• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κάλεσμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων για τη δίκη των συλληφθέντων στα Σεπόλια

October 31, 2021 588

 

Συνεχίζεται η δίκη των διωκόμενων για τη συμμετοχή σε πορεία για το Πολυτεχνείο το 2020 που ξεκίνησε από το σταθμό Λαρίσης και κατέληξε στο σταθμό Σεπολίων.

Του Ορέστη Καττή, της Λυδίας Καττή, του Νικόλα Καβακλή, φοιτητών μελών της νΚΑ, του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Μάκη Λιβάνη μέλους της Πρωτοβουλίας για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στους κατηγορούμενους «έχουν φορτωθεί από την αστυνομία» επί πλέον της συμμετοχής στη διαδήλωση ως παραβίαση των μέτρων covid και «μια σειρά χαλκευμένες κατηγορίες» αναφέρει η «Επιτροπή Αλληλεγγύης σε διωκόμενες-ους για ελευθερία σε κινηποιήσεις» και καλεί σε συγκέντρωση τη Δευτέρα (01/11) στις 09.00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Την πρώτη μέρα έναρξης της νίκης (13/10) η κατάθεση του αστυνομικού «ήταν γεμάτη ψέματα και με αντιφάσεις από τη γραπτή αρχική του κατάθεση. Οι ισχυρισμοί του είναι σε πλήρη αντίθεση με τους αυτόπτες μάρτυρες και το οπτικό και ηχητικό υλικό που έχει έρθει στη δημοσιότητα» αναφέρει η Επιτροπή ενόψει της επανέναρξης της δίκης την 1η του Νοέμβρη.

Οι χαλκευμένες κατηγορίες της αστυνομίας και της εισαγγελικής παραπομπής καταρρίπτονται από το οπτικό και ηχητικό υλικό και το πλήθος των αυτόπτων μαρτύρων. Γείτονες, φίλους, δικηγόρους, γιατρούς, φοιτητές, συνδικαλιστές, συμβούλους που έχουν δηλώσει τη συμπαράστασή τους στους κατηγορούμενους και τη διαθεσιμότητά τους να καταθέσουν. 

Αποδεικνύεται ότι με κυβερνητική εντολή εκδηλώθηκε η βάρβαρη βία από την αστυνομία που εκδηλώθηκε με κυνηγητό με μηχανές, επίθεση, προπηλακισμούς, ξύλο, βρισιές και σεξιστική λεκτική επίθεση ακόμα και μέσα στο αστυνομικό τμήμα, βιαιοπραγίες και αυταρχισμός που οδήγησαν και στο νοσοκομείο με ισχαιμικό τον πατέρα των δύο άλλων κατηγορούμενων φοιτητών. Στόχος η τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται κόντρα στους σχεδιασμούς του συστήματος, η επιβολή απαγόρευσης κινητοποιήσεων, της πολιτικής και κινηματικής δράσης όσων αντιστέκονται.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search