• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Να χαράξουμε τον δρόμο για την οικοδόμηση πραγματικών νικηφόρων ΑΓΩΝΩΝ!

December 10, 2023 832

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Δεκέμβρης 2023

Προεπισκόπηση εικόνας

 Απέναντι στη βαρβαρότητα που επιχειρείται να επιβληθεί Να χαράξουμε τον δρόμο για την οικοδόμηση πραγματικών νικηφόρων ΑΓΩΝΩΝ!

Παρατεταμένος πολύμορφος αγώνας διαρκείας για ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - Κεφαλαίου

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψουμε τη βαρβαρότητα που επιχειρείται να επιβληθεί. Βαδίζουμε μπροστά σε έναν χειμώνα όπου η φτωχοποίηση θέτει επί τάπητος σοβαρά ζητήματα επιβίωσης. Η μόνη απάντηση που δίνεται από το σύστημα είναι ότι οι εργαζόμενοι (και οι συνταξιούχοι) μπορούν να βγάλουν περισσότερα προκειμένου να επιβιώσουν δουλεύοντας (απλά!) παραπάνω. Ενώ σκορπίζουν τη φτώχεια, παγιώνοντας μισθούς πείνας και ψηφίζοντας νόμους που καταργούν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα (8ωρο, 5ημερο, σύνταξη), οχυρώνονται απέναντι στις αναμενόμενες αντιστάσεις. Χτυπούν την απεργία, τις διαδηλώσεις, την πολιτική δράση, τη δυνατότητα οργάνωσης σε σωματεία. Γιατί γνωρίζουν καλά ότι αποτελούν τα κύρια όπλα στα χέρια των εργαζομένων για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση.

Tην ίδια στιγμή που υπόσχονται εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, όλα τα κόμματα του συστήματος συμφωνούν στις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις προς τους ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ-ΕΕ). Στην εμπλοκή στον άδικο πόλεμο στην Ουκρανία, στη γενικότερη αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας), στη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση. Σε αυτή τη γραμμή κινούνται και στο ζήτημα της Παλαιστίνης. Υιοθετούν την προπαγάνδα για δικαίωμα του Ισραήλ σε «αυτοάμυνα», καταγγέλλουν τον Παλαιστινιακό λαό σαν «τρομοκράτη» και στο εσωτερικό επιχειρούν να επιβάλουν «σιγή νεκροταφείου» απέναντι σε οποιονδήποτε καταγγέλλει το σιωνιστικό κράτος και υπερασπίζεται τον Παλαιστινιακό λαό. Οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας που εγκάλεσε τους εκπαιδευτικούς για αντισημιτισμό είναι ενδεικτικές!

Μέσα στα μέτωπα της επίθεσης που έχει ανοίξει το σύστημα, η εκπαίδευση έχει κεντρική θέση: στις υποσχέσεις της κυβέρνησης είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16, το βάθεμα των ταξικών φραγμών για τους μαθητές (Τράπεζα Θεμάτων, ΕΒΕ, εξετάσεις ακόμα και σε τάξεις του Δημοτικού) και βέβαια η προώθηση της αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα. Το παζλ συμπληρώνεται με νέα μέτρα («ελεύθερη επιλογή» σχολείου, δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων πανελλαδικών) για την παραπέρα κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών.

Η κατάσταση μέσα στα σχολεία έχει αλλάξει δραματικά. Δεν είναι μόνο τα χιλιάδες κενά που μπαλώνονται με απίθανους τρόπους (αναπληρωτές Γενάρη, υποχρεωτικές υπερωρίες, ανασκευή προγραμμάτων, «απασχόληση» τμημάτων). Συνολικά έχει εντατικοποιηθεί πλήρως η εργασιακή μας πραγματικότητα. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές έχουν μετατραπεί σε μπαλάκια που τρέχουν από σχολείο σε σχολείο, οι διευθύνσεις εκπαίδευσης τους τοποθετούν όπου -στην κυριολεξία- γουστάρουν, η κυβέρνηση διαρρέει σχέδια για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Οι νεοδιόριστοι εκβιάζονται αδιάκοπα με απειλές ότι δεν μονιμοποιούνται, για να «αποδεχτούν» το πλαίσιο της αξιολόγησης.

Δεν είναι η αξιολόγηση, σε όλα τα επίπεδά της (εσωτερική, μέντορες, ατομική), κάτι ανεξάρτητο από τα παραπάνω. Κάτι που αν «λύνονταν» όλα αυτά, μετά θα μπορούσε να υπάρχει μια «καλή» εκδοχή της. Ως βασικό κομμάτι της επίθεσης, έρχεται να νομιμοποιήσει και να βαθύνει όλα τα παραπάνω. Να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις μέσα στο σχολείο, να εντείνει την ταξικότητα και την ανισότητα ανάμεσα στους μαθητές, να μεταβιβάσει όλη την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς.

Είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για τον κλάδο να αντιπαρατεθούμε με το σύνολο αυτών των πολιτικών. Επειδή αυτή η πραγματικότητα αποκαλύπτεται μέρα τη μέρα, το σύστημα οχυρώνεται πίσω από τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία, τις διώξεις. Γεγονός που παλεύουμε να αναδείξουμε ως κεντρικό ζήτημα ΠΑΛΗΣ. Γιατί δεν αφορά μόνο εμάς, που έχουμε στοχοποιηθεί παραταξιακά, αλλά ολόκληρο τον κλάδο, όλους τους αγωνιζόμενους, όλο το κίνημα. Για αυτό επιμένουμε και προτείνουμε δράσεις, ώστε να μένει στην επικαιρότητα, να ανοίγει συνεχώς στην κοινωνία, να πραγματοποιούνται μαζικές κινητοποιήσεις που θα απαιτούν να παρθούν ΟΛΕΣ οι διώξεις πίσω! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ; Για μας δεν υπάρχει άλλη απάντηση από τη συγκρότηση ΑΓΩΝΑ.

Και επειδή μερικές λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους: όταν λέμε αγώνα εννοούμε ο κλάδος να παλεύει στον δρόμο, με απεργίες, με διαδηλώσεις, με συνελεύσεις, με επιτροπές, με συντονισμό σωματείων και με απεργιακά ταμεία για να αντέξουμε αντλώντας στήριξη από την κοινωνία. Δηλαδή με τον τρόπο με τον οποίο διαχρονικά οι εργαζόμενοι έχουμε κερδίσει τις κατακτήσεις μας, τα δικαιώματά μας. Αγώνα που θα συγκροτεί ένα μέτωπο σύγκρουσης, απαιτώντας την ανατροπή των πολιτικών της κυβέρνησης και του συστήματος. Αλήθεια σε τί από τα παραπάνω έχουν κινηθεί οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του καθεστωτικού, εργοδοτικού και κρατικού συνδικαλισμού των ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ; Το αντίθετο θα λέγαμε. Έχουν κάνει το παν για να απονευρώσουν, να μπερδέψουν, να διασφαλίσουν ότι η προοπτική ενός τέτοιου αγώνα θα παραμένει μακρινή.

Η ΔΑΚΕ παίζει τον ρόλο του ανοιχτού υποστηρικτή της αξιολόγησης και των υπόλοιπων πολιτικών του υπουργείου. Τα στελέχη της τοποθετούνται λες και είναι εκπρόσωποι τύπου της κυβέρνησης. Δεν θεωρούμε τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι στέλεχός της στον Πειραιά έπαιξε τον ρόλο της «εισαγγελίας» στο να προχωρήσουν οι διώξεις για την κινητοποίηση ενάντια στις εξετάσεις PISA.

Οι ΣΥΝΕΚ συνεργάζονται αγαστά με τη ΔΑΚΕ στην αδρανοποίηση του κλάδου σε όλες τις κρίσιμες κεντρικές αποφάσεις. Αποτελούν τους εμπνευστές των «ενιαίων κειμένων» για την αποδοχή της αξιολόγησης. Ουσιαστικά στην ΕΛΜΕ Πειραιά αποτελούν το απαραίτητο κομμάτι του παζλ της ΑΣΕ/ΠΑΜΕ στο ΔΣ ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία πλήρους γραφειοκρατικοποίησης του σωματείου.

Η ΑΣΕ/ΠΑΜΕ βρίσκεται σε ολοένα και μεγαλύτερη δεξιά κατρακύλα, που αποτυπώνεται στη μόνιμη συμμαχία της (πολιτική και τακτική) με τις ΣΥΝΕΚ. Δεν πιστεύει τους αγώνες, ούτε στη δράση των πρωτοβάθμιων σωματείων. Βρίσκεται στον πυρήνα της ηγεσίας της ΟΛΜΕ, ένας πυρήνας που είναι υπεύθυνος για τις απανωτές ήττες στον κλάδο. Στηρίζεται σε εικονικό κίνημα και ψεύτικες νίκες, απονευρώνοντας το σωματείο και κάνοντάς το εκλογικό μαγαζί. Έχει παραιτηθεί πλήρως από τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση και τις διώξεις και την πάλη για αυξήσεις.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ αποτελεί μετωπικό σχήμα οργανωμένων δυνάμεων και ανένταχτων αγωνιστών με κοινό βηματισμό στην κατεύθυνση συγκρότησης ΑΓΩΝΑ μέσα στο σωματείο. Επιδιώκοντας να ενισχύσουμε την από τα κάτω κίνηση του κλάδου στα πρωτοβάθμια σωματεία του ως τη μόνη προοπτική που μπορεί να δώσει διέξοδο αντίστασης. Η παράταξή μας δεν παλεύει «για λογαριασμό του κλάδου», αλλά επιδιώκει να συμβάλει στο να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση της οργάνωσης των αγώνων στα χέρια τους. Ξέρουμε πως αυτή είναι η μόνη διέξοδος, έχουμε πλήρη επίγνωση για το γεγονός ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τις συγκεκριμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Η ΕΑΑ στηρίζει τις κινήσεις αγώνα και αντίστασης, πολεμάει τη γραμμή της ήττας, των συμβιβασμών και της συνδιαλλαγής με τον αντίπαλο. Δεν είναι τυχαίο ότι η παράταξή μας έχει στοχοποιηθεί με χοντροκομμένο τρόπο από τη διοίκηση! Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας και μοιρολατρίας που επιχειρείται να επιβληθεί στους συναδέλφους. Επιδιώκουμε κοινό πανεκπαιδευτικό απεργιακό αγωνιστικό βηματισμό το επόμενο διάστημα. Έτσι λοιπόν να ξαναγυρίσουμε στους δρόμους του αγώνα.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ.

• ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

• ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ

• ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

• ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

• ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

• ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

• ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ: ΑΠΕΡΓΙΑ - ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΤΑΜΕΙΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

• ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

• ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ. ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ

• ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Προεπισκόπηση εικόνας

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search