά για το ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας. Σημειώνουμε πως, πρόκειται για το σχολείο εκείνο, όπου, χάρη στην παρέμβαση-κινητοποίηση της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αποτράπηκε μετακίνηση 13 μαθητών στα Άνω Λιόσια.

Ασφαλώς και δεν πρόκειται για προσωπικές επιλογές του ΔΙΔΕ:

  • που η θητεία στιγματίζεται από μια σειρά διώξεων εκπαιδευτικών που τολμούν να εκφράσουν αντίθετη άποψη και να ασκούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα
  • που λειτουργεί και ως κομματάρχης παλαιά κοπής του κυβερνώντος κόμματος χρησιμοποιώντας  τη διοικητική του θέση για να ενισχύσει τον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας. 

Όλα αυτά αποτελούν υλοποίηση του δόγματος «νόμος και τάξη» που στοχεύει στην καταστολή και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης στο χτύπημα  των σωματείων βάζοντας στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία. Αποτελούν  μέρος της επιβολής της πολιτικής της κυβέρνησης, γιατί χωρίς την τρομοκρατία και την καταστολή δεν μπορούν να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική τους. Μια πολιτική (υποχρηματοδότηση, αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, εκατοντάδες κενά μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς, ομηρία νεοδιόριστων):

  • που εντείνει την επίθεση στο δημόσιο σχολείο με στόχο την πλήρη διάλυση του και εν τέλει τη λειτουργία του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που επιδιώκουν ΕΕ, ΟΟΣΑ και Κεφάλαιο
  • που διαμορφώνει ένα σχολείο έντασης των ταξικών φραγμών με αξιολόγηση – χειραγώγηση – κατηγοριοποίηση, με Τράπεζα θεμάτων – ΕΒΕ – εξετάσεις PISA κ.α
  • που θέλει τους εκπαιδευτικούς άβουλους και μοιραίους με τα σωματεία παραγκωνισμένα ή να ανέχονται και να σιωπούν!

Απέναντι στην αυταρχική πολιτική των διώξεων που επιδιώκει να βάλει στον γύψο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα ο ανυποχώρητος συλλογικός αγώνας, ο δρόμος των μαζικών κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος σε αντίθεση με την πολιτική του κατευνασμού της «διαβούλευσης» (ΠΑΜΕ – ΣΥΝΕΚ) και την πολιτική ανοιχτής στήριξης και συκοφάντησης όσων αγωνίζονται (ΔΑΚΕ) που εντείνει τον αυταρχισμό του ΔΔΕ και οδηγεί σε αδιέξοδο.

Οι διώξεις δεν αφορούν μόνο τον Πειραιά, ούτε μόνο τους/τις εκπαιδευτικούς! Τελικός τους στόχος είναι να κάμψουν κάθε προοπτική λαϊκής αντίστασης στην βαρβαρότητα που διαμορφώνουν!

Δεν μας τρομοκρατεί η επιχείρηση φίμωσης των σωματείων, της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης! Δεν θα μας κάνουν να σωπάσουμε! Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά!

Καταγγέλλουμε τις διώξεις! Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς που διώκονται! Κινητοποιούμαστε μαζικά απαιτώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία δίωξης!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς!

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη!

Όλες/οι στην πανεκπαιδευτική – παναττική κινητοποίηση στη ΔΙΔΕ Πειραιά την Παρασκευή 7/7 – 11 πμ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Διώξεις, εκφοβισμοί, τρομοκράτηση αγωνιστών

Με αποφασιστικές κινητοποιήσεις θα σπάσουν!

Κινητοποίηση Παρασκευή 7 Ιούλη, 11:00πμ, ΔΙΔΕ Πειραιά (Βενιζέλου 35, Πειραιάς)

 Πέντε μέρες μετά τις εκλογές και την τελευταία μέρα της λειτουργίας των σχολείων  ο ΔΔΕ Πειραιά, βασιζόμενος σε  νόμους που έχουν ψηφιστεί το προηγούμενο διάστημα παραπέμπει σε πειθαρχικό συμβούλιο 7 εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα:

●                   Τα τέσσερα μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά (Ακρίτας Καλούσης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Δημήτρης Μητρόπουλος, Γιώργος Καββαδίας -μέλος του ΔΣ  της ΕΛΜΕ και μια συναδέλφισσα μέλος της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ) διώκονται για την συμμετοχή τους σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις εξετάσεις Pisa που κατηγοριοποιούν ταξικά ακόμα περισσότερο μαθητές και σχολεία. Αποτελεί συνέχεια της διαδικασίας προανάκρισης που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ΔΙΔΕ τον τελευταίο μήνα

●                   Τα δύο μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά (Παναγιώτη Χουντή και Ζήση Γκέρτσο) διώκονται για συμμετοχή τους στην κινητοποίηση το 2020 για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου. Ο ΔΔΕ επεδίωξε στην δικαστική τους ομηρία να προσθέσει και πειθαρχικό παράπτωμα επειδή τόλμησαν  να διαδηλώσουν!

●                   Ένα μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά (Νεκτάριο Χατζηανδρέου) πέρα από...«ανάρμοστη συμπεριφορά» κατηγορείται και για «κακόβουλη άσκηση  κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής» γιατί σε ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τους συναδέλφους του σχολείου του σχολίασε την εγκύκλιο του -πρώην- ΓΓ του ΥΠΑΙΘ Κόπτση, μία μέρα μετά την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων!

Οι διώξεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε άλλες διώξεις εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα σχολεία όχι μόνο στην Ελλάδα (πχ. στα Χανιά), αλλά και στη Γερμανία, αξιοποιώντας μάλιστα τους νόμους που αφορούν το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων και που ψηφίστηκαν το 2012 επί μνημονίων με κατηγορίες για  "πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς ή της ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς".

Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη στόχευση των διώξεων: τρομοκράτηση, εκφοβισμός, ομηρία, φίμωση των αγωνιστικών φωνών των σωματείων που αντιστέκονται στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της κυβέρνησης της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του Κεφαλαίου. Το σύστημα γνωρίζει τη βιαιότητα της πολιτικής του, γι΄ αυτό θωρακίζεται αντιδραστικά σε όλα τα επίπεδα, πολιτικά, ιδεολογικά, θεσμικά. Μια καταστολή που ο ΔΙΔΕ Πειραιά έχει αναλάβει εργολαβικά το τελευταίο διάστημα και δίνει σαφές μήνυμα για την τακτική που θα ακολουθήσει την επερχόμενη χρονιά.

Εύλογα θα περίμενε κανείς ότι θα υπάρξει άμεση κινητοποίηση κινητοποίηση στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικής αναμέτρησης με την αυταρχική αυτή πολιτική. Αντίθετα, ΑΣΕ –ΠΑΜΕ και ΣΥΝΕΚ δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Ύστερα από πολλή πίεση πραγματοποιήθηκε μία κινητοποίηση στις 28/6/2023 ενώ η συγκεκριμένη υπόθεση τρέχει από τα μέσα Μάη. Ακόμη και την Παρασκευή 30/6/2023, μια ημέρα μετά την επίδοση των κλήσεων σε πειθαρχικό των συναδέλφων, οι δυνάμεις αυτές αρνήθηκαν να ορίσουν άμεση κινηματική απάντηση στη ΔΔΕ. Η  ΔΑΚΕ, από την άλλη, χωρίς να προκαλεί καμία έκπληξη,  αποτελώντας «το αυτί, το μάτι και το στόμα» της διοίκησης και της κυβέρνησης στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, βγάζει ανακοίνωση και μας "μαλώνει" γιατί κινητοποιούμαστε.

Με την τακτική αυτή και τις πολιτικές επιλογές των συγκεκριμένων παρατάξεων δε θωρακίζονται οι συναδέλφισσες/οι από διώξεις, δεν προστατεύεται η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Αυτό δεν είναι ταξικός συνδικαλισμός, ούτε καν αγωνιστικός, αλλά συνδικαλισμός που εκθέτει το σωματείο σε μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.

Καλούμε:

Τις παρατάξεις ΑΣΕ/ΠΑΜΕ και ΣΥΝΕΚ να σταματήσουν την απαράδεκτη και εξαιρετικά επικίνδυνη  κωλυσιεργία και να συμβάλλουν με τη στάση τους ώστε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά να καλέσει άμεσα  κινητοποίηση, συγκέντρωση στον Πειραιά  και να απαιτηθεί από τον ΔΙΔΕ  να σταματήσει κάθε δίωξη και προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Τα εκπαιδευτικά σωματεία,  άλλα εργατικά σωματεία δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα, πολιτικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες να συντονίσουν τη δράση τους και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στις/ους διωκόμενες/ους συνάδελφισσες/ους στην απόπειρα του ΔΙΔΕ Πειραιά να τρομοκρατήσει κάθε αγωνιστική φωνή, τους εκπαιδευτικούς που υπερασπίζονται τις συλλογικές αποφάσεις των σωματείων μας, κάθε φωνή που αντιστέκεται κι ορθώνει ανάστημα στην κοινωνική βαρβαρότητα που επιθυμούν να επιβάλουν.

Η κυβέρνηση και οι πολιτικοί της εντολοδόχοι στον διοικητικό μηχανισμό είναι γελασμένοι αν θεωρούν ότι τα εκλογικά αποτελέσματα τους αφήνουν το ελεύθερο να τσακίσουν τους κοινωνικούς αγώνες και αγωνιστ(ρι)ες με αυταρχισμό δεσποτισμό και καταστολή. Να είναι σίγουροι ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ομηρίας, εκβιασμών κι απειλών, φίμωσης, τρομοκράτησης κι εκφοβισμού, όχι μόνο δε μας πτοεί αλλά απεναντίας μας οργίζει και μας γεμίσει δύναμη για να οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό και στην κοινωνική βαρβαρότητα.

Καλούμε κάθε σωματείο σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα, τις ΕΛΜΕ, τους ΣΕΠΕ, την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ , ΑΔΕΔΥ, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες να καταγγείλουν και να καταδικάσουν τις διώξεις και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Να γίνει άμεσα νέα ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ συγκέντρωση στη ΔΔΕ Πειραιά μέσα στην εβδομάδα.

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search