• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ένα έπος! Η ηρωική αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού στις ναζιστικές θηριωδίες του σιωνισμού και του δυτικού ιμπεριαλισμού

December 23, 2023 750

Η Δύση και το Ισραήλ μπροστά σε μια πολιτική ήττα

Παρά την ανηλεή γκεμπελική προπαγάνδα που έχουν εξαπολύσει τα επιτελεία της Δύσης για την υπεράσπιση της γενοκτονίας που διαπράττει το φασιστικό κράτος του Ισραήλ, όλα δείχνουν ότι σε πολιτικό επίπεδο ο σιωνισμός και οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι αντιμέτωποι με την ήττα. Σίγουρα, σε ό,τι αφορά την κοινή γνώμη των λαών ακόμη και αυτών της Δύσης, που -αν και είναι αντιμέτωποι με έναν βομβαρδισμό τερατωδών ψεμάτων και φαιδρών «επιχειρημάτων»- αντιστέκονται στην βρόμικη προπαγάνδα, μιλούν για τις μεγάλες αλήθειες της κατοχής και της γενοκτονίας και -κυρίως- διαδηλώνουν σταθερά την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό και την αντίστασή του.

Και αυτό σίγουρα διαμορφώνει τις εξελίξεις στο στρατόπεδο της «Δύσης», το οποίο όσο προχωρούν οι μέρες παρουσιάζει ρωγμές και πολιτικούς τριγμούς. Είναι χαρακτηριστικές οι μετακινήσεις που γίνονται στη ρητορική των κυβερνήσεων της Ευρώπης, οι οποίες εκφράζονται και στα πλαίσια των ψηφοφοριών στον ΟΗΕ. Χώρες που στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση είχαν ψηφίσει κατά της «κατάπαυσης του πυρός» ή απείχαν από την ψηφοφορία, όπως και η Ελλάδα, στις 12/12 αναγκάστηκαν να υπερψηφίσουν την ίδια πρόταση, η οποία απέσπασε τη συντριπτική πλειοψηφία. Οι κυβερνητικοί λακέδες της ΝΔ συνειδητοποιούν ότι, παρά την καταθλιπτική προπαγάνδα των εγχώριων ΜΜΕ που λειτουργούν ως εκπρόσωποι τύπου του ισραηλινού στρατού, ο ελληνικός λαός απορρίπτει την ξενόδουλη και φιλοπόλεμη πολιτική στήριξης της σιωνιστικής κατοχής και των εγκλημάτων της. Αναγνωρίζει το δίκαιο και το δικαίωμα των Παλαιστίνιων να αγωνίζονται για την ελευθερία τους και διαδηλώνει για αυτό.

Ενδεικτικά είναι τα όσα συμβαίνουν ακόμη και στον -κατά τα άλλα φθηνό- θεσμό της Eurovision. Οι διοργανωτές, οι οποίοι δεν είχαν κανέναν δισταγμό να αποκλείσουν τη Ρωσία όταν έπεσε η πρώτη βόμβα στην Ουκρανία, με ευκολία δύο μήνες μετά τον ανηλεή βομβαρδισμό και τα εγκλήματα του σιωνισμού στη Γάζα… δεν είχαν τον παραμικρό δισταγμό να συμπεριλάβουν το Ισραήλ. Και είναι ήδη σε εξέλιξη ένα κύμα κριτικής (για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά) και την υποκρισία των διοργανωτών τέτοιο, που οδηγεί σε πρώτες δηλώσεις των συμμετεχόντων για μποϊκοτάζ και αποχωρήσεις (Ισλανδία). Και όσο και αν ο θεσμός αυτός αφορά ένα ευτελές πολιτιστικό προϊόν, η δημοφιλία του δίνει διάσταση διεθνούς πολιτικού ζητήματος σε αυτά τα γεγονότα. Όλα αυτά δείχνουν το αδιέξοδο στο οποίοι οδηγούνται οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις στη Δύση, η οποία από την αρχή βρέθηκε στο πλευρό των σιωνιστικών σχεδίων για μια νέα φάση στο παλιό σχέδιο εθνοκάθαρσης του Παλαιστινιακού λαού.

Αιτία όλων αυτών των μετατοπίσεων και μεταβολών δεν είναι βέβαια οι «ανθρωπιστικές ανησυχίες» των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους. Τέτοιες δεν υπήρξαν και δεν θα υπάρξουν ποτέ. Πίσω από όλες αυτές τις ανατροπές, βασική αιτία και κινητήρια δύναμη είναι η αντοχή της Παλαιστινιακής αντίστασης.

Οι διεθνείς συσχετισμοί, ο ΟΗΕ και οι «ενστάσεις» των ΗΠΑ

Στην τελευταία απόφαση του ΟΗΕ διακρίνεται η ακόμα μεγαλύτερη απομόνωση του Ισραήλ και των ΗΠΑ, που -εκτός από την Αυστρία, την Παραγουάη και την Τσεχία- στις 10 χώρες (από τις 183) που καταψήφισαν μαζί τους την κατάπαυση πυρός, βρήκαν τους γνωστούς συμμάχους τους, δηλαδή τη Γουατεμάλα, τη Λιβερία, τη Μικρονησία, τη Ναουρού και την Παπούα Ν.Γ. Στο μεγάλο κάδρο του αδυσώπητων ανταγωνισμών ανάμεσα στο μπλοκ των ΗΠΑ από την μια και της Κίνας και Ρωσίας από την άλλη, στον ΟΗΕ φάνηκε ότι για μια ακόμη φορά οι ΗΠΑ έχασαν έδαφος. Στη δοσμένη φάση, η επιχείρηση γενοκτονίας στη Γάζα μάλλον οδηγεί σε απώλειες συμμαχιών στον αραβικό κόσμο και νέες δοκιμασίες για τη συμμαχία στη γηραιά ήπειρο.

Σε αυτές τις συνθήκες δημιουργούνται πιέσεις για την κυβέρνηση Μπάιντεν τόσο από το εξωτερικό, όσο όμως και από το εσωτερικό ενόψει και των επερχόμενων εκλογών. Αυτό επιβάλλει και μια διαφοροποίηση στη ρητορική των ΗΠΑ απέναντι στο Ισραήλ τις τελευταίες μέρες. Διαφοροποίηση, την οποία η αμερικάνικη προπαγάνδα αλλά και τα ντόπια ΜΜΕ παρουσιάζουν ως διαφωνία των ΗΠΑ για τις σιωνιστικές επιχειρήσεις στη Γάζα, λόγω «ανθρωπιστικών ευαισθησιών». Ερμηνεύοντας τις λέξεις του Μπάιντεν επιχειρούν να τον παρουσιάσουν ως τον ανθρωπιστή πλανητάρχη που μαλώνει και επιτίθεται στον Νετανιάχου. Μέχρι στιγμής όμως και από την τοποθέτηση των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, αλλά κυρίως από τη διαρκή έγκριση και χορήγηση οπλικών συστημάτων στο Ισραήλ για να συνεχίζει το «έργο» του, το οποίο περιφρουρούν με τον στόλο τους στην περιοχή, αποδεικνύεται τι πραγματικά με πράξεις επιδιώκουν οι ΗΠΑ.

Ακόμα πιο ακραίες οι ναζιστικές πρακτικές και τα εγκλήματα του σιωνισμού

Όσο η Παλαιστινιακή αντίσταση οδηγεί σε αδιέξοδο τη σιωνιστική πολιτική τής γενοκτονίας και της εκκένωσης της Γάζας, τόσο το Ισραήλ επιδίδεται σε ακόμα πιο αποτρόπαια εγκλήματα και τόσο οδηγείται στην πολιτική ήττα και απομόνωση. Και αυτά βέβαια συμβαίνουν και μετά την τελευταία απόφαση του ΟΗΕ, για την οποία το Ισραήλ προκλητικά δήλωσε ότι θα συνεχίσει την επιχείρηση γενοκτονίας «ακόμη και χωρίς διεθνή στήριξη».

Τις τελευταίες ώρες, πληθώρα δημοσιευμάτων -ακόμα και στα δυτικά ΜΜΕ- κάνουν λόγο για νέα ανείπωτα εγκλήματα σε βάρος των αμάχων και εκτοπισμένων της Γάζας. Να σημειωθεί εδώ ότι, σύμφωνα με τους δυτικούς οργανισμούς, το 1/5 των κτηρίων στη λωρίδα έχει καταστραφεί, ενώ το 85% των 2,3 εκ. Παλαιστινίων της Γάζας έχουν εκτοπιστεί κυρίως προς το νότιο τμήμα της και τη Ράφα. Ο σιωνιστικός στρατός βομβαρδίζει ασταμάτητα και αδιακρίτως κάθε κτήριο, καταυλισμό και σημείο συγκέντρωσης αυτών των ανθρώπων.

Το Ισραήλ επιτίθεται με τανκς και στρατό σε σχολεία και νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ και ανατινάζει κάθε υποδομή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για στέγη και καταφύγιο των εκτοπισμένων. Προφανής και (εξ αρχής) δηλωμένος στόχος η εκκένωση της Γάζας από τους Παλαιστίνιους και ο εποικισμός της, με στόχο την εξάλειψη κάθε πιθανότητας ύπαρξης Παλαιστινιακού κράτους.

Το τελευταίο διάστημα οι ισραηλινοί στρατιώτες εισβάλλουν σε καταυλισμούς στη Γάζα (αλλά και στη Δυτική Όχθη), συλλαμβάνουν ομήρους και δολοφονούν γυναικόπαιδα με στόχο πάντα να τους εκδιώξουν από κάθε σημείο της Γάζας. Οι φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει και σε δυτικά μέσα, δείχνουν γυμνούς Παλαιστίνιους άνδρες με κουκούλες και μαντήλια στα μάτια να υφίστανται κάθε είδους βία και εξευτελισμό, θυμίζοντας τα αίσχη των αμερικανών στις φυλακές του Αμπού Γκράιμπ στο Ιράκ. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι 100 από αυτούς τους άμαχους που συνέλαβαν στη βόρεια Γάζα, από σχολείο του ΟΗΕ, τους εκτέλεσαν (έναν, έναν) μπροστά σε έναν λάκκο-ομαδικό τάφο. Οι ειρωνικές απαντήσεις των ισραηλινών αξιωματούχων στο διεθνή τύπο για αυτές τις φωτογραφίες, τις συλλήψεις και τις κτηνώδεις πρακτικές είναι -το λιγότερο- προκλητικές.

Στις 12/12, μετά από μέρες πολιορκίας με βομβαρδισμούς, ελεύθερους σκοπευτές και τανκς, οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν. Συγκέντρωσαν όλους τους άντρες άνω των 15 ετών στο προαύλιο (ανάμεσά τους και 70 υγειονομικούς) και όσοι ασθενείς, γιατροί ή πρόσφυγες είχαν καταφύγει σε αυτό έγιναν για μια ακόμη φορά αποδέκτες απάνθρωπης συμπεριφοράς. Σε αυτές τις συνθήκες, όσοι επιχειρούσαν να κινηθούν προς την έξοδο δολοφονούνταν από ελεύθερους σκοπευτές. Ξανά οι απαντήσεις των ισραηλινών αξιωματούχων ήταν εξοργιστικές, αφού δικαιολόγησαν τους βομβαρδισμούς και την πολύνεκρη επίθεση στο νοσοκομείο ως επιχείρηση αφοπλισμού του… ενός φρουρού ασφαλείας του νοσοκομείου.

Ο κατάλογος των ναζιστικών εγκλημάτων του Ισραήλ καθημερινά πληθαίνει. Το λαβωμένο σιωνιστικό τέρας, αιφνιδιασμένο από τις αστείρευτες δυνάμεις, την αυταπάρνηση και τον ηρωισμό του Παλαιστινιακού λαού, επιδίδεται σε αναρίθμητες αποτρόπαιες πράξεις. Την ίδια στιγμή γίνεται φανερό στο εσωτερικό του ότι -αυτοί που είχαν μάθει να δολοφονούν ένα λαό χωρίς κόστος- τώρα αναμετρούνται με όλο και περισσότερες απώλειες στρατιωτών, ενώ κάθε μέρα που περνάει η επιστροφή των ομήρων απομακρύνεται. Χάνοντας έτσι ερείσματα όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της ισραηλινής κοινωνίας και -αναπόφευκτα και- πολιτικών δυνάμεών της.

Τελευταία πράξη του σιωνιστικού στρατού η επιχείρηση κατάκλυσης των τούνελ με θαλασσινό νερό. Και αυτό, με δεδομένο ότι στα τούνελ της Γάζας έχουν βρει καταφύγιο και χιλιάδες άμαχοι. Ταυτόχρονα, καταστρέφοντας δίκτυα και υποδομές, απαγορεύοντας την είσοδο σε είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα και φάρμακα, επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες ασφυξίας, να κάνουν τη διαβίωση αφόρητη ακόμη και για ένα λαό που έμαθε να αντέχει και να κοιμάται με τους βομβαρδισμούς.

Πάνω στα ερείπια της Γάζας, στήνουν άσβεστο φάρο των λαών
οι μαχητές της Παλαιστινιακής αντίστασης!

Την ίδια στιγμή που οι σιωνιστές του Ισραήλ γράφουν νέες σελίδες στην ιστορία των ναζιστικών εγκλημάτων, ο Παλαιστινιακός λαός γράφει με το αίμα του το νέο μεγάλο έπος της παγκόσμιας ιστορίας των λαϊκών αγώνων.

Απέναντι στον πιο σύγχρονο στρατό του κόσμου, ο οποίος διαθέτει την αμέριστη στήριξη και τις εφεδρείες των ΗΠΑ αλλά και δυνάμεων της Ευρώπης, οι Παλαιστίνιοι αντιπαραθέτουν μια ηρωική και ακατάβλητη αντίσταση.

Απέναντι σε πάνοπλους και προστατευμένους με την πιο σύγχρονη τεχνολογία στρατιώτες, στέκουν μαχητές με σανδάλια και παντόφλες. Τους υποτιμούν, τους περιγελούν και συχνά τους νικούν. Και αυτό είναι βέβαιο, ότι αρχίζει και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο ισραηλινό σιδηρόφρακτο, φασιστικό κράτος. Του οποίου το κύρος και η μαχητική ικανότητα αμφισβητείται όσο ποτέ άλλοτε.

Είναι πλέον πολλά και καθημερινά αυξάνουν τα βίντεο από τις επιτυχίες της Παλαιστινιακής αντίστασης. Όπου οι μαχητές της, με υποτυπώδη οπλισμό χτυπούν τανκς και επιτίθενται σε στρατόπεδα και ισραηλινούς στρατιώτες. Σε κάθε περίπτωση ένα είναι βέβαιο από τις εξελίξεις. Ότι το Ισραήλ όχι απλά δεν μπορεί να πετύχει τους στρατιωτικούς στόχους που το ίδιο έθεσε, αλλά φαίνεται να εγκλωβίζεται στρατιωτικά στη Γάζα σε έναν πόλεμο φθοράς και για το ίδιο.

Αυτό όμως που συνιστά πραγματικό πρόβλημα για τους σιωνιστές και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι το μήνυμα που εκπέμπουν οι ελεύθεροι πολιορκημένοι της Γάζας. Η αποφασιστικότητά τους και η πίστη τους στη νίκη του δίκαιου αγώνα τους. Ένας λαός, που μετά από κάθε βομβαρδισμό σηκώνεται όρθιος, οργίζεται για τους νεκρούς του, ατσαλώνεται και ορκίζεται στον αγώνα του, βγαίνει ακόμα πιο θαρραλέος και έτοιμος για τη μάχη.

Ένας λαός που όσο πιο άγρια και απάνθρωπα τον χτυπούν οι διώκτες του, όσο και αν προσπαθούν να μετατρέψουν τη Γάζα σε ένα σύγχρονο Άουσβιτς, τόσο πεισμώνει, γαντζώνεται με τα νύχια του στη Γη του και συνεχίζει τον αγώνα του.

Το έγραψε ένας γιατρός σε νοσοκομειακό γάντι τις πρώτες μέρες της πολιορκίας του νοσοκομείου All Sifa. «Δεν μπορείς να νικήσεις ένα έθνος που γνωρίζει το θάνατο». Οι τυφλωμένοι μιλιταριστές δεν μπορούσαν να το διαβάσουν.

Μπορούν όμως οι λαοί του κόσμου. Που βλέπουν το φάρο που χτίζουν οι Παλαιστίνιοι μαχητές στα ερείπια της Γάζας. Το φάρο που δεν μπορεί παρά να γίνει οδηγός των μεγάλων λαϊκών αγώνων που απαιτούν οι καιροί.

Όταν ένας λαός υψώνει το δίλημμα «Ελευθερία ή θάνατος», τότε ακριβώς είναι η στιγμή που δίνει και την αναγκαία ιστορική απάντηση. Ελευθερία! Οι Παλαιστίνιοι είναι ελεύθεροι! Και για αυτό είναι ήδη νικητές!

Οι παγκόσμιοι τύραννοι, έστω και αργά, αρχίζουν να το καταλαβαίνουν. Τα υπερόπλα τους αποδεικνύονται λίγα απέναντι σε έναν λαό που δεν φοβάται το θάνατο. Και απέναντι σε αυτή την αλήθεια καταρρέουν όλοι οι τύραννοι της παγκόσμιας ιστορίας. Όσο βαρύ αν είναι το τίμημα για τους λαούς, το τέλος είναι πάντα το ίδιο. Και αναπόδραστο.

Και εμείς συνεχίζουμε

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Μέχρι τη νίκη!

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search