• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Σε απεργία πείνας 79 κρατούμενοι στις Φυλακές της Κέρκυρας

December 11, 2023 1736


Απεργία πείνας άρχισαν 79 κρατούμενοι των φυλακών Κέρκυρας αιτούμενοι μεταξύ άλλων χαλάρωση της αυστηρότητας των κριτηρίων με τα οποία αποφασίζονται οι άδειες και η υφ΄ όρων απόλυση.

Απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τα αυστηρά κριτήρια με τα οποία αποφασίζονται οι άδειες και η υφ΄ όρων απόλυση έχουν ξεκινήσει περίπου 70 κρατούμενοι των φυλακών Κέρκυρας, στην πλειονότητά τους αλβανικής καταγωγής.

Οι κρατούμενοι αιτούνται μεταξύ άλλων τη χαλάρωση της αυστηρότητας των κριτηρίων και θέτουν μία σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού και κοινωνικού λειτουργού, καθώς και μόνιμου ιατρού. Μάλιστα, κρατούμενος μίλησε τηλεφωνικά σε αλβανικό ΜΜΕ και ζήτησε την παρέμβαση της Αλβανικής Πρεσβείας στις ελληνικές αρχές προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Οι μεσαιωνικού τύπου αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η περιστολή δικαιωμάτων, ο συγχρωτισμός, ο υπερπληθυσμός, η παράταση κράτησης και οι εξαιρετικά κακές συνθήκες διαβίωσης, πολλές φορές ακόμα και χωρίς πόσιμο νερό, είναι μόνο κάποιοι από τους λόγους που εβδομήντα εννιά κρατούμενοι στις φυλακές Κέρκυρας βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 5 Δεκεμβρίου. Χθες, δύο κρατούμενοι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο λόγω αδιαθεσίας από την πολυήμερη αποχή από το φαγητό, παρέμειναν εκεί περίπου τρεις ώρες και επέστρεψαν στη φυλακή.

Η απεργία πείνας ξεκίνησε την Πέμπτη, ενώ για μερικές ημέρες πριν, οι κρατούμενοι είχαν προχωρήσει σε αποχή από το συσσίτιο.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας μεταφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας (11/12) ένας κρατούμενος των Φυλακών που συμμετέχει στην απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησης.  Υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις, ωστόσο δεν διαπιστώθηκε κάτι ανησυχητικό για την υγεία του, ώστε να χρειαστεί νοσηλεία.

Ο κρατούμενος στη συνέχεια επέστρεψε στις Φυλακές Κέρκυρας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search