• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 15/12 από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

December 14, 2023 1592

Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για την απεργιακή κινητοποίηση που θα γίνει την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου. Αναφέρουν τα εξής:

«Ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί για ψήφιση στην Βουλή και μας αφορά όλους , πετσοκόβει για άλλη μια χρονιά το εισόδημά μας!

Η φοροληστεία οξύνεται καθώς και οι περικοπές σε βασικές υπηρεσίες, όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Πολιτική Προστασία, με τεράστιες αρνητικές συνέπειες για τον λαό.

Η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα έφτασε 28,8%, στη στέγαση 18,7%.

Ενώ όσο εμείς μειώνουμε συνεχώς την κατανάλωση των βασικών τροφίμων, οι εταιρείες Ενέργειας, των μεγάλων σούπερ μάρκετ, θησαυρίζουν στην κυριολεξία με κέρδη ρεκόρ!

Εμείς θα πληρώνουμε το 95% των φόρων. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι μόνο το 5%!

Βλέπουμε τα χρήματά μας να πηγαίνουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που απολαμβάνουν μια προκλητική φοροασυλία, την ίδια στιγμή που μεγαλώνουν την εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, εντατικοποιούν την εργασία, διατηρούν τους χαμηλούς μισθούς, δεν πληρώνουν υπερωρίες.

Μόνο οι 150 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο είχαν αύξηση κερδών 302% σε έναν χρόνο, που αναλογεί στο μισό ΑΕΠ της χώρας.

Ως εδώ! Δεν πάει άλλο!

Η ακρίβεια πλέον ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την Ενέργεια (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα), τα απλησίαστα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνουν, τα υπέρογκα έξοδα για τροφεία, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Οι κουτσουρεμένοι μισθοί με δυσκολία καλύπτουν τις πρώτες μέρες του μήνα.

Τα διάφορα "pass", τα "καλάθια" και οι "μειωμένες τιμές" δεν αποτελούν λύση.

Ιδιαίτερα στην Κέρκυρα που χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται εποχιακά , η κατάσταση είναι ακόμη πιο δραματική .

Με μισό μισθό, μισή χρονιά εργασία και μισό επίδομα ανεργίας δεν μπορούμε να ζήσουμε.

Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το σύστημα υγείας γενικότερα, είναι στα όρια της διάλυσης, με κλινικές να βάζουν λουκέτο, χειρουργεία να αναστέλλονται, θεραπείες να αναβάλλονται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν τεράστιες ευθύνες.

Φορολογούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες για να τα δίνουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα "ματωμένα" πλεονάσματα του προϋπολογισμού, δηλαδή για το ξεζούμισμα που έχουμε υποστεί, για τη βαριά φορολογία που μας επιβάλλει, όπως έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ την εποχή των μνημονίων, έτσι γίνεται και τώρα για το νέο Υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το απαράδεκτο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης (έγινε νόμος) που επιβαρύνει με νέους φόρους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες, οδηγώντας τους στο λουκέτο.

Μαζί, οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες και οι αγρότες, θα δώσουμε τη μάχη ενάντια σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που με χίλιους δυο τρόπους τσακίζουν καθημερινά το εισόδημα και τη ζωή μας.

Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας!

Εμείς είμαστε οι πολλοί, έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας!

Αυτό έδειξε η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 21 Σεπτέμβρη, η δύναμη του συντονισμού και της κοινής δράσης των σωματείων, που έριξαν ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση.

Η μεγάλη απεργία των υγειονομικών και των νοσοκομειακών γιατρών στις 29-30 Νοέμβρη. Οι επιτυχημένες απεργίες που πραγματοποιήθηκαν από τους οικοδόμους και μια σειρά άλλους κλάδους.

Καλούμε όλες και όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους της Κέρκυρας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την αύξηση του εισοδήματός μας, ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια που το λεηλατούν και να αγωνιστούμε για:

▪Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις και διεύρυνση δικαιωμάτων. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους. Πλήρη επαναφορά των τριετιών και του Επιδόματος Προϋπηρεσίας.

▪Επίδομα Ανεργίας για όλους τους ανέργους στο 80% του μισθού για όσο διαρκεί η ανεργία.

▪Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην Ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην Ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

▪Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

▪Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

▪Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

▪Καμία χρηματοδότηση, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

▪Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

▪Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

▪Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search