• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Καταγγέλλουμε τις εκδικητικές απολύσεις 9 εργαζομένων στην TaskUs

January 03, 2024 830

Καταγγέλλουμε τις εκδικητικές απολύσεις 9 εργαζομένων στην αμερικανική πολυεθνική εταιρεία TaskUs στη Θεσσαλονίκη.

Η TaskUs, ο «κορυφαίος πάροχος ψηφιακών υπηρεσιών, εισηγμένος στο Nasdaq με τζίρο πέριξ του $1δισ. Και καθαρά κέρδη $40 εκατομμύρια το χρόνο» αποφάσισε να απολύσει, δύο μέρες πριν από τη λήξη του χρόνου, 9 εργαζόμενους που τους προηγούμενους μήνες διεκδίκησαν αύξηση μισθού και ανθρώπινους ρυθμούς δουλειάς.

Με πρόσχημα τη λήξη του project στο τέλος του έτους, αντί η εταιρεία να μεταφέρει τους εργαζόμενους σε άλλο project-όπως έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει σε πλήθος άλλων περιπτώσεων- προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται, επέλεξε στοχευμένα και εκδικητικά να τους απολύσει.

Επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ψήφισμά της η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ TaskUs

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Καταγγέλλουμε τις εκδικητικές απολύσεις 9 εργαζομένων στην αμερικανική πολυεθνική εταιρεία TaskUs στη Θεσσαλονίκη. Η TaskUs, ο «κορυφαίος πάροχος ψηφιακών υπηρεσιών, εισηγμένος στο Nasdaq με τζίρο πέριξ του $1δισ. Και καθαρά κέρδη $40 εκατομμύρια το χρόνο» αποφάσισε να απολύσει, δύο μέρες πριν από τη λήξη του χρόνου, 9 εργαζόμενους που τους προηγούμενους μήνες διεκδίκησαν αύξηση μισθού και ανθρώπινους ρυθμούς δουλειάς. Με πρόσχημα τη λήξη του project στο τέλος του έτους, αντί η εταιρεία να μεταφέρει τους εργαζόμενους σε άλλο project-όπως έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει σε πλήθος άλλων περιπτώσεων- προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται, επέλεξε στοχευμένα και εκδικητικά να τους απολύσει.

Πίσω από το σλόγκαν της εταιρίας “Bes place to work, put people first, ridiculously good” που θέλει να προβάλλει μια εικονική πραγματικότητα ενός δήθεν πρωτοποριακού εργασιακού περιβάλλοντος, κρύβεται η στυγνή εργοδοτική τρομοκρατία. Όλο το προηγούμενο διάστημα εργαζόμενοι στην Task-US οργανώθηκαν, συζήτησαν τα προβλήματα τους και συμμετείχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς. Απέναντι στα δίκαια αιτήματά τους, η εταιρία δεν είχε να απαντήσει τίποτε άλλο πέρα από μισόλογα και δικαιολογίες. Η μόνη απάντησή της ήταν η εργοδοτική τρομοκρατία, το κυνήγι των εργαζομένων που οργανώνονται και η μεθόδευση των απολύσεων.

Ήδη από την Άνοιξη του 2023, μετά τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη, υπήρξε η πρώτη εκδικητική απόλυση εργαζόμενης, έπειτα από τη συμμετοχή της στις απεργίες του Μάρτη και της Πρωτομαγιάς. Για όλο το διάστημα που ακολούθησε, οι πιέσεις και οι αυθαιρεσίες ενάντια στους εργαζόμενους αυξάνονταν. Ώσπου να έρθουν τώρα οι νέες, στοχευμένες, εκδικητικές απολύσεις ενάντια στο τμήμα εκείνο που πρωτοστάτησε στις διεκδικήσεις.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της 3ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε το κλαδικό συνδικάτο Σ.Ε.ΤΗ.Π. την Παρασκευή 22/12, η εργοδοσία της TaskUs προσπάθησε σπασμωδικά να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, κλειδώνοντας την κεντρική έξοδο του κτιρίου και απαγορεύοντας σε όσους σχολούσαν να βγουν στο προαύλιο και να έρθουν σε επαφή με τη συγκέντρωση που υπήρχε απ' έξω, διαδίδοντας παράλληλα ανυπόστατες ψευτιές ότι τάχα «βίαιοι» συνδικαλιστές «επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα». Αυτά και πολλά ακόμη ψέματα της εργοδοσίας μοναδικό στόχο έχουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους.

Η εργοδοτική τρομοκρατία, η πολιτική της βαρβαρότητας και της διάλυσης των δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς δεν πρέπει να περάσει. Οι εργαζόμενοι με μαζικούς αγώνες, μέσα από την οργάνωση στα σωματεία τους, μπορούν να βάλουν φραγμό σε αυτή την πολιτική, μπορούν να διεκδικήσουν και να κατοχυρώσουν δικαιώματα. Αυτό η εργοδοσία το

ξέρει και το φοβάται. Γι’ αυτό άλλωστε η κυβέρνηση και η εργοδοσία ψηφίζουν νόμους (όπως οι νόμοι Χατζηδάκη και Γεωργιάδη), για να βγάλουν στην παρανομία τα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων. Στεκόμαστε στο πλευρό των απολυμένων και απαιτούμε:

· ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ TaskUs

· Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν το κόστος ζωής

· Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search