• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Eκπαιδευτικοί εξαναγκάζονται υπό την απειλή της απόλυσης να εργάζονται χωρίς αμοιβή στις διακοπές!

December 28, 2023 1162

Η ΟΙΕΛΕ ζητά από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και από την Επιθεώρηση Εργασίας δειγματοληπτικούς ελέγχους σε νηπιαγωγεία για εκπαιδευτικούς που εξαναγκάζονται υπό την απειλή της απόλυσης να εργάζονται και μάλιστα χωρίς αμοιβή στις διακοπές

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας και προς την Επιθεώρηση Εργασίας, ώστε να πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, καθώς λαμβάνουμε πλήθος καταγγελιών ότι εκατοντάδες συνάδελφοί μας υποχρεώνονται να εργάζονται τις ημέρες των διακοπών τους με την απειλή της απόλυσης, παρέχοντας υπηρεσίες φύλαξης, αλλά επίσης εκτελώντας χρέη καθαρίστριας, συνοδού σχολικών λεωφορείων, γραμματείας, μαγείρισσας (!) κ.λπ.  Υπενθυμίζουμε ότι οι ημέρες αργίας, διακοπών και εορτών των ιδιωτικών σχολείων είναι ίδιες με τις προβλεπόμενες για τα δημόσια σχολεία (άρθρο 15, παρ. 1 του 682/77 και άρθρο 3 ΠΔ 79/2017).

Όπως έχουμε πολλάκις επισημάνει, τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, κυρίως αυτά της γειτονιάς (τα λεγόμενα «συστεγαζόμενα» με βρεφονηπιακούς σταθμούς), είναι εστίες βαρύτατης ανομίας. Εκμεταλλευόμενα τις διατάξεις του Νόμου Κεραμέως για την ιδιωτική εκπαίδευση που προβλέπει ελεύθερες απολύσεις, χωρίς καμιά αξιολογική διαδικασία, οι απατεωνίσκοι «επιχειρηματίες» εκφοβίζουν τους/τις συναδέλφους υποχρεώνοντας σε 10-12ωρη εργασία, σε καθήκοντα που δεν έχουν καμιά σχέση με το εκπαιδευτικό έργο (όπως αναφέραμε και πιο πάνω), σε απλήρωτη εργασία σε διακοπές και αργίες. Συχνά μάλιστα παρατηρείται και το φαινόμενο επιστροφής χρημάτων στο χέρι του εργοδότη! Με βάση τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει τα τελευταία χρόνια, υπολογίζουμε ότι πάνω από το 80% των ιδιωτικών νηπιαγωγείων παραβιάζουν συστηματικά τη νομοθεσία.

Δεν είναι όμως μόνο το ζήτημα των άθλιων εργασιακών συνθηκών που επικρατούν στις ιδιωτικές νηπιακές μονάδες (που λειτουργούν σε τόσο μεγάλη έκταση λόγω αδυναμίας του κράτους να παρέχει δημόσια προσχολική αγωγή). Είναι κυρίως ο φόβος για την υγεία και την ασφάλεια δεκάδων χιλιάδων νηπίων που επιτηρούνται από κατάκοπους, εξουθενωμένους ηθικά εκπαιδευτικούς. Έχουμε προειδοποιήσει ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει σοβαρότατο συμβάν τόσο μέσα σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο όσο και στα παράνομα summer camps που διοργανώνουν χωρίς πιστοποιημένο προσωπικό για υπαίθριες δραστηριότητες.

Δυστυχώς, τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία παρανομούν, επειδή έχουν από κάποιους το «πράσινο φως». Κανείς δεν ασχολείται, πιθανότατα επειδή οι δύο εργοδοτικές οργανώσεις του χώρου είναι λόμπι με ισχυρότατες διασυνδέσεις. Ακόμη κι αν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορούν για τους εργαζόμενους, δεν θα έπρεπε να ευαισθητοποιηθούν για την ασφάλεια των παιδιών και για τους γονείς που καταβάλλουν εξαιρετικά υψηλά δίδακτρα για αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες; Θα αναμένουμε τις απαντήσεις τους στις σημερινές μας καταγγελίες.

Παρακαλούμε, τέλος, τους συναδέλφους να αποστέλλουν ακόμη και ανώνυμα στο mail της Ομοσπονδίας (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) καταγγελίες για παράνομη εργασία τις ημέρες των εορτών, ώστε να τις προωθούμε άμεσα στις εποπτικές αρχές της πολιτείας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search