• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ηλεκτρονικές εκλογές ή η παράδοση των σωματείων στο κράτος

December 04, 2023 405

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Β ΕΛΤΕΕ-Θ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,

H “ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΕΛΤΕΕ” ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΠΕΚ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Ε ΕΛΜΕ 20/12

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Β ΕΛΤΕΕ-Θ καλεί σε εκλογές που θα γίνουν ηλεκτρονικά και δια ζώσης “μετά από επιθυμία πολλών συναδέλφων” και για τη διευκόλυνσή τους, όπως λέγεται. Η διοίκηση της ΕΛΤΕΕ, χωρίς να υπολογίζει ότι εγείρονται ζητήματα διαβλητότητας και διασφάλισης της μυστικότητας της ψηφοφορίας, υλοποιεί  την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει το νόμο Χατζηδάκη στα σωματεία, ηλεκτρονικές εκλογές, ηλεκτρονικά μητρώα μελών  και καταγραφή-φακέλωμα των διαδικασιών των σωματείων, με σκοπό την μετατροπή τους σε γραφειοκρατικές σφραγίδες. Χαρακτηριστικά είναι όσα συνέβησαν στις εκλογές του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής όπου ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ - ΠΕΚ σε πλήρη εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη στήσανε ηλεκτρονικές εκλογές, αλλά και δεν επέτρεπαν να ψηφίσουν συνάδελφοι που προσέρχονταν να ψηφίσουν γιατί δεν το είχαν δηλώσει από πριν.

Το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ (από όπου η ΟΛΤΕΕ έχει αποκλειστεί και δεν μπορεί να συμμετέχει ως διασπαστικό σωματείο) αποφάσισε να μην εφαρμόσει κανένα σωματείο ηλεκτρονικές εκλογές και το ν. Χατζηδάκη, το ίδιο ανακοίνωσε και η ΟΛΜΕ.

Η ΕΛΤΕΕ, για να συμπαρασύρει  να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί στις εκλογές της, στρέφεται κατά των κομμάτων με μια ισοπεδωτική λογική ότι όλα είναι ίδια. Και φυσικά ο μανδύας του δήθεν ακομμάτιστου και του ανεξάρτητου που προπαγανδίζουν προεκλογικά είναι απάτη και ξεχνιέται στις εκλογές της ΕΔΟΘ όπου οι αντιπρόσωποι της ΕΛΤΕΕ ψηφίζουν κυβερνητικές παρατάξεις. Ποια ενότητα υπερασπίζονται όταν κάνουν προσκλητήρια διάσπασης και καλούν συναδέλφους των ΕΠΑΛ και  ειδικότητες από Γυμνάσια και Λύκεια να διαχωριστούν από τον κλάδο και να εγκαταλείψουν τις ΕΛΜΕ; Σημειώνουμε ότι ΕΛΤΕΕ  υπάρχουν σε ελάχιστους νομούς και κυρίως εμφανίζονται δια της ΟΛΤΕΕ.

Επειδή τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών είναι κοινά και είναι αποτέλεσμα της ίδιας αντιλαϊκής  – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, για όλους τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  χρειάζεται η ενίσχυση του ενιαίου αγώνα όλων των εκπαιδευτικών. Η δύναμη του οργανωμένου κλάδου αποδείχθηκε στον μεγάλο αγώνα της διαθεσιμότητας, όταν χιλιάδες εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων έδωσαν τη μάχη για να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός μέσα από τα σωματεία τους, τις ΕΛΜΕ.

  Η Ε΄ ΕΛΜΕ στον μεγάλο αγώνα του κλάδου ενάντια στο καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης πρωτοστάτησε για να πάρουν πίσω τις απολύσεις και να επιστρέψουν οι συνάδελφοι πίσω στα σχολεία τους. Το δρόμο του αγώνα βαδίζει και ενάντια στην αξιολόγηση που κατηγοριοποιεί σχολεία και εκπαιδευτικούς, όταν η ΕΛΤΕΕ ταυτίστηκε με το υπουργείο ,χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα για τη δημιουργία φόβου και σύγχυσης. 

Είναι απαράδεκτο την ώρα που οι νεοδιόριστοι μαζί με την ΕΛΜΕ δίνουν τη μάχη στα σχολεία να αποτρέψουν την είσοδο των “συμβούλων” επιθεωρητών, να εμφανίζεται στα σχολεία η ΟΛΤΕΕ και η ΕΛΤΕΕ να υπονομεύσουν αυτό τον αγώνα! Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η ΟΛΤΕΕ στέκεται απέναντι στις μεγάλες μάχες του κλάδου ενάντια στην αξιολόγηση. Η κριτική της, εξάλλου, σε αυτή αφορά σε επιμέρους πλευρές και όχι στο σύνολό της (π.χ “προχειρότητα”, “μη αμειβόμενη” χωρίς προηγούμενη επιμόρφωση”, “αποσπασματική” κ.λ.π).  

Τα ψέματα, οι εκβιασμοί και η υπονόμευση δε θα γίνουν ανεκτά. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε αυτούς που θέλουν να παίξουν το παιχνίδι του Υπουργείου να υπονομεύσουν τον αγώνα μας.

Καλούμε τους συναδέλφους των ΕΠΑΛ  να στείλουν  ισχυρό μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέψουν τα σωματεία μας σε τηλεσωματεία, να αποδοκιμάσουν τις επιλογές της ηγεσίας της ΕΛΤΕΕ. Να συμμετέχουν  στις εκλογές των ΕΛΜΕ, στον κοινό αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

 

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

ΜΑΖΙΚΉ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Ε ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20/12

ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/12 ΣΤΙΣ 2μμ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

 

                                                                             Για το Δ.Σ

 

          

      Ο Πρόεδρος                                   Η Γραμματέας

          Χρήστος Ζαγανίδης                             Σοφία Στεφανίδου

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search