• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ξεπερνάει κάθε λογική η οδηγία του ΥΠΑΙΘΑ για «τηλεκπαίδευση»

September 27, 2023 2291

Ξεπερνάει κάθε λογική η οδηγία του ΥΠΑΙΘΑ για «τηλεκπαίδευση» στις δοκιμαζόμενες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας

Με οδηγία της τελευταίας στιγμής, που ξεπερνά κάθε φαντασία, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να πραγματοποιήσουν τηλεκπαίδευση τις επόμενες 3 ημέρες στη Θεσσαλία λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας!!!

Η επικοινωνιακή διαχείριση της κατάσταση στα σχολεία της Θεσσαλίας από την πλευρά του Υπουργείου, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Απορούμε πώς θα πραγματοποιηθεί τέτοιου είδους διαδικασία σε σχολεία που δεν έχουν ακόμα ανοίξει, σε μαθητές που δεν ξέρουν τους εκπαιδευτικούς τους, που δε γνωρίζονται καν μεταξύ τους!!

Την ίδια ώρα που η πολιτική προστασία θα καλεί με τα μηνύματα 112 για εκκένωση των περιοχών, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα είναι με το laptop στο χέρι για να κάνουν μάθημα και να παίρνουν απουσίες. Ντροπή! Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αυτό τον εξευτελισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο Υπουργός Παιδείας που εμφανίζεται υπέρμαχος των ψηφιακών μέσων και των τεχνολογικών εφαρμογών είναι βαθιά εκτεθειμένος για την παρωδία που επιχειρεί να στήσει και ονομάζει «τηλεκπαίδευση».

Τα σχολεία στη Θεσσαλία παραμένουν κλειστά, οι κάτοικοι μετράνε τις πληγές τους, έργα αποκατάστασης των ζημιών και προετοιμασίας για τους επόμενους μήνες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση το μόνο μέτρο που εξαγγέλλει για τα σχολεία είναι η τηλεκπαίδευση προσπαθώντας να παρουσιάσει μια πλαστή εικόνα ενός προετοιμασμένου κρατικού μηχανισμού. Το πόσο προετοιμασμένος είναι ο κρατικός μηχανισμός το έχουμε ζήσει δεκάδες φορές με τραγικά αποτελέσματα. Η ζωή, η υγεία η μόρφωση των μαθητών μας θυσιάζονται καθημερινά στο βωμό του κέρδους των λίγων.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον. Προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής και στη συνέχεια όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των ζημιών και την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας προς όφελος των μαθητών μας.

Καλούμε το Υπουργείο έστω και την τελευταία στιγμή να πάρει πίσω την απαράδεκτη οδηγία για την «τηλεκπαίδευση».

Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συναδέλφων και των μαθητών.

Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση, και από το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, κανένας συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να υλοποιήσει «τηλεκπαίδευση». Αυτό είναι σαφές και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το παραβλέψει, να απειλήσει και να τρομοκρατήσει εκπαιδευτικούς.

Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία της Θεσσαλίας να ενημερώσουν τους συναδέλφους και την ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, να πάρουν θέση, να ενημερώσουν όλους τους εκπαιδευτικούς ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση να υλοποιήσουν αυτές τις παράλογες οδηγίες του ΥΠΑΙΘΑ.

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search