• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Πανελλαδική σύσκεψη Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών

August 30, 2023 107

Σάββατο 2 Σεπτέμβρη, 10 πμ, (πρώην) Δημαρχείο Υμηττού, Κωνσταντινουπόλεως 1, Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά μέσα σε ένα σκοτεινό πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από την βαθιά κρίση του συστήματος της εκμετάλλευσης σε όλον τον κόσμο και στη χώρα μας, αλλά και από την συνακόλουθη παρόξυνση της επίθεσης του συστήματος αυτού στο σύνολο των λαϊκών δικαιωμάτων: Στο δικαίωμα να ζούμε ειρηνικά, στο δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά, στο μισθό και την ασφάλιση, στο δικαίωμα της νεολαίας στις σπουδές, στο δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση. 

Το προχώρημα της αξιολόγησης, ταυτόχρονα με μια σειρά άλλα αντικεπαιδευτικά μέτρα (αυτονομία, «ελεύθερη» επιλογή σχολείου, εμπέδωση της  ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων κλπ), αλλά και η βιομηχανία συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων, συμπληρώνουν το παζλ.

Η επίθεση δημιουργεί ένα όλο και πιο αντιδραστικό σκηνικό, ένα σκηνικό που συμπληρώνεται από τη γραμμή υποταγής των συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Αυτό το σκοτεινό περιβάλλον σπάει από εστίες αγώνα, που έχουν εκδηλωθεί στην κοινωνία και στην εκπαίδευση – και θα εκδηλωθούν ακόμα πιο δυνατές το επόμενο διάστημα.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών προχωράμε σε σύσκεψη από την αρχή της χρονιάς, ακριβώς για να προετοιμαστούμε καλύτερα για τους αγώνες που είναι δυνατοί, που είναι αναγκαίοι. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν συναγωνίστριες και συναγωνιστές εκπαιδευτικοί από διάφορα σημεία της χώρας.

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε, αλλά και να συμμετέχετε ενεργά με τους προβληματισμούς και τις παρατηρήσεις σας στη σύσκεψη. Για να συμβάλουμε όλες και όλοι να διευρυνθούν οι φωτεινές ρωγμές του συλλογικού αγώνα στο σκοτάδι της επίθεσης του συστήματος.

Σημ: Η σύσκεψη θα ξεκινήσει με ένα μικρό αφιέρωμα (πολύ μικρότερο από αυτό που της αξίζει) στη συντρόφισσα Αφροδίτη Κοτσυφάκη, την οποία χάσαμε πρόσφατα – τόσο πρόωρα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search