• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μαζική κινητοποίηση και κύμα συμπαράστασης στις τέσσερις καθηγήτριες που διώκονται γιατί απήργησαν

October 08, 2023 982

 

Μαζική ήταν η κινητοποίηση εκπαιδευτικών και πολιτών που οργανώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου με αφορμή την καταγγελία που έκανε μαθητής Λυκείου της πόλης σε βάρος τεσσάρων καθηγητριών επειδή έκαναν απεργία ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο! Υπενθυμίζεται ότι για χθες το απόγευμα είχαν κληθεί οι 4 καθηγήτριες προκειμένου να... παράσχουν εξηγήσεις ενώπιον των Αρχών.

Ο μαθητής έκανε την καταγγελία του στην Εισαγγελία Ρεθύμνου, η οποία τη διαβίβασε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου για να ζητήσει εξηγήσεις από τις εκπαιδευτικούς. Όλο αυτό έφερε ένα κύμα αντιδράσεων στον εκπαιδευτικό κλάδο και συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, που οργάνωσαν κινητοποίηση μπροστά από το Α.Τ. Ρεθύμνου την ώρα οι τέσσερις εκπαιδευτικοί ήταν μέσα και κατέθεταν την άποψη τους.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου Χρήστος Σουρουλής περιέγραψε τα όσα γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί,  καταδικάζοντας το γεγονός, λέγοντας πως «οι συναδέλφισσες  άσκησαν το συνταγματικό τους δικαίωμα για την απεργία». Και τόνισε ακόμα: «Είπαμε  ότι είναι απαράδεκτη αυτή κατάσταση, η αστυνομία από την πλευρά της είπε πως δέχθηκε εισαγγελική παραγγελία κι ήταν υποχρεωμένη να δράσει έτσι. Υπάρχουν ερωτηματικά για τη στάση της εισαγγελίας να προωθήσει μια νομικά έωλη και ηθικά απαράδεκτη απόφαση. Αυτό που αντιληφθήκαμε είναι ότι μετά από όλη αυτή την κινητοποίηση ήθελαν οι αρχές να περάσει αθόρυβα. Μας πληροφόρησαν ότι δεν χρειαζόταν καν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, να έρθουν οι συναδέλφισσες να απολογηθούν. Δεν ήρθαν όμως οι συνάδελφοι να απολογηθούν σήμερα, ήρθαμε εμείς, με όλο αυτόν τον κόσμο, τα σωματεία, να ζητήσουμε εξηγήσεις και βέβαια μέσω του δικηγόρου μας κάναμε αίτηση να μας δοθεί γραπτή αναφορά με το ιστορικό της υπόθεσης».

Φορείς και συλλογικότητες έκαναν δηλώσεις για το θέμα, στηρίζοντας το δικαίωμα στην απεργία για όλους τους εργαζόμενους.

 ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου

«Μαθητής Λυκείου του Ρεθύμνου προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και κατήγγειλε, με την κατηγορία ότι του στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση,  τις τέσσερις καθηγήτριές του για τη συμμετοχή τους στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 21/9/2023. Στη συνέχεια η Εισαγγελία διαβίβασε την καταγγελία στο Α.Τ. Ρεθύμνου, το οποίο τις καλεί για εξηγήσεις.

Ως ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση πως η απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζομένων δεν θα περάσει!

Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο και θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις».

 

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

«Το δικαίωμα στην γνώση, στην υγεία, στα κοινωνικά αγαθά κατακτήθηκε με επίμονους, δυναμικούς και συχνά αιματηρούς απεργιακούς αγώνες.

Καταγγέλλουμε σε κάθε δημοκρατικό πολίτη την κλήση από την αστυνομία για εξηγήσεις καθηγητριών που συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία της 21-09.

Δεν θα επιτρέψουμε την κοινωνική οπισθοδρόμηση στις εποχές του σκοταδισμού και της απολυταρχίας».

Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και στο αναφαίρετο δικαίωμά τους στην ΑΠΕΡΓΙΑ, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την πρωτοφανή και απαράδεκτη ενέργεια της καταγγελίας που έγινε εναντίον τεσσάρων εκπαιδευτικών, επειδή «τόλμησαν» να απεργήσουν στις 21/09/2023, ημέρα νομίμως προκηρυγμένης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου, ενώνει τη φωνή του με τους εκπαιδευτικούς του Ρεθύμνου και δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να στερήσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία».

 rethymno

 

 

«Ο εν λόγω μηνυτής-μαθητής κατηγορεί τις καθηγήτριες - που τον διδάσκουν καθημερινά στο σχολείο, όχι μόνο με τη γνωστική τους υποδομή, αλλά και με την ηθική και συλλογική στάση τους, την πίστη στα ιδανικά της παιδείας και της δημοκρατίας - ότι με την απεργία τους του “στερούν το δικαίωμα στη γνώση”(!).

Πρόκειται πράγματι για ένα επικίνδυνο δείγμα γραφής στον χώρο του σχολείου, που παραπέμπει στις πιο σκοτεινές περιόδους της πολιτικής ιστορίας του τόπου μας και αναδεικνύει περίτρανα την ανάγκη της προάσπισης των αναφαίρετων συνδικαλιστικών, πολιτικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

Τονίζουμε ότι η εν λόγω μήνυση εναντίον των απεργών συναδελφισσών αντανακλά το πνεύμα αλλά και το γράμμα των αντισυνδικαλιστικών νόμων Βορίδη-Χατζηδάκη. Καθρεπτίζει τον συνολικότερο πυρήνα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, που έχει στόχο τον εκφασισμό της κοινωνίας, τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και την καταστολή του συνδικαλιστικού και συνολικότερα λαϊκού κινήματος», αναφέρει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, που στέκεται στο πλευρό των 4 καθηγητριών.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search