• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Απογοήτευση από το κλείσιμο ελληνικού σχολείου με 100 μαθητές στο Μόναχο

July 16, 2023 1875

Η Ε.Λ.Μ.Ε Βαυαρίας καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας για το κλείσιμο ενός ακόμη ελληνικού Δημοτικού στη Βαυαρία, του 2ου Δημοτικού «Πυθαγόρας» στο Μόναχο, ενός σχολείου 100 μαθητών. Και καταλήγει: "τα κριτήρια ύπαρξης και διατήρησης ενός σχολείου δεν μπορεί να είναι ποτέ μόνο οικονομικά. Εμείς ως εκπαιδευτικοί, που εργαζόμαστε στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, θα θέλαμε από την Ελληνική Πολιτεία να έχει όραμα και μακρόπνοο σχέδιο για τα ελληνόπουλα του εξωτερικού."

Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από αυτή την εξέλιξη.

Αναλυτικά:

Ανακοίνωση της Ε.Λ.Μ.Ε. Βαυαρίας για το οριστικό κλείσιμο του 2ου Δημοτικού «Πυθαγόρας» στο Μόναχο

Αγαπητά μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. Βαυαρίας,

Η Ε.Λ.Μ.Ε Βαυαρίας καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας για το κλείσιμο ενός ακόμη ελληνικού Δημοτικού στη Βαυαρία, του 2ου Δημοτικού «Πυθαγόρας» στο Μόναχο, ενός σχολείου 100 μαθητών.

pythagoras

Εκφράζουμε τη λύπη και την αγανάκτησή μας για αυτή την απόφαση, καθώς δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος και οράματος για τη διατήρηση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό.

Ήμασταν κοντά στους γονείς των μαθητών του «Πυθαγόρα» και συμμετείχαμε στον δίκαιο αγώνα τους για τη συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου των παιδιών τους. Νιώθουμε και μεις μέσα μας τη θλίψη τους και τη ματαίωσή τους από τη εξέλιξη αυτή. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Βαυαρίας, που τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια επιχορηγούνται από την Βαυαρική Κυβέρνηση δε χωρά καμιά δικαιολογία για κλείσιμο σχολείων, θα έπρεπε να είναι το τελευταίο μέρος στον κόσμο που θα κλείσουν τα σχολεία του.

 
2o-dimotiko-sholeio-monahoy

Ασφαλώς, βέβαια, για μας ως εκπαιδευτικούς, τα κριτήρια ύπαρξης και διατήρησης ενός σχολείου δεν μπορεί να είναι ποτέ μόνο οικονομικά. Εμείς ως εκπαιδευτικοί, που εργαζόμαστε στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, θα θέλαμε από την Ελληνική Πολιτεία να έχει όραμα και μακρόπνοο σχέδιο για τα ελληνόπουλα του εξωτερικού.

Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από αυτή την εξέλιξη.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Βαυαρίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search