• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Σε θέσεις μάχης! - Να μην περάσουν τα σχέδια για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ

July 17, 2023 183

Σε θέσεις μάχης!

Να μην περάσουν τα σχέδια για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ

            Με την αλαζονεία που διακατέχει όλες τις κυβερνήσεις μετά τις εκλογές η «νέα» ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην ψήφιση της θέσπισης για την διενέργεια γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για προσλήψεις και διορισμούς εκπαιδευτικών! Αυτό που όλο και «περιτριγύριζαν» τα τελευταία χρόνια τώρα έρχονται να το κάνουν μετεκλογική δέσμευση και πράξη!

                Μόνο οργή πρέπει να προκαλεί η νέα αυτή πρόκληση για τον κλάδο. Κάνουν ξεκάθαρο ότι δεν τους φτάνει τίποτα για να κρίνουν έναν εργαζόμενο επαρκή.

·         Στην αρχή ζητούσαν με το πτυχίο την λεγόμενη «παιδαγωγική επάρκεια».

·         Στην συνέχεια -καλοπληρωμένα- μεταπτυχιακά και διδακτορικά.

·         Έπειτα επιμορφώσεις-συμμορφώσεις!

·         Και φυσικά παράλληλα απαιτούσαν από τους  αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να ναι σε ετοιμότητα για το πότε και σε ποια άκρη της Ελλάδας θα τους πάρει να δουλέψουν. Και να κάνουν υπομονή –ίσως να λένε και ευχαριστώ- περιμένοντας τις υποσχέσεις των διορισμών

                Τώρα θα τους ζητήσει να «αποδείξουν την αξία τους» καθίζοντάς τους στα θρανία των γραπτών διαγωνισμών! Στα οποία κατά πως φαίνεται θα αποκλείονται (ανεξάρτητα άλλης μοριοδότησης) όλοι αυτοί που «δεν θα πιάσουν τη βάση». Το δικαίωμα στη δουλειά στον… Καιάδα.

                Βέβαια τα σχέδια για τον γραπτό διαγωνισμό έρχονται σαν ώριμο φρούτο. Αποτελούν την φυσική συνέχεια του προσοντολογίου Γαβρόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) που διέλυσε τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχίων, εισήγαγε το ατέλειωτο μάζεμα προσόντων και τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους αναπληρωτές! Κολλάει «γάντι» με την διαρκή ομηρεία των νεοδιόριστων που δεν μονιμοποιούνται αν δεν κάνουν δήλωση μετανοίας υπέρ της αξιολόγησης! Όπως και με το όλο κλίμα αξιολόγησης που επιδιώκεται να εφαρμοστεί και να παγιωθεί στα σχολεία! Προκλητικές είναι επίσης οι δηλώσεις που έχουν επισημάνει για τον γραπτό διαγωνισμό ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν να φοβούνται από τον γραπτό διαγωνισμό... αφού τα ξέρουνε»!

                Με το καλημέρα ετοιμάζουν τη νέα επίθεση! Μην έχουμε καμία αυταπάτη, δεν θα υπάρχουν ευνοημένοι από την καθιέρωση ενός ενδεχόμενου γραπτού διαγωνισμού. Θα αποτελέσει ακόμα ένα φίλτρο ελέγχου της ροής των αναπληρωτών, αφού δεν έχουν καμία επιδίωξη μαζικών μόνιμων διορισμών. Θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη εργασιακή ανασφάλεια στους 50.000 περίπου αναπληρωτές που θα καλούνται να αποδείξουν την επάρκειά τους εξεταζόμενοι. Θα επιδιώξει να φέρει την «κουλτούρα» της αξιολόγησης, δηλαδή του χτυπήματος στην μόνιμη και σταθερή δουλειά αλλά και του εκπαιδευτικού με σκυφτό το κεφάλι ακόμα περισσότερο στην καρδιά του κλάδου.

                ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Δεν υπάρχει ατομική λύση και επιλογή απέναντι στην επίθεση που διεξάγεται! Αν δεν την σταματήσουμε εμείς με τους αγώνες μας δεν θα σταματήσει από μόνη της. Για αυτό χρειαζόμαστε τα σωματεία μας, τις γενικές μας συνελεύσεις. Για να μπορέσουμε να στήσουμε έναν αγώνα που θα ανατρέψει τα σχέδια τους αυτά. ΔΕΝ είναι ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΙ. Το δείχνει η αγωνία τους να προχωράνε σε διώξεις εκπαιδευτικών και να χτυπάνε την συνδικαλιστική και πολιτική δράση.

Το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι ζήτημα πρώτης γραμμής για τους εργαζόμενους. Ως τέτοιο θα το υπερασπιστούμε!

Όχι σε γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ/ Κάτω το προσοντολόγιο

Μαζικοί Μόνιμοι Διορισμοί

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών

Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας

 
   

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search