• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Να σταματήσει τώρα η δίωξη από τη ΔΙΔΕ Πειραιά του αγωνιστή συναδέλφου Γ. Καββαδία

March 16, 2024 973

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ N. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Γ. ΚΑΒΒΑΔΙΑ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου καταδικάζει τη δίωξη από τη ΔΙΔΕ Πειραιά -για πολλοστή φορά- του συναδέλφου Γ. Καββαδία, ο οποίος καλείται «να δώσει έγ-γραφες διευκρινίσεις»(!) για την αρθρογραφία του σε site σχετικά με την αναγκαιότητα της συλλογικής αντίστασης στο αντιλαϊκό μέτρο της Αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα.

Με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», η ΔΙΔΕ Πειραιά καλεί, ουσιαστικά, τον συνάδελφο συνδικαλιστή... να απολογηθεί(!) για την άσκηση του αναφαίρετου δικαιώματός του να εκφράζει ελεύθερα και να δημοσιοποιεί τις απόψεις του για την οργάνωση της μαζικής δρά-σης των εκπαιδευτικών, αλλά και να ασκεί συνδικαλιστική κριτική.

Ειδικότερα, για μια ακόμα φορά ο αγωνιστής εκπαιδευτικός Γιώργος Καββαδίας βρέθηκε στο στόχαστρο του διοικητικού μηχανισμού της εκπαίδευσης. Αυτή τη φορά «ζητούνται διευκρινίσεις» για απόσπασμα άρθρου με τίτλο: «Βιαστική διευθύντρια στέλεχος της ΔΑΚΕ μπήκε στην τάξη για αξιολόγηση!». Είναι φανερό ότι χρησιμοποιούν τον διοικητικό μηχανισμό της εκπαίδευσης ως κομματικό εργαλείο τιμωρίας όσων αντιστέκονται στην εκπαιδευτική πολι-τική της κυβέρνησης και ασκούν κριτική σε (και «συνδικαλιστικά») στελέχη της, ακόμα και όταν δεν αναφέρονται ονόματα.

Η δίωξη του Γιώργου Καββαδία έχει σαφή πολιτική στόχευση. Πρόκειται για μια συνεχή επίθεση αυταρχισμού στο πρόσωπο ενός παλιού και καταξιωμένου αγωνιστή, με στόχο να απλωθεί το μήνυμα της φίμωσης σε μια περίοδο που οι εκπαιδευτικοί αναμετρώνται με τις πιο ολέ-θριες κυβερνητικές πολιτικές που σχεδιάστηκαν ποτέ για το δημόσιο σχολείο.

Η κλιμάκωση της έντασης της καταστολής και του αυταρχισμού ενάντια στην πολιτική και συνδικαλιστική δράση και μάλιστα σε διαφορετικές περιοχές στην Ελλάδα, σε διαφορετικές ΔΙΔΕ και ΔΙΠΕ αποτελεί συνέχεια των αλλεπάλληλων προσφυγών του ΥΠΑΙΘΑ στα δικαστή-ρια, προκειμένου να ποινικοποιήσει, να βγάλει παράνομες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αποφάσιζαν οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία.

Είναι προφανές ότι επιχειρείται η ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης και της άσκη-σης κριτικής, η επιβολή της απαγόρευσης της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.

Οι διώξεις είναι η συνέχεια των αντιδραστικών – απεργοκτόνων νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής και έχουν στόχο να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας, στη διοργάνωση συγκέντρωσης, στην πραγματοποίηση κινητοποίησης.

Το ζήτημα της πειθαρχικής δίωξης του συναδέλφου Γ. Καββαδία, αλλά και κάθε αγωνιστή είναι υπόθεση όλου του συνδικαλιστικού κινήματος. Γιατί διώκεται η ελεύθερη έκφραση και οι αγώνες των εργαζομένων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· Να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε πειθαρχική δίωξη.

· Καμία Ποινικοποίηση της Ελεύθερης Έκφρασης!

· Να σταματήσει η βιομηχανία διώξεων της ΔΔΕ Πειραιά και κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης!

· Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! Δεν θα περάσει η επιχείρηση φίμωσης και καταστο-λής. Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές!

· ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search