• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

20 Δημοτικά σχολεία στην Κέρκυρα υποβαθμίζονται - Δείτε ποια είναι αυτά

August 12, 2023 850

 

Σε αυτή την περίοδο συζητούνται και αποφασίζονται οι μεταβολές (υποβαθμίσεις, συγχωνεύσεις, καταργήσεις) των σχολικών μονάδων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αυτές τις μέρες ανακοινώθηκε η κατάργηση 200 σχολείων σε όλη την Ελλάδα!

Υποβαθμίσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις έχουν αποφασιστεί  και στην Κέρκυρα. Συγκεκριμένα 20 Δημοτικά σχολεία υποβαθμίζονται έναντι 10 για τα οποία έχει αποφασιστεί "λειτουργική προαγωγή" (Δείτε παρακάτω την απόφαση της Διευθύντριας της Διεύθυνσης ΠΕ Κέρκυρας

Σοβαρές επιπτώσεις από τον υποβιβασμό!

Σοβαρές επιπτώσεις από τον υποβιβασμό για κάθε σχολική μονάδα και περιοχή. Επιπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη μόρφωση των παιδιών, αφού υποβιβασμός σημαίνει λιγότεροι εκπαιδευτικοί – περισσότερα παιδιά ανά τμήμα. Άρα περισσότερα εμπόδια στη μάθηση των παιδιών. Όλοι –εκτός από τους εκάστοτε κυβερνώντες - συμφωνούν ότι ένας από τους κρισιμότερους εκπαιδευτικούς παράγοντες για τη μόρφωση των παιδιών είναι η αναλογία εκπαιδευτικών – μαθητών.

Ο υποβιβασμός κατά κανόνα οδηγεί αργά ή γρήγορα και στο κλείσιμο των σχολικών μονάδων. Εκατοντάδες σχολικές μονάδες βάζουν λουκέτο κάθε χρόνο! Αυτή είναι η πραγματικότητα!

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων

Το δημογραφικό και συγκεκριμένα η μείωση του μαθητικού πληθυσμού είναι μια πραγματικότητα, αλλά και "βολικό άλλοθι"  για την υποβάθμιση και την κατάργηση σχολικών μονάδων. Διαχρονικά οι κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται το δημόσιο σχολείο με τη λογική του κόστους και των περικοπών των δαπανών. «Εξοικονομούν» προσωπικό από τις υποβαθμίσεις – καταργήσεις και οικονομικούς πόρους Αν ήθελε η κυβέρνηση να στηρίξει τη δημόσια εκπαίδευση μπορούσε να προχωρήσει στη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και να υλοποιήσει τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας βελτιώνοντας την εικόνα των δημόσιων σχολείων και τις συνθήκες μόρφωσης των παιδιών.

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών στο πλαίσιο της «Έκθεσης Πισσαρίδη» (η οποία ως γνωστόν προτείνει μαζικές συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων) αφετέρου στο πλαίσιο των ανάλογων κατευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας με σκοπό την παραπέρα συμπίεση των δημόσιων δαπανών για την εκπαίδευση.  Στην ατζέντα της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται η αντιμετώπιση των μεγάλων εκπαιδευτικών κενών. Να επισημάνουμε ότι την τρέχουσα σχολική χρονι;a οι προσλήψεις των αναπληρωτών ξεπέρασαν τις 48.000.

Η «Έκθεση» Πισσαρίδη που υλοποιείται βήμα βήμα προωθεί συγχωνεύσεις σχολείων, αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών και νέες διαδικασίες κατανομής της κρατικής χρηματοδότησης στις σχολικές μονάδες, ώστε να συνδεθούν με την επίτευξη εκπαιδευτικών στόχων τα 13.000 σχολεία, οι περίπου 1,4 εκατ. μαθητές και οι περίπου 180 χιλιάδες μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Τι να κάνουμε – Κανένα σχολείο  να μην υποβιβαστεί – Κανένα σχολείο να μην κλείσει!

Κάθε τοπική κοινωνία και συνολικά η εκπαιδευτική κοινότητα και οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντισταθούν στον υποβιβασμό, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις καταργήσεις σχολείων σε κάθε μέτρο που πλήττει τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Να διεκδικήσουν όλα εκείνα τα αιτήματα που ενισχύουν τη δημόσια εκπαίδευση.

 

 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Σύλλογος Γονέων και κηδεμονων Νηπ/γειου & Δημοτικού Σχολείου Αργυράδων
Ανακοίνωση:
Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά ερχόμαστε αντιμέτωποι με το θέμα υποβάθμισης του σχολείου μας από 6θεσιο σε 5θεσιο.
Θα πρέπει γι άλλη μια χρονιά να παραπονέθουμε ως γονείς, για να έχουν τα παιδιά μας το αυτονόητο ΜΌΡΦΩΣΗ.
Ως Σύλλογος και ως γονείς θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση.
Ελπίζουμε οι Αρμόδιοι φορείς του Δήμου Νότιας Κέρκυρας να πράξουν τα δέοντα.
Το μέλλον του τόπου είναι τα παιδιά....
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search