• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για τη συνάντηση της ΕΛΜΕ με τον ΔΙΔΕ Πειραιά

October 04, 2023 921

 

Πραγματοποιήθηκε στις 3/10 συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με το Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, σύμφωνα με δελτίο τύπου της ΕΛΜΕ και συνεχίζει: « Στην συνάντηση ο ΔΙΔΕ Πειραιά ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Δ.Σ. ότι οι πειθαρχικές διώξεις των συναδέλφων Γιώργου Καββαδία και Νεκτάριου Χατζηανδρέου, που αφορούν την διατύπωση της γνώμης τους σχετικά με την κυβερνητική πολιτική, δεν θα προχωρήσουν (πρόκειται για 3 υποθέσεις).

          Αντίθετα, η παραπομπή-δίωξη 4 εκπαιδευτικών σχετικά με την κινητοποίηση που αφορά το διαγωνισμό της PISA, είναι σε εξέλιξη.

          Τέλος, σχετικά με την παραπομπή των συναδέλφων Χουντή Παναγιώτη και Γκέρτσου Ζήση, ο ΔΙΔΕ Πειραιά υποστήριξε ότι έγινε “κατά καθήκον”, λόγω της ποινικής διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη (για την άδικη και τρομοκρατική σύλληψη των συναδέλφων μας σε διαδήλωση την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, την περίοδο του COVID-19) και μετά την σχετική ενημέρωση της ΔΙΔΕ Πειραιά από την Εισαγγελία (με βάση τις διατάξεις του αντιδραστικού Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα για αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας).»

Ωστόσο οι εκπρόσωποι της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ δε συμμετείχαν και σε σχετική δήλωσή τους μεταξύ άλλων τονίζουν: «Έχουμε τοποθετηθεί ως παράταξη ότι τόσο οι δηλώσεις της Υφυπουργού, όσο και οι υποσχέσεις του ΔΔΕ Πειραιά για «πάγωμα» 3 από τις 11 διώξεις στον Πειραιά (ενώ υποτίθεται έχουν παγώσει άλλες 2 αλλά υπάρχουν!) δεν αποτελούν παρά έναν ελιγμό για να εκτονωθεί το κλίμα και να απομαζικοποιηθεί η προοπτική των επόμενων κινητοποιήσεων. Την ίδια στιγμή που ο ίδιος δηλώνει ότι θα πάει τις υπόλοιπες «μέχρι τέλους». Εμείς δηλώνουμε ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω αν δεν παρθούν πίσω όλες οι διώξεις!»

Επίσης οι διωκόμενοι εκπαιδευτικοί Γιώργος Καββαδίας και Νεκτάριος Χατζηανδρέου  επισημαίνουν μεταξύ άλλων: «1. Αταλάντευτα αγωνιζόμαστε συλλογικά για να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις των συναδέλφων μας και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την πολιτική και συνδικαλιστική δράση!

  1. Απορρίπτουμε οποιαδήποτε «διαβάθμιση» ή «επιλογή» διώξεων και οποιαδήποτε προσπάθεια διαπραγμάτευσης σε αυτή την κατεύθυνση.
  2. Δε μας κάνουν χάρη όσοι αναφέρονται στο «πάγωμα» των διώξεών μας. Δε μας αφορά η «επιλογή» διώξεων ή επιλεκτική ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.  Γιατί εξακολουθούν να  υπάρχουν συνάδελφοί μας που διώκονται για τους ίδιους λόγους. Γιατί παραμένουν οι αιτίες που έχουν διαμορφώσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στα σχολεία  συρρικνώνοντας τις όποιες παιδαγωγικές ελευθερίες και υπονομεύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία.
  3. Άλλωστε οι διώκτες μας είναι αυτοί που παραβιάζουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και ελευθερίες και οφείλουν να απολογηθούν.»

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ                       

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 3/10/2023 ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

          Πραγματοποιήθηκε στις 3/10 συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με το Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας (με πρωτοβουλία του ΔΙΔΕ Πειραιά) με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ στις 28/9.

          Στην συνάντηση ο ΔΙΔΕ Πειραιά ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Δ.Σ. ότι οι πειθαρχικές διώξεις των συναδέλφων Γιώργου Καββαδία και Νεκτάριου Χατζηανδρέου, που αφορούν την διατύπωση της γνώμης τους σχετικά με την κυβερνητική πολιτική, δεν θα προχωρήσουν (πρόκειται για 3 υποθέσεις).

          Αντίθετα, η παραπομπή-δίωξη 4 εκπαιδευτικών σχετικά με την κινητοποίηση που αφορά το διαγωνισμό της PISA, είναι σε εξέλιξη.

          Τέλος, σχετικά με την παραπομπή των συναδέλφων Χουντή Παναγιώτη και Γκέρτσου Ζήση, ο ΔΙΔΕ Πειραιά υποστήριξε ότι έγινε “κατά καθήκον”, λόγω της ποινικής διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη (για την άδικη και τρομοκρατική σύλληψη των συναδέλφων μας σε διαδήλωση την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, την περίοδο του COVID-19) και μετά την σχετική ενημέρωση της ΔΙΔΕ Πειραιά από την Εισαγγελία (με βάση τις διατάξεις του αντιδραστικού Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα για αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας).

          Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά εκτιμά η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα του αγώνα που δίνει όλο αυτό το διάστημα η ΕΛΜΕ και οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες του Πειραιά για να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις! Για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής έκφρασης και δράσης!

          Υπενθυμίζουμε ότι θετική δέσμευση έχει αποσπάσει η ΕΛΜΕ και για την παραπομπή των δύο συναδέλφων μας (πρώην πια) Διευθυντών, που πήραν μέρος την προηγούμενη σχολική χρονιά στην Απεργία-Αποχή που κήρυξε η ΕΛΜΕ ενάντια στο θεσμό των Μεντόρων-Συντονιστών.

          Δεν επαναπαυόμαστε! Συνεχίζουμε-Κλιμακώνουμε τον Αγώνα για να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις, αλλά και να διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που αποσπάσαμε! Δεν κάνουμε πίσω!

          Στα πλαίσια αυτά, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στην τελευταία του συνεδρίαση στις 29/9 αποφάσισε να προχωρήσει σε σύσκεψη με ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στις διώξεις (θα υπάρξει νέα ενημέρωση).

Δήλωση εκλεγμένων στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά με την ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσης των διώξεων η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ επιλέξαμε να ανοίξουμε το ζήτημα στους συναδέλφους και τους καλέσαμε να κινητοποιηθούν μαζικά και επίμονα για να παρθούν όλες πίσω. Τις συνδέσαμε με τις υπόλοιπες διώξεις σε όλη την χώρα όπως και στο συνολικό κλίμα φίμωσης, τρομοκρατίας και αυταρχισμού που επιχειρείται να επιβληθεί πάνω σε όλο τον λαό.

Έχουμε τοποθετηθεί ως παράταξη ότι τόσο οι δηλώσεις της Υφυπουργού, όσο και οι υποσχέσεις του ΔΔΕ Πειραιά για «πάγωμα» 3 από τις 11 διώξεις στον Πειραιά (ενώ υποτίθεται έχουν παγώσει άλλες 2 αλλά υπάρχουν!) δεν αποτελούν παρά έναν ελιγμό για να εκτονωθεί το κλίμα και να απομαζικοποιηθεί η προοπτική των επόμενων κινητοποιήσεων. Την ίδια στιγμή που ο ίδιος δηλώνει ότι θα πάει τις υπόλοιπες «μέχρι τέλους». Εμείς δηλώνουμε ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω αν δεν παρθούν πίσω όλες οι διώξεις!

 Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ να κάνει συνάντηση με τον ΔΔΕ για να τους ανακοινώσει το πάγωμα των διώξεων, σε συνδυασμό με την άρνησή της σε συγκεκριμένες προτάσεις για κινητοποιήσεις που κάναμε (παναττική στις 12/10 με συγκέντρωση στη ΔΔΕ Πειραιά και πανελλαδική στις 24/10), δείχνει ότι συμβάλλουν στο κλίμα εκτόνωσης. Για αυτό δεν συμμετέχουμε στη συνάντηση μαζί του.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ - ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Τα εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά με την ΕΑΑ

Καββαδίας Γιώργος

Χαρτζουλάκης-Θάνος Δημήτρης

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης και της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης

Δήλωση των Γιώργου Κ. Καββαδία – Νεκτάριου Χατζηανδρέου

Με βάση το δελτίο τύπου της ΕΛΜΕ Πειραιά για τη συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας Δ. Μιχαηλίδου και τις δηλώσεις ότι οι διώξεις του διευθυντή της ΔΔΕ «είναι τελείως αχρείαστες», αλλά και την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ για συνάντηση με τον ΔΙΔΕ Πειραιά για τις διώξεις, οφείλουμε σε ό, τι μας αφορά να δηλώσουμε:

  1. Αταλάντευτα αγωνιζόμαστε συλλογικά για να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις των συναδέλφων μας και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την πολιτική και συνδικαλιστική δράση!
  2. Απορρίπτουμε οποιαδήποτε «διαβάθμιση» ή «επιλογή» διώξεων και οποιαδήποτε προσπάθεια διαπραγμάτευσης σε αυτή την κατεύθυνση.
  3. Δε μας κάνουν χάρη όσοι αναφέρονται στο «πάγωμα» των διώξεών μας. Δε μας αφορά η «επιλογή» διώξεων ή επιλεκτική ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.  Γιατί εξακολουθούν να  υπάρχουν συνάδελφοί μας που διώκονται για τους ίδιους λόγους. Γιατί παραμένουν οι αιτίες που έχουν διαμορφώσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στα σχολεία  συρρικνώνοντας τις όποιες παιδαγωγικές ελευθερίες και υπονομεύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία.
  4. Άλλωστε οι διώκτες μας είναι αυτοί που παραβιάζουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και ελευθερίες και οφείλουν να απολογηθούν. Για αυτό και οι όποιοι ελιγμοί τους με το «πάγωμα» των διώξεών μας για να ξεφύγουν από τη δύσκολη θέση και να προστατεύσουν το προσωπικό τους συμφέρον, μας αφήνει παγερά αδιάφορους.
  5. Για αυτό δεν είναι δυνατόν να συνδιαλεγόμαστε με όσους εξακολουθούν προκλητικά και απειλητικά την ώρα που «παγώνουν» τις διώξεις μας να δηλώνουν ότι επιμένουν και θα «φτάσουν μέχρι τέλος» τις διώξεις για τις εξετάσεις PISA στο 1ο Γυμνάσιο (Σκευωρία με βάση την οποία διώκονται οι συνάδελφοι: Γ. Καββαδίας, Α. Καλούσης, Δ. Μητρόπουλος, Α. Σακιώτη) και τις απροκάλυπτες πολιτικές διώξεις των συναδέλφων Ζ. Γκέρτσου και Π. Χουντή.
  6. Δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι - το δηλώνουμε εκ των προτέρων – και να πειθαρχήσουμε σε εντολές που μας μετατρέπουν από παιδαγωγούς σε «παιδονόμους» ή γρανάζια απεργοσπαστικού μηχανισμού, για να σπάσουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών μας, αλλά και σε κάθε απόφαση και ενέργεια περιορισμού των ελευθεριών και των δικαιωμάτων μας!

Όσοι επιμένουν ότι θα «πάνε τις διώξεις μέχρι τέλος», να ξέρουν ότι δε μας φοβίζουν, αλλά μας δυναμώνουν για να συνεχίσουμε τον δικό μας αγώνα μέχρι τέλος. Δηλώνουμε παραφράζοντας τον ποιητή ότι «δεν βολευόμαστε με λιγότερο ουρανό» Ή, όπως ακριβώς, λέει ένας άλλος ποιητής: «Ας μην το κρύβουμε. Διψάμε για ουρανό»

Γιώργος Κ. Καββαδίας – φιλόλογος στο 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και της ΣΕ του περιοδικού «Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης»

Νεκτάριος Χατζηανδρέου –φιλόλογος στο 1ο ΓΕΛ Πειραιά (αποσπασμένος κατά το 2023 – 24 στο Ζάννειο ΕΠΑΛ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search