• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικά σωματεία: Να αρθούν τώρα όλες οι διώξεις εκπαιδευτικών σε Πειραιά, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού!

December 21, 2023 954
  • Να αρθούν τώρα όλες οι διώξεις εκπαιδευτικών σε Πειραιά, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού!
  • Η αγωνιστική απάντηση του κλάδου φραγμός στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και τις διώξεις!

Την Τρίτη 12/12/2023 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων, ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών, ύστερα από κάλεσμα της ΕΛΜΕ Καλλιθέας - Ν. Σμύρνης-Μοσχάτου, της οποίας μέλος είναι ένας από τους διωκόμενους.

Τα σωματεία που συνυπογράφουμε, καλούμε σωματεία, φορείς, ενώσεις να συμπορευθούμε και προχωράμε το επόμενο διάστημα στις εξής δράσεις:

  • Μαζική συγκέντρωση στον Πειραιά– που είναι το επίκεντρο των διώξεων - την Παρασκευή 12/01/2024 στις 13.30για να προπαγανδίσουμε την αντίθεσή μας στις συνδικαλιστικές διώξεις.
  • Καλούμε σε νέα πιο διευρυμένη σύσκεψη σωματείων την Παρασκευή 19/01/2024 στα γραφεία της ΟΛΜΕ στις 18.00για να απαντήσουμε στις προσπάθειες της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική και κοινωνική δράση με μια μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας!

Εμείς να σημειώσουμε ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ελπίζουν τώρα που πέρασαν οι εκλογές ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά θα "λάβει" και την πρόσκληση για τη συμμετοχή της και επειδή μεσολαβεόύν και οι διακοπές θα προλάβει να διαβάσει και τον φάκελο του πειθαρχικού!

Αναλυτικά  το δελτίο τύπου 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

  • Να αρθούν τώρα όλες οι διώξεις εκπαιδευτικών σε Πειραιά, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού!
  • Η αγωνιστική απάντηση του κλάδου φραγμός στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και τις διώξεις!

Την Τρίτη 12/12/2023 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων, ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών, ύστερα από κάλεσμα της ΕΛΜΕ Καλλιθέας - Ν. Σμύρνης-Μοσχάτου, της οποίας μέλος είναι ένας από τους διωκόμενους.

Οι συνδικαλιστικές διώξεις και η παραπομπή στο πειθαρχικό, ασκούνται σε 7 εκπαιδευτικούς με την απίστευτη κατηγορία της «ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» γιατί απλά συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις. Δύο συνάδελφοι γιατί διαδήλωναν στις 6/12/2020 (πορεία με αφορμή τα 12 χρόνια από την δολοφονία του Γρηγορόπουλου), ενώ υπήρξε απαγόρευση διαδηλώσεων (κόβιντ), 4 συνάδελφοι γιατί συμμετείχαν σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά, την ημέρα του διαγωνισμού PISA και ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για το δικαίωμα που είχαν να κάνουν στάση εργασίας, 1 δάσκαλος στην Θεσσαλονίκη γιατί συμμετείχε στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών. Ενώ με την απίστευτη κατηγορία για «κακόβουλη κριτική κατά της κυβέρνησης», έχουν κατατεθεί 2 διώξεις, πάλι στον Πειραιά, γιατί εκπαιδευτικοί-συνδικαλιστές έκαναν κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης στο διαδίκτυο.

Προεπισκόπηση εικόνας 

Μπορεί στη βιομηχανία διώξεων να πρωταγωνιστεί ο ΔΔΕ Πειραιά, όμως οι απειλές και οι ΕΔΕ ενάντια στην συνδικαλιστική δράση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Ρέθυμνο, δείχνει ότι η προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης είναι κεντρική κυβερνητική επιλογή. Δεν είναι άσχετη και με τους νόμους (Γεωργιάδη κ.α.) που περιορίζουν το δικαίωμα στην συνδικαλιστική δράση στον ιδιωτικό τομέα.

Ο φάκελος του πειθαρχικού που αφορά τους εκπαιδευτικούς που κινητοποιήθηκαν στον Πειραιά ενάντια στον διαγωνισμό PISA δείχνει ότι έχουμε έως και ποινικοποίηση ανακοινώσεων παρατάξεων και εξώφθαλμες προσπάθειες σκευωρίας και κατασκευής ενόχων, που αποδεικνύουν ότι κινδυνεύουμε να γυρίσουμε 70 χρόνια πίσω, όταν δρούσε το συνδικαλιστικό της ασφάλειας! 

Είναι πλέον φανερό ότι το υπουργείο θέλει τους διωκόμενους συναδέλφους ως όμηρους, μπροστά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και ενόψει των "επισκέψεων" των αξιολογητών. 

Τα σωματεία έχουν πρώτο και κύριο καθήκον να προστατεύουν τα μέλη τους από τις απειλές και τις στημένες επιθέσεις της διοίκησης, που στόχο έχουν τον εκφοβισμό τους. Θέλουν να εξοντώσουν οικονομικά τους συναδέλφους με την απειλή της αργίας! 

Το ζήτημα των διώξεων και της σκευωρίας πρέπει να πάρει δημοσιότητα και ο μόνος που μπορεί να βάλει φρένο στην σκευωρία της διοίκησης είναι ο κλάδος με την μαζική κινητοποίηση του. 

Τα σωματεία που συνυπογράφουμε, καλούμε σωματεία, φορείς, ενώσεις να συμπορευθούμε και προχωράμε το επόμενο διάστημα στις εξής δράσεις:

  • Μαζική συγκέντρωση στον Πειραιά– που είναι το επίκεντρο των διώξεων - την Παρασκευή 12/01/2024 στις 13.30για να προπαγανδίσουμε την αντίθεσή μας στις συνδικαλιστικές διώξεις.
  • Καλούμε σε νέα πιο διευρυμένη σύσκεψη σωματείων την Παρασκευή 19/01/2024 στα γραφεία της ΟΛΜΕ στις 18.00για να απαντήσουμε στις προσπάθειες της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική και κοινωνική δράση με μια μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας!
  • Έκδοση μιας πρώτης αφίσας για την προπαγάνδιση των δράσεων μας.

ΕΛΜΕ: Γ’ Δυτικής Αθήνας, Ε’  Αθήνας, Α’ Δυτικής Αττικής, Άνω Λιόσια-Ζεφυρίου, Καλλιθέας-Ν. Σμύρνης-Μοσχάτου

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ: Αριστοτέλης, Ηρώ Κωντσαντοπούλου, Κ. Σωτηρίου.

ΥΓ: Στην σύσκεψη συμμετείχε ως παρατηρητής και ο Α’ ΣΕΠΕ Πειραιά Ρ. Φεραίος

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search