• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Σχολεία στη Σάμο λειτουργούν σε κοντέινερ!

December 11, 2023 1126

Ολόκληρα σχολεία στη Σάμο λειτουργούν σε κοντέινερ, ελλείψεις αιθουσών «μπαλώνονται» με κοντέινερ, ενώ υπάρχουν ακατάλληλες αίθουσες και συστέγαση σχολείων.

Αυτά καταγγέλει η ΕΛΜΕ Σάμου σε ανακοίνωσή της και ζητά από τον Δήμο νααναλάβει την ευθύνη και να προστατέψει Διευθυντές και εκπαιδευτικούς από διαμάχες που μόνο ένταση δημιουργούν στη σχολική κοινότητα.

«Να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες που θα εξασφαλίζουν αίθουσες κατάλληλες για διδασκαλία ώστε τα συστεγαζόμενα σχολεία να καλύψουν άμεσα τις ανάγκες τους», τονίζει η ΕΛΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Σάμου
Τα σχολεία της Σάμου εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν σοβαρά κτιριακά-στεγαστικά προβλήματα, τα οποία οξύνθηκαν μετά το σεισμό του 2020. Ολόκληρα σχολεία λειτουργούν σε κοντέινερ, ελλείψεις αιθουσών «μπαλώνονται» με κοντέινερ, ακατάλληλες αίθουσες, συστέγαση σχολείων. Όλες αυτές οι υποτιθέμενες «λύσεις» φυσικά και δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και πολλές φορές βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών.

Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο να δημιουργούνται διενέξεις μεταξύ σχολείων για το πώς θα μοιραστούν αίθουσες και κοντέινερ, αφού έχουν μπροστά τους την άρνηση των υπεύθυνων να αντιμετωπίσουν την έλλειψη σχολικών χώρων και να αναλάβουν την ευθύνη εύρεσης σοβαρών λύσεων. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση σχολείων της πόλης της Σάμου που προσπαθούν να χωρέσουν τα τμήματά τους σε κοντέινερ, που κι αυτά δεν φτάνουν.
Ο Δήμος ως υπεύθυνος για τα σχολικά κτίρια θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να προστατέψει Διευθυντές και εκπαιδευτικούς από διαμάχες που μόνο ένταση δημιουργούν στη σχολική κοινότητα. Να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες που θα εξασφαλίζουν αίθουσες κατάλληλες για διδασκαλία ώστε τα συστεγαζόμενα σχολεία να καλύψουν άμεσα τις ανάγκες τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search