• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Μακελειό στο Νταγκεστάν : Τουλάχιστον 16 οι νεκροί (VIDEO)

June 24, 2024 484

Αιματηρές επιθέσεις σε μια συναγωγή, δύο ορθόδοξες εκκλησίες και ένα φυλάκιο της αστυνομίας εξαπέλυσαν ένοπλοι σε δύο πόλεις του Νταγκεστάν της Ρωσίας την Κυριακή (23/6).

Σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό, νεκροί είναι ένας 66χρονος ιερέας και τουλάχιστον 15 αστυνομικοί, όπως ανακοίνωσε ο Σεργκέι Μέλικοφ, ηγέτης της συγκεκριμένης ρωσικής δημοκρατίας στον Βόρειο Καύκασο.

Έξι από τους δράστες είναι νεκροί και η αστυνομία αναζητά κι άλλους. Οι δράστες δεν έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά το Νταγκεστάν είχε γίνει και στο παρελθόν στόχος ισλαμιστικών επιθέσεων. Είναι ένα από τα φτωχότερα μέρη της Ρωσίας όπου κυρίως διαμένουν μουσουλμάνοι.

Οι συντονισμένες επιθέσεις ενόπλων στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, τη Μαχατσκαλά, και στην πόλη Ντερμπέντ (νοτιότερα), σημειώθηκαν τρεις μήνες μετά το μακελειό με τους 145 νεκρούς σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, για το οποίο την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στο Νταγκεστάν.

 

 

 
 

Πλάνα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους με σκούρα ρούχα να πυροβολούν εναντίον περιπολικών, πριν φτάσει στο σημείο μια συνοδεία οχημάτων της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης.

Στο Ντέρμπεντ ένοπλοι επιτέθηκαν σε συναγωγή και σε εκκλησίες, τα οποία στη συνέχεια πυρπόλησαν. Το κτίριο της συναγωγής, που ήταν άδειο την ώρα της επίθεσης, ήταν μάλιστα στη λίστα με τα μνημεία που προστατεύονται από την Unesco.

Παράλληλα, σημειώθηκε επίθεση κατά οχήματος της αστυνομίας στο χωριό Σεργκοκάλ.

 

Σύλληψη ενός υπόπτου

Η αστυνομία συνέλαβε τον 63χρονο Μαγκομέντ Ομάροφ, επικεφαλής της συνοικίας Σεργκοκαλίνσκι κοντά στη Μαχατσκαλά, μετά από αναφορές ότι δύο από τους γιους του ήταν μεταξύ εκείνων που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις της Κυριακής. Δημοσιεύματα ρωσικών μέσων ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο 63χρονος θεωρείται ύποπτος για την οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης.

Από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου έχουν κηρυχτεί ημέρες πένθους στο Νταγκεστάν, είπε ο Μελίκοφ, με τις σημαίες να έχουν κατέβει στη μέση και όλες τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις να ακυρώνονται.

«Αυτή είναι μια ημέρα τραγωδίας για το Νταγκεστάν και ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο Σεργκέι Μελίκοφ, κυβερνήτης της περιοχής του Νταγκεστάν, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε νωρίς τη Δευτέρα στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Κατανοούμε ποιος βρίσκεται πίσω από την οργάνωση των τρομοκρατικών επιθέσεων και ποιος ήταν ο στόχος τους», σημείωσε ο Μέλικοφ, χωρίς όμως να διευκρινίσει περαιτέρω.

Η επιτροπή ερευνών της Ρωσίας χαρακτήρισε τον πυροβολισμό ως «τρομοκρατική επίθεση» και έχει ξεκινήσει έρευνα.

Από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου έχουν κηρυχτεί ημέρες πένθους στο Νταγκεστάν, είπε ο Μελίκοφ, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστια και όλες οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις να έχουν ακυρωθεί.

Με στοιχέια από topontiki.gr &  skai.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search