• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων Π.Ε. & Ε.Λ.Μ.Ε.

January 15, 2024 704

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε. ΚΑΙ Ε.Λ.Μ.Ε.,

ΤΡΙΤΗ 16/1 ΣΤΙΣ 6:30 Μ.Μ.

 Πολύμορφος αγώνας διαρκείας για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

Προεπισκόπηση εικόνας

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Αριστοτέλης, Πειραιά «Η πρόοδος» και οι ΕΛΜΕ :Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ- ΖΕΦΥΡΙΟΥ- ΦΥΛΗΣ , μπροστά:

· Στην συντριπτική επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ. στον δημόσιο δωρεάν και καθολικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης με το νομοσχέδιο Πιερρακάκη, –τομή στα πλαίσια της αντιδραστικής εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης- που με απροκάλυπτο κυνισμό παραβιάζει το άρθρο 16 του συντάγματος και στοχεύει στην ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ και την πλήρη εμπορευματοποίηση- επιχειρηματικοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου.

· Στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει το λαϊκό εισόδημα και τις «αυξήσεις» -κοροϊδία που έδωσε η κυβέρνηση με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, που δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές μειώσεις των μισθών (που φτάνουν το 40%) και εξανεμίζονται μπροστά στην αλματώδη άνοδο του πληθωρισμού και την ακρίβεια

· Στη συνέχιση, ένταση και επέκταση του υπάρχοντος αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου στην εκπαίδευση, αναδεικνύοντας τον ενιαίο τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί τη μετάλλαξη του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου (Αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, διαγωνισμός PISA, κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου) με την προώθηση μιας σειράς αντιεκπαιδευτικών νομοσχεδίων το αμέσως επόμενο διάστημα (νομοσχέδιο που δίνει βορρά στους ιδιώτες την δημόσια τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση, νέος διαγωνισμός ΑΣΕΠ, «ελεύθερη» επιλογή σχολείων από τους γονείς, εθνικό απολυτήριο συνδεδεμένο με τη σκληρή εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων)

· Στις κυβερνητικές εξαγγελίες για ένταση και επιτάχυνση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων με νέες απορυθμίσεις που θα προστεθούν στην ιδιωτικοποίηση -εμπορευματοποίηση μιας σειράς κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών (τρένα, ρεύμα, λιμάνια, αεροδρόμια, υγεία).

· Στο χτύπημα συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, την επιβολή ενός αυταρχικού πλαισίου και προσπάθεια τρομοκράτησης, μέσω των πειθαρχικών διώξεων, των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που απαξιώνει και διαλύει και τη δημόσια εκπαίδευση.

 

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τα δεδομένα , να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας, συνεχίζοντας και να κλιμακώνοντας τον αγώνα μας για να εμποδίσουμε, να ανατρέψουμε την αντιδραστική- αντιεκπαιδευτική πολιτική τους, για να προωθήσουμε τις διεκδικήσεις μας ,αλλά και να συμβάλουμε στην οικοδόμηση ενός πλατιού μέτωπο αντίστασης και ανατροπής των κυρίαρχων πολιτικών.

 

Καλούμε σε πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων Π.Ε. και Ε.Λ.Μ.Ε., την Τρίτη 16/1 στις 6:30μ.μ.

Link: https://us02web.zoom.us/j/86001018499?pwd=bStraGJteVlCOHBWT01UQytTQWxNdz09

Meeting ID: 860 0101 8499 Passcode: 078681

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search